Home ΠολιτισμόςΜουσική ”Η Παράσταση της Ζωής Σου” στη Τεχνόπολη στο Γκάζι

”Η Παράσταση της Ζωής Σου” στη Τεχνόπολη στο Γκάζι

by ikariaki.gr
3 views

All talents on stage (800x533)ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ” Δήμου Αθηναίων

27 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

«Η Παράσταση της Ζωής Σου»

Το Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων, η Εταιρεία Πολιτισμού CINE@ART και η καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση», τιμούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με ένα τρίωρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Παράσταση της Ζωής Σου», που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική και χορό και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στις 7.30 μ.μ. ακριβώς (προσέλευση 7μμ), στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»). Η εκδήλωση διοργανώνεται εθελοντικά, με σκοπό να μοιράσει χαμόγελα, να εμπνεύσει, να συγκινήσει, να ψυχαγωγήσει και να ενισχύσει την Ελληνική Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον» http://www.tomellon.com.gr .

Το Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων παρουσιάζει την πολύπτυχη δυναμική μουσικοχορευτική εκδήλωση «Η Παράσταση της Ζωής Σου», την οποία σκηνοθετεί η Πέτρα Τερζή, και βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της να δώσει ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους, εμψυχώνοντας συγχρόνως ευπαθείς ομάδες.

banner

Το μουσικό τρίο Συνδαιτημόνες θα παρουσιάσει κομμάτια αρχαιοελληνικής μουσικής, μεταξύ των οποίων το αρχαιότερο γνωστό τραγούδι, ο Επιτάφιος του Σείκιλου και, σε παγκόσμια πρώτη, Η Πατρίδα, ένα τραγούδι που δημιούργησαν συμμετέχοντες του Α΄ Κύκλου του Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων. Νέοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το διεθνές και ελληνικό μουσικό ρεπερτόριο.

Στο χορευτικό πρόγραμμα εντάσσεται μια χορογραφία του Πάνου Μεταξόπουλου, την οποία ερμηνεύει ο ίδιος με τη Νανά Τζαβάρα.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν και ΑΜΕΑ.

+Ω +Φ+_+-+¬+¦_Β+-_Ε+¦¦Β+- _Ε+¬_Ζ +δ_Ζ+¦+¦+_¦Β+-1 (800x533)Την παράσταση θα παρουσιάσει η Χριστιάννα Καρνέζη, Σταρ Πελοπόνησσος.

Η καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση» και οι Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος», με έδρα το Κιάτο Κορινθίας, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Η δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα», της Κων/νας Γιαμπουράνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή. Ένα ανατρεπτικό, σουρεαλιστικό, κοινωνικοπολιτικό κείμενο, όπου οι ηθοποιοί, σμίγοντας το κωμικό με το δραματικό στοιχείο, καταφέρνουν να μας μεταδώσουν το πιο βαθύ μήνυμα του έργου, ότι ζωή δεν είναι μόνο ένας αγώνας για λεφτά και επιβίωση, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: ένα ιερό μυστήριο, ένας έρωτας… Η παράσταση δίνει έμφαση στη σημασία της προγεννητικής αγωγής στη δημιουργία ανθρώπων με αξίες και ιδανικά, ικανούς να αντιστέκονται με σωστό τρόπο σε κάθε τι που προσπαθεί να διαταράξει την αρμονία αυτού του κόσμου. (Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 12 ετών.)

+Ω +Φ+_+-+¬+¦_Β+-_Ε+¦¦Β+- _Ε+¬_Ζ +δ_Ζ+¦+¦+_¦Β+- (800x533)Θεωρούμε ότι η Τέχνη μπορεί να αλλάξει, να «μεταμορφώσει» εσωτερικά τον άνθρωπο, ελπίδα που, όπως πιστεύουμε, πρέπει να κυριαρχήσει στην αυγή της νέας χιλιετίας, για να «αναγεννήσει εν πλήρη αρμονία» τη ζωή μας. Ευχή μας κάθε μέρα να αποδεικνύεται έμπρακτα ο σεβασμός στη ζωή, με εκδηλώσεις προσφοράς στις ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Μακάρι να δίνεται η δυνατότητα σε καλλιτέχνες με όραμα, με αγάπη για τον συνάνθρωπο και αφοσίωση σε ιδανικά, να επηρεάσουν, να εμπνεύσουν, να ενώσουν και να αλλάξουν πραγματικά αυτόν τον κόσμο προς το καλό και το αγαθό. Προς αυτή την κατεύθυνση η Ελληνική Εταιρεία το «Το Mέλλον» δραστηριοποιείται για την βελτίωση της ζωής των παιδιών με γενετικά προβλήματα μέσω της πρόληψης, της θεραπείας, της φροντίδας και υποστήριξης από το 2005.

+ζ+Σ+ζ+Σ +ν+Ψ+Σ+Τ+Σ+κ+Σ & +ι+Σ+ζ+θ+μ +ε+Χ+ν+Σ+η+θ+ι+θ+ξ+δ+θ+μ +Σ_+ε (800x800)Μήνυμα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα αναγνωσθεί από την Μαρία Τσαρούχα, ηθοποιό-σκηνοθέτη-συγγραφέα.

ταυτοτητα

Σκηνοθεσία, οργάνωση κι εκτέλεση παραγωγής: Πέτρα Τερζή

Φωτογραφία-video: Σωκράτης Λαμπρόπουλος

Ακροάσεις: Πέτρα Τερζή, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, Ελένη Πετροπούλου

Τραγούδι: Συνδαιτημόνες (Μαρκοπούλου Εβελίνα-λύρα/φωνή/φλογέρες, Παναγούλης Κώστας-μπεντίρ, Κατσάλης Μάριος-κιθάρα), Κωνσταντίνος Βελιώτης, Γιώργος Ιορντάνοβ, Παναγιώτης-Ειρηναίος Καβέτσος, Τερέζα Καζιτόρη, Μιχάλης Καραγιώργης-κιθάρα/φωνή, Μαρία Οικονόμου, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Γιάννης Ορούτζογλου-πιάνο/φωνή, Αστέρης Πασχαλιάς, Τεό Τσάτσος, Αναστασία Χαρακίδου.

Χορός: Πάνος Μεταξόπουλος και Νανά Τζαβάρα.

Guest-παρουσίαση: Χριστιάνα Καρνέζη, Σταρ Πελοπόννησος

Γραμματεία – Επικοινωνία: Ελίνα Μαζιώτη (2741-30.30.12, 6972-080.441)

Ιστοσελίδα: cineartfestival.eu

«Η δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα»

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Θεατρικό κείμενο: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρβουντζής

Σκηνικά–κοστούμια: Σωτηρία Ζήση

Σχεδιασμός Φωτισμού: Κώστας Μπεφάνης

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Καρβουντζής

Μακιγιάζ: Λίζα Αναγνωστοπούλου

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Μαρία–Νεκταρία Λίγκα, Γιώτα Παππά, Λευτέρης Αχμέτης, ‘Ελενα Καρακούση, Γεωργία Παπακωνσταντίνου, Μάριος Στεφανιδέλης, Μάριος Αθανασόπουλος.

Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Μεταμόρφωση – Γιώργος Καρβουντζής

+μ+ξ+ζ+Φ+Σ+β+ν+Ω+ε+θ+ζ+Χ+μ (672x800)Ημερομηνία εκδήλωσης: Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. Ακριβώς

Διάρκεια: 180΄, με διάλειμμα 9.45μ.μ. – 9μ.μ.

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Γραμματεία “Το Μέλλον” : 210-64.20.821, 12.30΄-15.00΄

Χώρος Διεξαγωγής:

Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 347.5518, 210 345.3548

[email protected]www.technopolisathens.com

 https://www.facebook.com/pages/Τεχνόπολις-Δήμου-Αθηναίων/115300882032

 https://twitter.com/Technopolis2015

http://instagram.com/technopolis_athens

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Προπώληση εισιτηρίων:

Viva.gr, τηλέφωνο κρατήσεων 11876, κατάστημα Viva στο The Mall Athens και Mobile application Viva Wallet

Σημεία πώλησης και εξόφλησης εισιτηρίων:

ΑΘΗΝΑ:

Καταστήματα Public (και στο tickets.public.gr), Καταστήματα Παπασωτηρίου (και στο tickets.papasotiriou.gr), Καταστήματα Ianos (και στο tickets.ianos.gr), Καταστήματα Seven Spots, Reload Stores: Καταστήματα Media Markt (και στο tickets.mediamarkt.gr)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:

Κατάστημα Public, Δαμασκηνού 45, τ. 8011140000 (και στο tickets.public.gr)

Κατάστημα Seven Spots, Εθνικης Αντιστάσεως 31, τ. 27410-81.725

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue