Home ΚοινωνίαΑιγαίο Η Ομάδα Αιγαίου έκανε μια στάση στην Ικαρία στο πλαίσιο του 30ου επετειακού τους διάπλου

Η Ομάδα Αιγαίου έκανε μια στάση στην Ικαρία στο πλαίσιο του 30ου επετειακού τους διάπλου

by ikariaki.gr
630 views

Η Ομάδα Αιγαίου βρέθηκε για λίγο στην Ικαρία στο πλαίσιο του 30ου Επετειακό Διάπλου με πρώτο σταθμό τους Φούρνους, και με τη σειρά, θα επισκεφθούν τα νησιά Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Λειψούς, Πάτμο, Κίναρο, Σίκινο και το Κουφονήσι για να επιστρέψουν στη βάση τους έπειτα από 11 ημέρες εν πλω, στις 26 Μαΐου.

Στην Ικαρία τους υποδέχτηκε στο λιμάνι Αγίου Κηρύκου ο Έπαρχος Ικαρίας & Φούρνων, Κωνσταντίνος Μαρκάκης. Η Ομάδα Αιγαίου έκανε μια στάση για να παραλάβει κάποιους από τους εθελοντές που ήρθαν με αεροπλάνο ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πρώτους σταθμούς τους Φούρνους και τη Θύμαινα.

Διακεκριμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων, εξέχοντες επαγγελματίες του κλάδου της υγείας και επαγγελματίες όλων των υπόλοιπων κλάδων μαζί με εθελοντές όλων των ηλικιών με αγάπη για τα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, θα ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου 2024 από το Λαγονήσι, τον 30ο Επετειακό Διάπλου με πρώτο σταθμό τους Φούρνους, και με τη σειρά, θα επισκεφθούν τα νησιά Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Λειψούς, Πάτμο, Κίναρο, Σίκινο και το Κουφονήσι για να επιστρέψουν στη βάση τους έπειτα από 11 ημέρες εν πλω, στις 26 Μαΐου. Στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου και στο ταξίδι της προσφοράς και της αλληλεγγύης, θα είναι φέτος και ο αγαπημένος καλλιτέχνης, Γιάννης Ζουγανέλης για μία επετειακή συναυλία στο νησί των Λειψών στις 20 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του 30ου Επετειακού Διάπλου, ιατρικές υπηρεσίες, έργα υποδομής, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντολογικές δράσεις αλλά και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες θα τεθούν στη διάθεση των κατοίκων.

Ιατροί από 18 διαφορετικές ειδικότητεςνοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό, θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες με τον τελευταίας τεχνολογίας φορητό, διαγνωστικό εξοπλισμό.  Οι ιατρικές ειδικότητες που συμμετέχουν είναι:

 • Αγγειοχειρουργός,
 • Ακτινολόγος,
 • Γαστρεντερολόγος,
 • Γενικός Χειρουργός,
 •  Γυναικολόγος,
 • Δερματολόγος,
 •  Καρδιολόγος,
 •  Ογκολόγος,
 • Οδοντίατρος,
 •  Ορθοπεδικός,
 •  Ουρολόγος,
 • Οφθαλμίατρος,
 • Παθολόγος,
 • Παιδίατρος,
 • Πλαστικός Χειρουργός,
 • Πνευμονολόγος,
 • Ρευματολόγος,
 •  ΩΡΛ

Παράλληλα, θα διεξαχθούν αιματολογικές εξετάσεις και θα λειτουργήσουν ειδικά ιατρεία, το Ιατρείο Μαστού και το Ιατρείο POST COVID.

Ο ιατρικός διαγνωστικός εξοπλισμός των ιατρών της Ομάδας Αιγαίου, περιλαμβάνει τον υπερσύγχρονο φορητό θωρακικό υπερηχοτομογράφο για τη διάγνωση παθήσεων των

πνευμόνων, φορητές συσκευές υπερήχων για πολλαπλού τύπου εξετάσεις, νέα οφθαλμολογική λυχνία και τελευταίας τεχνολογίας οδοντιατρικό εξοπλισμό.

banner

Οι ιατρικές υπηρεσίες ενισχύονται, για μία ακόμη χρονιά, αξιοποιώντας στην πράξη τα νέα και εν ισχύ μνημόνια συνεργασίας, με τις περισσότερες Επιστημονικές Εταιρείες,  Κλινικές και εξειδικευμένες ΑΜΚΕ. Ευχαριστούμε τα μέλη τους που θα είναι μαζί μας, από τις:

 • Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία,
 • Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής,
 • Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία,
 • Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας,
 • Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία,
 • Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών,
 • Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία,
 • Α’ Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ του Λαϊκού Νοσοκομείου,
 •  Β’ Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική ΕΚΠΑ του Αρεταιείου Νοσοκομείου,
 •  HOPEgenesis – Ελπίδα για το Δημογραφικό

Φέτος, για πρώτη φορά σε ένα μικρό και ακριτικό νησί, τους Λειψούς, το Ιατρικό Τμήμα της Ομάδας Αιγαίου, διοργανώνει, στις 20 Μαΐου,  ένα πρωτοποριακό Διεπιστημονικό Επιμορφωτικό Ιατρικό Σεμινάριο με θέμα:  «Πρόληψη Σημαντικών και Συνηθισμένων Νοσημάτων», με τη στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές, θα βρίσκονται και δύο τακτικοί καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστήμονες μέλη των Δ.Σ. από όλες τις επιστημονικές εταιρείες και τις κλινικές, με τις οποίες συνεργάζεται η Ομάδα Αιγαίου.

Στόχος είναι, οι κάτοικοι των Λειψών και όχι μόνο, να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τους ειδικούς, επίκαιρα θέματα πρόληψης και διάγνωσης μερικών πολύ σημαντικών συνηθισμένων νοσημάτων,  που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας.

Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής πληθυσμού και του έντονου προβλήματος υπογεννητικότητας, η Ομάδα Αιγαίου, μέσω υποστηρικτή της, και του προγράμματος της HOPEgenesis, θα «υιοθετήσει» τις γυναίκες της Σικίνου, που πρόκειται να φέρουν στο κόσμο παιδιά,  για τρία χρόνια.

Πιστεύουμε ότι δίνουμε τη  δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών μας, να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτόν της υγείας, με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που μας συνδέει μαζί τους.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας η προσφορά Πρώτων Βοηθειών, μπορεί να σώσει ζωές!

Στο Διάπλου θα είναι κοντά μας-για μία ακόμη χρονιά-ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). Οι νοσηλεύτριες/ εκπαιδεύτριες του ΕΕΣ θα προσφέρουν βιωματική εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες στους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων. Μια πολύτιμη γνώση χρήσιμη για όλη τους τη ζωή.

Ένα πάγιο μέλημα μας είναι η κατασκευή έργων υποδομής και η προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Φέτος, στα μεγάλης σημασίας έργα περιλαμβάνονται η πλήρης ανακατασκευή του γυμναστηρίου των Λειψών, η κατασκευή πολυγηπέδου στο Αγαθονήσι  και η εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου για τη στέγαση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Κουφονήσι.

Ταυτόχρονα, θα εξοπλίσουμε τα σχολεία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, βιβλία, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό, αναλώσιμα και κάθε τι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο των μαθητών.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η κλινική ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για το τόσο επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού στους μαθητές του Δημοτικού της Πάτμου και σεμινάριο για τη διαφορετικότητα στους μαθητές της Σικίνου.

Επίσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές των νησιών, θα παρακολουθήσουν εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας διαδικτυακά μαθήματα φιλοζωίας, χάρη στη συνεργασία μας με την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. και την εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ζωοθεραπεύτρια Κατερίνα Παπαποστόλου. Οι  μαθητές του Κουφονησίου θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης, μαζί με πιστοποιημένο σκύλο διαμεσολάβησης για παιδιά.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ένα ακόμη πυλώνα των δράσεων μας. Μαζί μας στην Πάτμο, θα βρίσκεται η All for Blue, όπου με την καθοδήγηση των εθελοντών της, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού θα καθαρίσουν την ακτή στην παραλία Λάμπη και θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Η Ομάδα Αιγαίου εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή για την ποικιλία των πολιτιστικών δράσεων που προσφέρει. Εκτός από τη συναυλία του Γιάννη Ζουγανέλη,  θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις θεάτρου σκιών, θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτική εκδήλωση.

«Είμαστε η παλαιότερη εθελοντική ομάδα με συνεχή προσφορά, αντλώντας από την αστείρευτη ενέργεια του εθελοντισμού και τη βαθιά δέσμευση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής  στις νησιωτικές κοινότητες που αγκαλιάζουμε όλα αυτά τα χρόνια. Δίνουμε την υπόσχεσή μας, ότι θα συνεχίσουμε άοκνα την προσφορά μας στην Αιγαιοπελαγίτικη οικογένειά μας έχοντας δημιουργήσει δεσμούς εδραιωμένους στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό», δήλωσε η Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου Ντενίζ Τσιμή.

Η συνεργασία μας με τις δημοτικές, υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές των νησιών είναι πάντα άψογη, η αγάπη των κατοίκων είναι πάντα έκδηλη στην εγκάρδια φιλοξενία που μας παρέχουν και μας διαβεβαιώνει πως όλοι μαζί ανήκουμε στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου!

Το  έργο της Ομάδας Αιγαίου υλοποιείται με την ουσιαστική συνδρομή των υποστηρικτών και δωρητών μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη διαχρονική εμπιστοσύνη τους. 

Ο Διάπλους πραγματοποιείται χάρη στις συνεχείς προσπάθειες των εθελοντών μας, τους οποίους  ευχαριστούμε θερμά, για τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο και την ενέργεια που αφιερώνουν στην επιτυχία των δράσεων  της Ομάδα

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue