Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Η κατάσταση στο απροχώρητο για τη Χωματερή στο Φύτεμα

Η κατάσταση στο απροχώρητο για τη Χωματερή στο Φύτεμα

by ikariaki.gr
1 views

φύτεμα χωματερήΚαι τι βλέπουμε μετά από τις διακοπές μας; Ένα ωραίο δωράκι από το δήμο Ικαρίας. Τους έχουμε κάνει μηνύσεις, έχουν πάρει εξώδικο που τους δίνει περιθώριο για διόρθωση (να αποφύγουμε δικαστήρια), θα έρθει ο εισαγγελέας για την φωτιά του Μαρτίου… Και πως αντιδρά ο κουτοπόνηρος δήμος: αφήνοντας τα σκουπίδια πολλών εβδομάδων χύμα στον ήλιο στο σημείο του ΧΑΔΑ εκεί που περισσότερο ενοχλεί τους Φοιτεμιώτες, την νύχτα όταν γυρίζει ο αέρας προς το χωριό. Δεν λέω ότι το κάνουν επίτηδες, αλλά σίγουρα υπάρχει τρομερή αδιαφορία. Πάντα βρίσκουν δικαιολογίες φτηνές για να μην γίνει δουλειά. Σε δύο λόγια: επιχωματώσεις γίνονται μόνο όταν είναι γεμάτος ο λάκκος, ποτέ γιατί θα έπρεπε γιατί βρωμάει. Όταν ερχόταν τα παιδιά από τα σχολεία να δουν την ανακύκλωση την άνοιξη, το καθάρισαν κάθε 2-3 μέρες όμως, με το ίδιο προσωπικό για το οποίο πάντα λένε ότι δεν έχει…

Είναι τραγικό, γιατί το μόνο που ζητάμε εδώ και χρόνια είναι συχνή επιχωμάτοση το καλοκαίρι (ούτε 1 ωρίτσα δουλειά ργμτ!!!!!) να μην βρωμάει, να μην μαζεύονται μύγες και ποντίκια, να φαίνεται καθαρό για τους ντόπιους και για τους επισκέπτες, να δείξει η Ικαρία πολιτισμό. Πολύ λογικά πράγματα. Θέλουμε επίσης έλεγχο = μια πύλη που κλείνει το απόγευμα, να μην φέρνουν εντόσθια οι κατσικάδες και η σύλλογοι με τα παραδοσιακά τους πανηγύρια… και άλλες παρανομίες, λάδια, δηλητήρια). Πάλι τίποτα το φοβερό. Όλα αυτά φθηνά, αυτονόητα και απλούστατα πράγματα για να έχουμε μια σχετικά ποιοτική ζωή μέχρι να γίνει το υποχρεωτικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ από την ΕΕ. Αν το έκανε αυτό ο δήμος, θα ήμασταν δίπλα τους με βοήθεια και προτάσεις, δεν θα γινόταν αυτή η δυσφήμιση για το νησί. Και άλλη μια φορά: με ελάχιστο κόστος. Μόνο καλή θέληση χρειάζεται. Αλλά ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά. Φαίνεται σαν μα θέλουν να διώξουν τον κόσμο από το χωριό γιατί παίζονται πολλά εκατομμύρια για τον περιφερειακό και το βιολογικό, και σίγουρα δεν θέλουν ανεξάρτητους πολίτες που προσπαθούν να προστατέψουν τα δικαιώματά τους.

Και εφόσον ούτε τα υπόλοιπα κόμματα ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα, να μας βοηθήσουν να τελειώσει αυτή η φάρσα, είμαστε μόνοι μας.

Αλλά δεν θα κερδίσουν. Ούτε ΧΑΔΑ, ούτε βιολογικός στην θέση του ΧΑΔΑ, ούτε περιφερειακός που καταστρέφει σπίτια ενώ έχει χωράφια παρατημένα παντού.

Δυστυχώς όλα αυτά τα δικαστήρια κοστίζουν πολλά λεφτά, και δεν θα έπρεπε να γίνουν αν υπήρχε ενημέρωση και καλή θέληση. Αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή. Για το ΧΑΔΑ, ραντεβού με το δήμο στο πρωτοδικείο Σάμου σε λίγες εβδομάδες.

Θα είναι θερμό φθινόπωρο. Αλλά σίγουρα δεν φταίει κανένας Φυτεμιώτης για αυτό…

Φύτεμα – 29/8/2013 4πμ, παράθυρα κλειστά γιατί έξω βρωμάει. Μ*λ*κες!

 

Wim De Weerdt – Κάτοικος Φυτέματος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue