Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Η Καταγγελία των Συλλόγων Ικαρίας και Φούρνων και η κινητοποίηση της Παρασκευής στον Πειραιά

Η Καταγγελία των Συλλόγων Ικαρίας και Φούρνων και η κινητοποίηση της Παρασκευής στον Πειραιά

by ikariaki.gr
7 views

ΙκαρίαΟι Ικαριακοί  και Φουρνιώτικοι σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλουμε την απόφαση της εταιρείας Hellenic seaways που με τη συναίνεση του Υπουργείου διακόπτουν τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» προς τα νησιά μας, το οποίο κατά την τελευταία πενταετία εξυπηρετούσε τη μετακίνησή μας προς τις περιοχές μας. Αντί αυτού, θα δρομολογηθεί το πλοίο «Ιεράπετρα» που ηλικία του φτάνει στις 4 δεκαετίες. Για άλλη μια φορά Υπουργείο και Εφοπλιστές ξεκαθαρίζουν την πάγια θέση τους : αξία έχει το κέρδος, στον βωμό του οποίου και πάλι όλοι εμείς καλούμαστε να θυσιαστούμε, για να το αυξήσουμε προς όφελός τους.

 

Όλα αυτά τα χρόνια, βιώνουμε στο πετσί μας την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης. Δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων από και προς τα νησιά μας, με ακριβά εισιτήρια, περιορισμένα δρομολόγια, ανύπαρκτη σύνδεση Ικαρίας με Φούρνους, Φούρνοι με Σάμο, πλείστες φορές ανύπαρκτη σύνδεση ακόμα και από Πειραιά προς Φούρνους και αντίστροφα, με καράβια σαπάκια τύπου ΣΑΜΙΝΑ, με  ακτοπλοΐα τελικά στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων και όχι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Η ελευθερία δράσης του κεφαλαίου «ευλογεί» τους εφοπλιστές να σταματάνε δρομολόγια πλοίων όποτε θέλουν, να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν, να απολύουν ναυτεργάτες όποτε επίσης θέλουν, με μοναδικά κριτήρια αυτά της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.

Χρόνια  τώρα, είτε σαν σύλλογοι είτε σαν επιτροπές αγώνα, στέλνουμε επιστολές, καταγγελίες, ψηφίσματα, μα η απάθεια είναι ξεκάθαρη και δεδομένη. Και βέβαια πάλι μπροστά σας θα μας βρείτε. Τώρα περισσότερο από ποτέ, όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στις αποφάσεις που παίρνετε για εμάς χωρίς εμάς. Τη στιγμή που πλήττονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, που η υγεία και η παιδεία παύουν να είναι αυτονόητα κοινωνικά αγαθά, τη στιγμή που η κάθε λαϊκή οικογένεια υποφέρει, βρισκόμαστε εδώ για να παλέψουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που από και προς τα νησιά μας που να καλύπτουν τις σημερινές απαιτήσεις μας και να συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες και την ανάπτυξη των περιοχών μας. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Τα πλοία να προσεγγίζουν σε όλα τα λιμάνια και να εξυπηρετούν και το πιο απομακρυσμένο, μικρό νησάκι χωρίς την εκβιαστική, αντιλαϊκή απαίτηση επιδότησης των εφοπλιστών.

Πρέπει κύριοι να καταλάβετε ότι οι ανάγκες και οι αξιώσεις μας είναι μονόδρομος και μόνο εμείς θα αποφασίσουμε για όλους εμάς. Δίνουμε λοιπόν αγωνιστικό ραντεβού,  σαν πρώτη απάντηση, την Παρασκευή 9/12 και ώρα 14:00 στον καταπέλτη του πλοίου Ιεράπετρα.
Να είμαστε όλοι εκεί!

Επιπλέον καλούμε τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, να πάρουν αποφάσεις και εμπράκτως να καταδικάσουν την αντιδραστική απόφαση των εφοπλιστών και της κυβέρνησης. Να συμπαρασταθούν στον λαό της Ικαρίας, των Φούρνων και στις κινητοποιήσεις των συλλόγων εδώ στην Αθήνα.

Διεκδικούμε:
·    Φτηνές  και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με σύγχρονα πλοία μέσα από έναν φορέα ανάπτυξης της ναυπηγικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
·    Πλοίο 365 μέρες το χρόνο και εξυπηρέτηση των εσωτερικών γραμμών
·    Όχι στην άρση του καμποτάζ
·    Πλοία με πληρώματα με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
·    Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που αυτό είναι εφικτό μόνο με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

 

Στηρίζουν τα σωματεία:

ΠΕΜΕΝ
ΠΕΕΜΑΓΕΝ
ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
ΠΕΝΗΗΕΝ
ΠΕΠΡΝ
ΠΕΣ/ΝΑΤ

banner

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue