Home ΟικονομίαΕργασία Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση Ικαρίας για την απεργία της 9η Νοεμβρίου

Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση Ικαρίας για την απεργία της 9η Νοεμβρίου

by ikariaki.gr
16 views

ΕΡΓ.Α.Σ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

       Οι μισθοί και οι συντάξεις που δεν φτάνουν να καλύψουν στοιχειώδης ανάγκες, παράλληλα με την πρωτοφανή ακρίβεια και τον πληθωρισμό, οδηγούν με βάση επίσημα στοιχεία το 1/3 του λαού κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την άλλη, η παραχώρηση των στεγαστικών δανείων στα κοράκια των funds τύπου Πάτση, οδηγούν στον δρόμο χιλιάδες πολίτες. Η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση όλου του κοινωνικού τομέα στερεί τους πολίτες από βασικά δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα στην οποία η κυβέρνηση καλεί τον λαό «να προσαρμοστεί αλλιώς πεθαίνει» όπως δηλώνουν στελέχη της.

        Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδοτεί επιχειρηματίες και παρόχους της ενέργειας, αυξάνοντας κατά πολλά δις τα κέρδη τους, διατυμπανίζοντας πως επιδοτεί τους καταναλωτές που όλο και λιγότεροι μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς.

banner

        Από την άλλη, στο έδαφος μιας ανεξέλεγκτης οικονομικής κρίσης, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αυξάνονται επικίνδυνα, γεννούν πολέμους και απειλές για παγκόσμιες συρράξεις. Η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, υπονομεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, εμπλέκει όλο και περισσότερο την χώρα στον πόλεμο και την καθιστά στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Το κυνήγι των εξοπλισμών γονατίζει τις οικονομίες και γίνεται θηλιά στον λαιμό των λαών.

        Βιώνουμε και στο νησί μας την νέα «κανονικότητα». Ανύπαρκτη συγκοινωνία, τεράστια επιβάρυνση σε βενζίνη με καθημερινές διαδρομές έως και 70 km, παρατημένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Από τον Σεπτέμβρη, σπάνια και πανάκριβα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Νερό συχνά από γεωτρήσεις ακατάλληλο, Νοσοκομείο με εγκληματικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο, με όλο και πιο δύσκολη την δυνατότητα για εξετάσεις εκτός νησιού και με 20 υγειονομικούς σε αναστολή(!) την ώρα που κατέρρευσαν παταγωδώς τα κυβερνητικά μυθεύματα. Η νέα υποχρεωτικότητα του προσωπικού ιατρού δημιουργεί χάος, περιορίζει την πρόσβαση στα τακτικά ιατρεία και νέες επιβαρύνσεις στα φάρμακα.

     Όλα αυτά δεν οφείλονται ούτε στην ατομική ευθύνη, ούτε είναι τυχαία. Οφείλονται στην κυβερνητική πολιτική. Πολύ πριν τον πόλεμο διέλυσαν την αγροτική παραγωγή, την αλιεία, την όποια βιομηχανία, έκαναν φύλλο και φτερό όλη την υποδομή της ΔΕΗ, έκλεισαν τα λιγνιτωρυχεία, γιγάντωσαν την ακρίβεια. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ειδικά στα χρόνια του lock down που πέρασαν σωρεία νόμοι, τήρησαν σιγή νεκροταφείου. Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την συμφωνία όλων των βασικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, αποφασίζουν όλο και πιο σπάνια 24ωρες απεργίες χωρίς συνέχεια.

ΟΙ εργαζόμενοι, η νεολαία, κόντρα σε όλα αυτά έχουν μοναδικό όπλο τους αγώνες τους. Μακριά από εκλογικές και κάθε είδους άλλες αυταπάτες, να συμμετέχουμε ενεργά στην απεργία και με την μαζικότητα μας  να απαιτήσουμε κλιμάκωση του αγώνα για: πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. ‘Οχι στους εξοπλισμούς και τις ΝΑΤΟικές συμφωνίες, να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue