Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Για την Απεργία 4ης Φεβρουαρίου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας

Για την Απεργία 4ης Φεβρουαρίου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας

by ikariaki.gr
8 views

12642907_10208238775828400_8632248217856842578_n

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 4.2.16

 

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι έδωσαν μαχητικό και δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Αγ.Κηρύκου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειονότητα των εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα όπως στις κατασκευές (τουριστικό καταφύγιο Αγ.Κηρύκου κ.α.) απέργησαν. Επίσης τα καταστήματα της περιοχής αλλα και του νησιού συνολικά-πλην ελαχίστων εξαιρέσεωνπαρέμειναν κλειστά, έπειτα από το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου.

 

banner

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απεύθυναν: εκ μέρους της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Μαρία Καραδεμίρη, εκ μέρους του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας ο Μιχάλης Τσάκαλος, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας – Φούρνων η Ευαγγελία Λάκκα, από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Αγροτικού Συλλόγου Ικαρίας ο Βαγγέλης Λομβαρδάς, το μέλος της Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ρούσσος, ενώ την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης έκανε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος.

 

Μεταξύ άλλων τονίστηκαν: «…Με την σημερινή μας μαζική απεργιακή συγκέντρωση δίνουμε συνέχεια στην κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με το κουαρτέτο για λογαριασμό των μονοπωλίων. Εφαρμόζουν κατά γράμμα το 3ο μνημόνιο που υπερψήφισαν όλα μαζί τα αστικά κόμματα και ας κάνουν σήμερα ότι δήθεν διαφωνούν. Θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση για να θησαυρίζουν με ακόμα καλύτερους όρους τα μεγάλα μονοπώλια και ταυτόχρονα να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, οι κλινικάρχες, τα κοράκια που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλισης, της υγείας, της πρόνοιας.

 

Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου να μην φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί.Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται,δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται!

 

Τώρα κοινό μέτωπο, εργατών – αγροτών – επαγγελματιοβιοτεχνών & νέων επιστημόνων για να μην τολμήσει ούτε αυτή, ούτε καμία κυβέρνηση να ξηλώσει την κοινωνική ασφάλιση..

 

Να κάνουμε πράξη τους φόβους τους. Να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στην δράση για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Να μην υπάρξει γειτονιά σε πόλη ή σε χωριό που να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια,η αντίθεση του λαού μας στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Καθημερινά τα ταξικά σωματεία ,οι λαϊκές επιτροπές βρίσκονται στο πόδι με κινητοποιήσεις. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό πρόβλημα που δεν θα παλέψουμε για την λύση του .Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων και περνά από τον δρόμο της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών. Άλλη λύση δεν υπάρχει.Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες».

 

 

Να φτάσει παντού το σύνθημα:

 

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

 

 

ΙΚΑΡΙΑ 4/2/16

 

12662028_10208238775268386_6525425187611865593_n

 

12662635_10208238777108432_1764453254164948288_n

 

12669577_10208238776828425_1235565015212275449_n

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

ΝΟΜΑΡΧΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Σάμος 4 Φλεβάρη 2016

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

 

 

Στη Σάμο και στην Ικαρία, σήμερα 4 Φλεβάρη 2016 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία Πυθαγόρα και στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου, κατά την διάρκεια της Γενικής Πανεργατικής Απεργίας,

 

 

Διαπιστώνουμε

 

 

Ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή-αντεργατική τους επίθεση.

 

Στο στόχαστρό τους τώρα βρίσκεται ένα κορυφαίο εργατικό και λαϊκό δικαίωμα που κατακτήθηκε με άφθονους αγώνες, θυσίες και αίμα.

 

Αυτό της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλιση για μας είναι αιτία πολέμου, γιατί πρόκειται για την ίδια τη ζωή μας και την ποιότητά της, από την στιγμή που θα έρθουμε στη ζωή και μέχρι που να κλείσουμε τα μάτια μας.

 

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, για τις ανάγκες και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο!

 

 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι σε αυτό το έγκλημα. Τους δικούς τους αντασφαλιστικούς νόμους συνεχίζει με το νόμο τερατούργημα που θέλει να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έχουν όλοι ψηφίσει το 3ο Μνημόνιο.

 

 

Αυτή τη βαθιά ταξική και αντιλαϊκή πολιτική ονομάζει η κυβέρνηση «κοινωνική δικαιοσύνη» και «ισότητα» αποδεικνύοντας ότι τα λόγια έχουν χάσει την αξία τους όταν το επιτάσσουν οι ανάγκες της προπαγάνδας της.

 

 

Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, όμως, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει.

 

Καμία συναίνεση και καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει στο νέο έγκλημα της κυβέρνησης. Ενιαία και ενωτικά, σε συμμαχία, συγκεντρώνουμε δυνάμεις και αντεπιτιθέμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Για να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν κατακλέψει. Για να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση.

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

 

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ-ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

 

 • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και υποχρεωτική με βάση τις ανάγκες μας.

 • Κάλυψη όλων των απωλειών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

 • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Κατώτερη σύνταξη 600€. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.

 • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά

 • Όχι στη φοροληστεία, στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς

 • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Καμιά επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

 • Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων υγείας στο νομό μας.

 • Προστασία του εισοδημάτων των φτωχών αγροτών, μικρών εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων.

 • Να υπογραφεί τώρα ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Υπογραφή Κλαδικών Σ.Σ.Ε. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

 • Κανείς απλήρωτος και ανασφάλιστος. Όχι στη απελευθέρωση των απολύσεων.

 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και ν’ αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

 • Όχι στις μειώσεις στα επιδόματα τοκετού, ΑμΕΑ, των χρόνιων πασχόντων, πολυτέκνων κλπ. Μέτρα στήριξής τους.

 • Ασφαλείς συγκοινωνίες με καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με φθηνό εισιτήριο. Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας συγκοινωνιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων.

 • Όχι σε παρέμβαση κράτους-εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση & στο δικαίωμα της απεργίας.

 • Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις και δίκες συνδικαλιστών.

 • Προστασία του εισοδήματος των αγροτών. Κατάργηση της ΚΑΠ και διασφάλιση της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ.Σ

 • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

 • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ.

 • Αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές και στον πόλεμο.

 • Όχι στα νέα μέτρα της Ε.Ε. για καταστολή στα σύνορα. Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots). Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας πλήρως στελεχωμένα

 • Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.

 • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex

 

 

ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

 

 

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

 

Τις Διοικήσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων να επιδώσουν το παραπάνω ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.

 

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue