Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔημοτικές Εκλογές 2019 Η ΑΣΠΙ για το αποτέλεσμα των εκλογών και τον Β’γύρο

Η ΑΣΠΙ για το αποτέλεσμα των εκλογών και τον Β’γύρο

by ikariaki.gr
19 views

Η Α.Σ.Π.Ι. ευχαριστεί τους συμπολίτες που την εμπιστεύθηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μάη 2019.

Τους τιμούμε, κι εμείς, γιατί αντιστάθηκαν στις αφόρητες πιέσεις και στους ανήθικους εκβιασμούς. Γιατί απελευθερώθηκαν και στήριξαν μια διαφορετική κινηματική πρόταση για την τοπική αυτοδιοίκηση, που εκφράζει τη συμμετοχή των δημοτών στα κοινά με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Γιατί πήγαν κόντρα στο ασφυκτικό, μοντέλο του «διπολισμού», στο εκβιαστικό δίλημμα της χαμένης ψήφου και στις συμψηφιστικές πρακτικές με τις άλλες εκλογές.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ικανοποιημένους με την αποδοχή της αυτοδιοικητικής μας πρότασης από τους δημότες, με το ενισχυμένο ποσοστό που λάβαμε και με τη διευρυμένη εκπροσώπηση στα δημοτικά και τα κοινοτικά συμβούλια, μέσα μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα πολωμένο περιβάλλον με ανίερες συμμαχίες, με έλλειψη ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου και ρηξικέλευθων ρεαλιστικών προγραμματικών θέσεων, και κόντρα στο νοσηρό κλίμα συκοφαντίας σε βάρος μας. Πραγματοποιήσαμε έναν καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα, μακριά από παροχολογίες και ανώδυνες ψηφοθηρικές υποσχέσεις, υποσχόμενοι αντίθετα ρήξεις με τις συντηρητικές ή καθοδηγούμενες πολιτικές των άλλων παρατάξεων. Αυτό δίνει στο αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Νιώθουμε περήφανοι, επειδή κατορθώσαμε :

  • να αντισταθούμε, για ακόμα μια φορά, στην όποια κομματική καθοδήγηση.

  • να φέρουμε στο προσκήνιο τη δύναμη της συλλογικής δουλειάς και τις διαδικασίες της συμμετοχής και της συναπόφασης.

  • να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα και έντιμα για τα σοβαρότερα τοπικά προβλήματα, αψηφώντας το κόστος της σύγκρουσης με ατομικά και συντεχνιακά συμφέροντα.

Όλα αυτά ενίσχυσαν την επιθυμία μας να συνεχίσουμε τον αγώνα με γνώμονα τους άξονες του προγράμματός μας και με την παραγωγή πρωτοποριακής τοπικής πολιτικής, που δεν αγνοεί, αλλά εναντιώνεται σε μέτρα και πολιτικές που επιβάλλουν η κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. Με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε χωρίς συμβιβασμούς για τις προγραμματικές θέσεις και τις καταστατικές αρχές μας με μοναδικό σκοπό το κοινό συμφέρον. Οι κομματικοί συνδυασμοί που θα διαγκωνιστούν στο δεύτερο γύρο, για την εκλογή του δημάρχου την επόμενη Κυριακή, έχουν δείξει πώς πορεύονται στη διαχείριση του Δήμου Ικαρίας στις έως τώρα θητείες τους. Δεν μας εκφράζει ούτε η ρηχή αναπτυξιολαγνία, χωρίς σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του ικαριακού τόπου και πολιτισμού, ούτε και η στείρα διεκδικητική πρακτική, που αναλώνεται στο να καταδείξει τα αναμφισβήτητα κυβερνητικά ελλείμματα, αδυνατώντας όμως να δώσει οποιαδήποτε πρακτική λύση. Άλλωστε οι παρατάξεις που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο, είναι αυτές που είχαν διαδοχικά τη διοίκηση του Δήμου τις δύο προηγούμενες περιόδους και ευθύνονται εξ ολοκλήρου, μαζί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για την εικόνα του νησιού μας, που κατά κοινή ομολογία δεν τιμά κανένα μας. Στην αντιπαράθεση των δύο παρατάξεων με κοινό παρανομαστή την συντηρητική διαχείριση, εμείς αντιπροτείνουμε την ανατροπή.

Δεσμευόμαστε πως, μετά και από αυτές τις εκλογές θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε τα δημόσια αγαθά, να διασφαλίσουμε την επάρκεια και ποιότητα των φυσικών πόρων, να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον, να κατοχυρώσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δημοτικής γης, να εναντιωθούμε στην ιδιωτικοποίηση της δημοτικής περιουσίας και των δημοτικών παροχών (διαχείριση απορριμμάτων και νερού), να αντισταθούμε στην παγκόσμια συντηρητικοποίηση και στον εκφασισμό, αλλά και στις επικίνδυνες εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις που κερδίζουν έδαφος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ικαρία. Σύμμαχοί μας μέσα στα συμβούλια, αλλά και μέσα στην κοινωνία, θα είναι όσοι αγωνίζονται για τα παραπάνω. Άλλωστε αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι η ενεργός και ουσιαστική συμμετοχή των συμπολιτών μας στην επίλυση των κοινών μας προβλημάτων αλλά και στην υλοποίηση των κοινών μας οραμάτων, μέσα στα δημοτικά και τοπικά – κοινοτικά συμβούλια, και με συλλογικούς αγώνες.

Όσον αφορά τη στάση μας στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, υπενθυμίζουμε ότι όσοι υποστηρίζουν την προσπάθειά μας δεν καθοδηγούνται ούτε υπακούουν σε «γραμμές». Εξάλλου η λογική της «γραμμής» είναι εντελώς αντίθετη προς τη δική μας φιλοσοφία, η οποία προϋποθέτει και προωθεί τη συνεχή ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά.

Ως εκ τούτου θεωρούμε αυτονόητη την ψήφο ή μη ψήφο κατά συνείδηση στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Αυτό το οποίο υποσχόμαστε είναι ότι θα συνεχίσουμε, πιο δυνατοί πια, μαζί με τους ενεργούς συμπολίτες μας, να παρεμβαίνουμε στα αυτοδιοικητικά πράγματα, επιδιώκοντας το μέλλον που αξίζει στο νησί μας.

Εύδηλος Ικαρίας, 29/05/2019

banner

Γενική Συνέλευση ΑΣΠΙ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue