Home Περίθαλψη Η Κοινότητα ”Ικαρία Τρόπος” Αθηνών απαντάει στον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Η Κοινότητα ”Ικαρία Τρόπος” Αθηνών απαντάει στον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

by ikariaki.gr
13 views

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ “ΙΚΑΡΊΑ ΤΡΟΠΟΣ” Αθηνών στον ΣΕΝΙ (σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας)  πάνω σε προβλήματα του νοσοκομείου:

Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση πάνω στις τελευταίες ενέργειες του ΣΕΝΙ όσο αφορά τις απαράδεκτες ελλείψεις του Νοσοκομείου Ικαρίας . Θα αναμεταδίδουμε κι εμείς σε συμπατριώτες μας εδώ. Ο Κορονοϊός μας κάνει να συνειδητοποιούμε τώρα περισσότερο από ποτέ  την αναγκαιότητα του αγώνα για στοιχειώδη δημόσια περίθαλψη στο ακριτικό μας νησί. Και χαιρόμαστε για όσες φορές στους αγώνες σας εδώ στην Αθήνα (έξω και μέσα απ’ το Υπουργείο Υγείας και στη Βουλή ) ήμασταν κι εμείς εδώ μαζί σας ως μικρή κοινότητα «Ικαρία Τρόπος» των Αθηνών.

Θα θέλαμε από εσάς  δυο πράγματα:

Πρώτον όποτε μπορέσετε να μας πληροφορήσετε πάλι αν μέχρι τώρα απάντησε και τι , ο νέος διοικητής του Ν.Ι. στα εν λόγω που του θέσατε σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου (η αν απάντησε έστω και σε μέρος εξ αυτών).

Δεύτερον αν θέλετε εξετάστε την άποψη κάποιων συμπατριωτών ότι η ΕΛΛΕΙΨΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ στο νοσοκομείο (πρόβλημα που θέτετε ανάμεσα στ’ άλλα ) είναι μια προτεραιότητα που υπερεπείγει προς  άμεση λύση και δεν χωρά καμιά δικαιολογία εκ μέρους του κράτους

για τους εξής δύο λόγους:

Α) Εδώ δεν μιλάμε  για πρόσληψη δεύτερου γιατρού αυτής της ειδικότητας αλλά για έναν και μοναδικό ψυχίατρο που ούτε κι αυτός υπάρχει. Ποιο τάχα το κόστος μιας τέτοιας τοποθέτησης; Όταν μάλιστα δεν απαιτεί επί πλέον έξοδα εξοπλισμού που απαιτούν άλλες ειδικότητες.

Β) Επίσης και για το λόγο του Κορονοϊού : Εξ αιτίας της έλλειψης ψυχίατρου όπως σωστά εντοπίζετε , ακόμα κι εμείς εδώ απ’ την Αθήνα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στο νησί ψυχιατρικοί ασθενείς χωρίς ιατρική παρακολούθηση η απορυθμισμένοι της φαρμακευτικής αγωγής τους .

Για τούτους τους λόγους δεν ανταποκρίνονται και… άψογα στα μέτρα προφύλαξης απ’ τον Κορονοϊό .

banner

Αν λοιπόν για τους άστεγους σε συνθήκες Κορονοϊού προτεραιότητα είναι η εξεύρεση στέγης, άραγε για τους ψυχιατρικούς ασθενείς στο νησί δεν χρήζει προτεραιότητας κάτι τόσο ανέξοδο , τόσο απλό όπως η τοποθέτηση ενός ψυχιάτρου στο Ν.Ι;

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι: Απ’ αυτούς τους ασθενείς κάποιοι που προσπαθούν να ζήσουν με ψίχουλα σύνταξης  πληρώνουν συμμετοχή για τα φάρμακα τους που κάποτε περικόπτουν κιόλας , για το λόγο της οικονομίας οπότε και στην υγεία τους απορυθμίζονται. Γνωρίζουμε ότι πχ δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Αιγινήτειο» στην Αθήνα παρέχει απ’ το φαρμακείο του δωρεάν τα φάρμακα στους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν εκεί , απ’ τη στιγμή βέβαια που αυτοί  πηγαίνουν κάθε τόσο στο εν λόγω νοσοκομείο για να τους τα γράψουν κι επί τόπου να τα παραλάβουν.

 

Όμως αν οι ασθενείς του «Αιγινήτειου»  ζουν στην ακριτική Ικαρία; Πως μπορούν ισότιμα με τους ασθενείς Αθηνών  να παίρνουν  τα φάρμακα τους δωρεάν ώστε να μην πηγαίνει ένα μέρος της πάμφτωχης σύνταξης τους στη συμμετοχή; Αν θέλετε λοιπόν μεταβιβάστε στην επόμενη συνάντηση σας με το νέο διοικητή του Ν.Ι. και το παρακάτω σοβαρό θέμα που μας εξουσιοδοτούν να σας μεταβιβάσουμε κάποιοι κάτοικοι του νησιού : Εν απουσία δηλαδή ψυχιάτρου στο Ν.Ι. ρωτούν ΈΣΤΩ αν υπάρχει , η με ποιο τρόπο θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία  του Ν.Ι. πχ με το «Αιγινήτειο» προς δωρεάν παραλαβή στην Ικαρία απ’ το Ν.Ι. των ψυχιατρικών  τους φαρμάκων. Για ότι νεότερο των αγώνων σας , αναμένουμε πληροφορίες…

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue