Home ΠολιτισμόςΜουσική Η παράσταση της Σκυτάλης στην Ικαρία.«Κράτα με να σε κρατώ..»

Η παράσταση της Σκυτάλης στην Ικαρία.«Κράτα με να σε κρατώ..»

by ikariaki.gr
14 views
Η παράσταση της Σκυτάλης 

στην Ικαρία.

«Κράτα με να σε κρατώ..»

 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών (Άγιος Πολύκαρπος)

20 Απριλίου 2019 | 17.00

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα Σκυτάλη αφού έτρεξε, έπεσε, έπαιξε και χόρεψε παρέα με μαθητές, εκπαιδευτικούς και χορευτές σε 4 σχολεία της Αττικής, ολοκληρώνει τον κύκλο του σε ένα σχολείο της Ικαρίας με μία παράσταση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραχών(Άγιος Πολύκαρπος).

Κοπιάστε λοιπόν! να γνωριστούμε και να μοιραστούμε μαζί σας την ιδιαίτερη αυτή στιγμή όπου συναντιούνται όλοι οι συντελεστές που εμπλέκονται στην πορεία του κύκλου της Σκυτάλης, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η σκυτάλη περνάει από τα χέρια των χορευτών, των δασκάλων και των παιδιών… Και πάλι από την αρχή!

Για το έτος 2018-2019, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Τμήματος Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)  και με την υποστήριξη φίλων και μελών του, ενώ οι συναντήσεις και οι πρόβες φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Πολυκάρπου .

Με γνώμονα ότι το παιχνίδι είναι το βασικό εργαλείο μέσα από το οποίο το παιδί μαθαίνει και υπάρχει , η ΣΚΥΤΑΛΗ υλοποιεί ένα ζωντανό εκπαιδευτικό σχέδιο που φέρνει τους μαθητές δημοτικού πιο κοντά στην κίνηση. Τα συστατικά της; Ομαδικότητα, συνεργασία, φαντασία, κριτική σκέψη, επαφή και πάρα πολλή κίνηση!

 Η πρόκληση του … “10” στην Ικαρία.

Όπως πέρυσι στην Αθήνα, έτσι φέτος στην Ικαρία, η σκυτάλη, έθεσε σε όλους τους συμμετέχοντες τηνπρόκληση του … “10”. Όχι του 10 που αριστεύει αλλά του 10 που εξερευνά, εμπνέεται και τέλος δημιουργεί και προσφέρει στην κοινότητα.  Φτάσαμε, λοιπόν, στον τελικό προορισμό της παράστασης και του μοιράσματος, μέσα από ένα ταξίδι 10 συναντήσεων με τους μαθητές, 10 προβών των χορευτών και 10 παιχνιδιών. Πού θα καταλήξει άραγε το ταξίδι της κάθε ομάδας;

 Η σκυτάλη φέτος έτρεξε για πρώτη φορά στην Ικαρία αποτελούμενη από δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα,  των ενηλίκων,  κάθε βδομάδα επιμορφωνόταν και προετοίμαζε τον τρόπο με τον οποίο θα αλληλεπιδρούσε με την ομάδα των  παιδιών.Σε δεύτερο χρόνο, η σκυτάλη περνούσε στο σχολείο. Οι Δ, Ε και Στ τάξεις ενώθηκαν, παιδιά και ενήλικες έγιναν ένα και το παιχνίδι άρχισε. Οι δασκάλες (Γιώτα, Όλγα, Ολυμπία) μπερδευόντουσαν με τους μαθητές και ο χώρος γέμιζε κίνηση, δημιουργία και φαντασία!

 Αναλυτικό Πρόγραμμα Παράστασης

Σάββατο 20 Απριλίου 2019
ώρα
: 17.00

«Κράτα με να σε κρατώ…»

 
Παράσταση χορευτών

 Τρέξτε πειρατές, χωθείτε στα σεντούκια και αφεθείτε στους μάστορες να σας συναρμολογήσουν. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην μάχη slow motion… Προσοχή όμως! Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τον ΄΄ θησαυρό ΄΄ σας!!!

 χορεύουν – χορογραφούν: Γιώτα Ζδράλη(Δασκάλα Ειδικής Αγωγής), Δήμητρα Δάμαλου(Δασκάλα Χορού Λάτιν), Εύη Καμπούρη(Καθηγήτρια Χορού), Μαρίνα Μαρκαντώνη(Εικαστικός),  Νικολέττα Παπαδάτου(Νηπιαγωγός), Ολυμπία Νταφούλη(Δασκάλα), Σόνια Λούρμα(Γεωλόγος), Φαίη Σβεντζούρη(Θεατρολόγος)

ζωντανή μουσική(κανονάκι): Σόνια Λούρμα

Παράσταση μαθητών

Κάποιος μας τραβάει… Ποιός είναι; Μια τεράστια μύγα, η μύγα σούπερμαν, πετάει γύρω μας και μας γραπώνει! Πού θα μας οδηγήσει άραγε; Σε μία περιπέτεια μέσα από ορχήστρες, ζούγκλες, ρομπότ και τραμπάλες… Έχουμε πολλά να «αντιμετωπίσουμε», για αυτόοοοο… «κράτα με να σε κρατώ…»!!

Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεις: Αγάπη,  Άννα, Αστέριος, Βασίλης, Γιάννης, Γιώτα, Έλενα, Θωμάς, Κούλα, Κώστας, Μαρία, Νίκη,  Όλγα, Ολυμπία, Ράνια, Σταμάτης, Χρύσανθος

 αφίσα: Μαρίνα Μαρκαντώνη

φωτογραφία: Στέφανος Κράνας

Η παράσταση έχει διάρκεια περίπου 45 λεπτά.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue