Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Η νέα Δημοτική Αρχή Ικαρίας στο συλλαλητήριο του ΕΚΣ για την Ακρίβεια

Η νέα Δημοτική Αρχή Ικαρίας στο συλλαλητήριο του ΕΚΣ για την Ακρίβεια

by ikariaki.gr
102 views

                                                           14 Δεκεμβρίου   2023

    

 

Η  ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

   Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Πετσοκόβει για άλλη μια χρονιά το εισόδημά μας. Η φοροληστεία θα μεγαλώσει μαζί με τις περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως Υγεία, Παιδεία, πολιτική προστασία, με τεράστιες συνέπειες για το λαό. Εμείς θα πληρώνουμε το 95% των φόρων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%!

   Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση. Τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπολειτουργεί, ο λαός μας βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή μένει χωρίς πρόληψη, θεραπεία και περίθαλψη, πεθαίνει αβοήθητος. 

 

  Η νέα Δημοτική Αρχή της Ικαρίας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και θα είναι αύριο παρούσα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο , Φανούρη Καρούτσο, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ του νομού Σάμου, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο λαός το 2024 να πληρώσει 6,2 δις ευρώ παραπάνω φόρους από το 2023, με αυξήσεις του ΦΠΑ, με συνέχιση της επιβολής του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. Ταυτόχρονα προβλέπει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια που ανοίγουν τον δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις, μέσω ΣΔΙΤ. Την ίδια στιγμή οι μεγάλες επιχειρηματικοί όμιλοι, μέσω του νέου προϋπολογισμού, θα μοιράζονται 12,1 δις ευρώ από τα χρήματα του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί  Ικαριώτες & Ικαριώτισσες , στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό την Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ευδήλου, στις 7 μ.μ.

 

banner

  Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε, ότι για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, χρειάζονται πόροι οικονομικοί, μόνιμοι εργαζόμενοι. Αυτά δε δίνονται, γιατί θα λείψουν από αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

  Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει τρεις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση, τους νόμους του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη», του «Κλεισθένη», καθώς και πλήθος άλλων νομοθετικών παρεμβάσεων. Οι Δήμοι μετατράπηκαν ολοκληρωτικά πια, σε κρατική υπηρεσία, σε μηχανισμό που υλοποιεί την πολιτική των Κυβερνήσεων. Γίνονται φορείς εμπορευματοποίησης μίας σειράς υπηρεσιών, που θα έπρεπε να είναι ευθύνη του κράτους, όμως περνάνε ως αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, με στόχο από εκεί να δοθούν σε μία πορεία, μία προς μία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

  Γι’ αυτό και δεν κάνουν βήμα πίσω από τη στρατηγική τους της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων, γιατί ο ρόλος που επιφυλάσσουν για τους Δήμους, είναι αυτός του ελεγκτικού μηχανισμού, που το μόνο που θα κάνει θα είναι να διασφαλίζει τους κανόνες ανταγωνισμού ανάμεσα στους ομίλους, που θα λυμαίνονται κάθε έργο και κάθε υπηρεσία.

 Για  όλα αυτά δηλώνουμε την στήριξη μας στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων  στην τοπική διοίκηση που απεργούν σήμερα, και στα δίκαια αιτήματά τους για:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων 
  • Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους
  •  Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  •  Κατάργηση του 2% της εισφοράς αλληλεγγύης 
  •  Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που δουλεύουν με συνεχόμενες συμβάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με κρατική χρηματοδότηση
  •  Κατάργηση της διάταξης Βορίδη που υποχρεώνει του Δήμους να προσβάλλουν σε ανώτερο δικαστικό βαθμό τις όποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις κερδίζουν οι εργαζόμενοι 
  •  Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue