Home Κοινωνία Η Ικαρία διέπρεψε και στο σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Σάμο

Η Ικαρία διέπρεψε και στο σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Σάμο

by ikariaki.gr
5 views

 

skaki paidia

 

Με 1ο νικητή τον μικρό Αγγελάκη Στέλιο, με καταγωγή της μητέρα του από την Ικαρία και 2η την μικρή Αναστασία Καλαμπόγια με καταγωγή και των δύο γονέων από την Ικαρία.Τα παιδιά έδειξαν  με την σειρά τους ότι το σκάκι είναι "Ικαριακή κουλτούρα" και ότι η Ικαρία βγάζει ταλέντα όλων των ηλικιών σε αυτό το άθλημα που τόσο αγαπιέται στο νησί μας! Συγχαρητήρια στον Στέλιο και την Αναστασία  , τους γονείς τους  και στο σχολείο τους  με το οποίο συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα στην Σάμο.

 

««Η εκπαίδευση δε αξίζει μια πεντάρα, αν κάνει το παιδί να χάσει το θάρρος και το κέφι του.» έλεγε ο παιδαγωγός Ιωάννης Ερρίκος Πεσταλότσι.
Είναι σχολεία στα οποία ανατρέπονται πολλά «κλισέ». Η σχέση καθηγητών και μαθητών είναι αλλιώτικη. Δεν είναι μόνο ο δάσκαλος και ο μαθητής. Στη διάρκεια της χρονιάς οι δυο τους θα είναι συνεργάτες. Θα δουλέψουν μαζί και ισότιμα Αλλά και η σχέση μεταξύ των παιδιών είναι αλλιώτικη.

Το Γυμνάσιο Καρλοβασίων ενημερώνει μέσω του Τύπου ότι το «1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού» για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κατά το διήμερο 28 και 29 Μαρτίου 2013. 

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 95 μαθητές και μαθήτριες στις εξής κατηγορίες: Δημοτικά – μικροί (α’, β’ και γ’ τάξη) 9 μαθητές,  Δημοτικά (δ’, ε’ και στ’ τάξη) 21 μαθητές, Γυμνάσια 42 μαθητές και Λύκεια 25 μαθητές. 

Νικητές σε κάθε κατηγορία αναδείχτηκαν οι: 
Δημοτικά μικροί: 
1ος Ταρασίδης Δημήτρης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβασίων, 
2ος Κατόπης Στέφανος του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβασίων, 
3ος Τσιμήκας Αλέξης του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβασίων. 
Δημοτικά: 
1ος Αγγελάκης Στέλιος του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, 
2ος Καλαμπόγια Αναστασία του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος
3ος Δελαβέρης Εμμανουήλ του του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος. 
Γυμνάσια: 
1ος Γιώργη Ανέστης του Γυμνασίου Καρλοβασίων, 
2ος Στασινής Δημήτρης του Γυμνασίου Καρλοβασίων , 
3ος Ελένης Γιάννης του Γυμνασίου Καρλοβασίων. 
Λύκεια: 
1η Δεσποίνη Ιωάννα του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, 
2ος Κοντοριάνος Θεόδωρος του Γενικού Λυκείου Καρλοβασίων, 
3η Αραβαντινού Ζανέτα του Γενικού Λυκείου Καρλοβασίων. 

Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας κερδίζει την πρόκριση για την τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία κατά το τριήμερο 18, 19 και 20 Απριλίου στην Ερέτρια. 
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον υπό ίδρυση Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Μέλισσο» του οποίου ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Θανάσης Γκιώνης αγόρασε και χορήγησε το απαραίτητο σκακιστικό υλικό. Τα μέλη του συλλόγου εργάστηκαν εθελοντικά για την επιτυχία του τουρνουά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. 

banner

 Σημαντική ήταν και η βοήθεια μας παρείχε το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου που διέθεσε τους εκπαιδευτικούς κ.Τραχίλη Δημήτρη, κ. Τσεσμελή Βαγγέλη και κ. Χαριλάου Ειρήνη κατά το διήμερο των αγώνων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Τσεσμελή  που συνόδευσε τους μαθητές των σχολείων του Βαθιού. 

Θέλουμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Τριανταφύλλου ο οποίος μερίμνησε ώστε το λεωφορείο του Δήμου Σάμου να διατεθεί για τη μεταφορά των μαθητών των σχολείων του Βαθιού προς το χώρο διεξαγωγής των αγώνων και την επιστροφή τους στο Βαθύ. 

Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι σημαντική βοήθεια και υποστήριξη μας παρείχε και ο υπεύθυνος της Σκακιστικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Υπολογιστών, κ. Δημήτρης Μπέστας και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. 

Συγχαίρουμε τους νικητές κάθε κατηγορίας και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες. 

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε να τους δούμε ξανά στο επόμενο τουρνουά. 

 

 

 

Ράδιο Αρμονία 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue