Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Η Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής απαντάει στην ΑΣΠΙ για την δωρεά στο Νοσοκομείο Ικαρίας

Η Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής απαντάει στην ΑΣΠΙ για την δωρεά στο Νοσοκομείο Ικαρίας

by ikariaki.gr
28 views

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΣΠΙ

Η καραντίνα γενικά προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στον άνθρωπο, τόσο στην καθημερινότητά του όσο και στην εργασία του αλλά και στην κοινωνική του ζωή.

Να όμως που προσφέρει και κάτι καλό π.χ. έστω και από πλήξη μπορεί κάποιος να ξαναδιαβάσει τις προεκλογικές ομιλίες των «αντιπάλων» του. Έτσι έκανε και η ΑΣΠΙ και ανακάλυψε πως είναι προς ψόγον η πρωτοβουλία της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής να δωρίσει στο νοσοκομείο είδη ατομικής προστασίας. Δελτία Τύπου που διχάζουν (και αυτά τις τελευταίες μέρες που αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το θέμα), είναι λοιπόν η μόνη συνεισφορά της ΑΣΠΙ, σε αντίθεση με άλλους συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου στα ζητήματα της κρίσης του κορωνοϊού.

Δηλαδή μια δημοτική παράταξη, έστω και η πλειοψηφούσα, δεν θα έπρεπε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς πρώτα να έχει ρωτήσει τις άλλες παρατάξεις ή να έχει επιδιώξει συναίνεση Δημοτικού Συμβουλίου. Πρακτικές δηλαδή που η ΑΣΠΙ τις κάνει πάντα όταν αποφασίζει να υλοποιήσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή εκδήλωσή της.

Ζητούμε συγγνώμη που κάναμε κάτι που δεν το σκέφτηκε ή δεν το πρότεινε πρώτα εκείνη. Δεν ξέραμε ότι έπρεπε να ρωτήσουμε την ΑΣΠΙ για το πού θα διαθέσουμε το ποσό που συγκεντρώσαμε και της στερήσαμε έτσι την πολυπόθητη «αυτοπροβολή και μικροπαραταξιακή συμπεριφορά» κάνοντας πράξη ως παράταξη κάτι που θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε συλλογικός φορέας ή άτομο.

Εξάλλου κατά τα γραφόμενά της, η προσφορά για την ΑΣΠΙ, είναι πολιτικό εργαλείο προεκλογικής περιόδου και μόνο τότε την κατανοεί. Αντίθετα για την Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής, η προσφορά για τον τόπο δεν είναι κάτι εξωπραγματικό ούτε αποτελεί προνόμιο δικό της. Καλώς να ορίσετε!

Λοιπόν, κατακρίνετέ μας όσο θέλετε και για ότι θέλετε. Εμείς θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Κατηγορήστε μας ότι πολιτευόμαστε με στοιχεία εμπορικής διαφήμισης. Αναζητήστε στον καραντινικό χρόνο σας οτιδήποτε νομίζετε ότι μας εκθέτει. Εμείς σαν παράταξη θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό.

Όμως μην μας κατηγορείτε ότι σαν Δημοτική Αρχή δεν λειτουργούμε με γνώμονα την αναζήτηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Την κατηγορία αυτή ψάξτε την σε άλλες αυλές. Ξεκινήστε πρώτα από τη δική σας.

Τίποτα δεν ξέχασε η Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής από την πρώτη της ανακοίνωση μετά τις εκλογές. Γι αυτό και οι τυχόν διασυνδέσεις που έχει να είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιηθούν για το καλό του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.

banner

Πράγματι αν τα λόγια μας χωρίζουν οι πράξεις πρέπει να μας ενώνουν. Αλλά αντιπολίτευση από την ΑΣΠΙ για μια απλή προσφορά στο νοσοκομείο μας; Από την ΑΣΠΙ που όλο το χρόνο μας βομβαρδίζει με ανακοινώσεις δράσεων, επιδράσεων και αποδράσεων;

Παιδιά Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ.

Υ.Γ. Προς ενημέρωση των Δημοτών μας πρωτίστως και της ΑΣΠΙ δευτερευόντως. Από 7/2/2020 η νομοθεσία περί Πολιτικής Προστασίας έχει αλλάξει. Δηλαδή ενώ πριν συμμετείχε ένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης τώρα πια δεν προβλέπεται να συμμετέχει. Στις 30/9/19 (πριν αλλάξει η νομοθεσία), με την 109/2019 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (παρόντες και οι τρεις σύμβουλοι της ΑΣΠΙ) εξελέγη για το όργανο Πολιτικής Προστασίας ο κ. Νικόλαος Λαρδάς. Στην σύγκλιση του οργάνου αν και επαναλαμβάνουμε ότι η νέα νομοθεσία δεν το προβλέπει πράγματι εκλήθη ο κ. Λαρδάς που ομόφωνα τον είχαμε εκλέξει για την Πολιτική Προστασία στις 30/9/19.

Τελικά ποιος έχει πρόβλημα με την ΕΝΟΤΗΤΑ; Η σημερινή Δημοτική Αρχή ή η ΑΣΠΙ;

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue