Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Η Αγλαϊα Κυρίτση για Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και Αποζημιώσεις μαστιχοπαραγωγών

Η Αγλαϊα Κυρίτση για Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και Αποζημιώσεις μαστιχοπαραγωγών

by ikariaki.gr
8 views

κυρίτσηΗ κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση που θυμίζει το θερινό πραξικόπημα σε βάρος της ΕΡΤ , η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επιταχύνει το γκρέμισμα των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, βάζει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους, στερεί στοιχειώδεις παροχές Υγείας από χιλιάδες ασφαλισμένους, «καταργεί» ακόμη και κλεισμένα ραντεβού ασθενών και σηματοδοτεί το τέλος του Κοινωνικού Κράτους και της Δημόσιας Πρόνοιας.

Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, εφαρμόζεται πριν καν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με μοναδικό στόχο να οδηγήσει σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.
Ο νέος κυβερνητικός αιφνιδιασμός δεν μπορεί παρά να στοχεύει στην άμεση παράδοση όλων των πολιτών σε μεγάλα και μικρά ιδιωτικά συμφέροντα, που λυμαίνονται την Υγεία.

Απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με έναν Γενικό Λαϊκό Ξεσηκωμό, που θα αποτρέψει αυτήν τη νέα επίθεση.

Καλούμε το Λαό του Βορείου Αιγαίου, να συμμετάσχει μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις σε κάθε νησί, με στόχο να μείνουν ανοιχτά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Να πει μαζικά και ενωτικά

  • ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στον τόπο μας,

  • ΌΧΙ στην παράδοση των νησιών στα ιδιωτικά συμφέροντα

  • ΝΑΙ στη στήριξη του Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας με δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας ΠΑΝΤΟΥ για ΟΛΟ το λαό!

17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΤ,

Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

banner

Ο αφανισμός των μαστιχοπαραγών

Η ασκούμενη σήμερα μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση και τους δανειστές της (ΔΝΤ-ΕΕ) έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή των μαστιχοπαραγωγών σαν συνέχεια της πυρκαγιάς του 2012.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και των τοποτηρητών της στο νησί και στην Περιφέρεια για αποζημιώσεις και αποκατάσταση του καταστραφέντος φυτικού κεφαλαίου, γρήγορα έδωσαν τη θέση τους στη ΚΥΑ που αποκλείει την συντριπτική πλειοψηφία των πληγέντων παραγώγων. Αντί αποζημίωσης έρχονται τα απαράδεκτα φορολογικά μέτρα που οδηγούν στη συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγώγων σαν συμπλήρωση των βάρβαρων μέτρων που έχει πλήξει και οδηγήσει σε αδιέξοδα όλη την κοινωνία.

Η αντιμετώπιση των μικροπαραγωγών σαν επιχειρηματίες με τέλος επιτηδεύματος και φορολόγηση τους από το πρώτο ευρώ, η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων και στοιχείων συνοδευόμενη από τα πρόστιμα που θέσπισε ο πρόσφατος νόμος, έχουν σαν σκοπό τον αφανισμό τους και είναι αντίθετες με οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική. Θέτουν σε κίνδυνο τον αναγκαστικό συνεταιρισμό και σαν αποτέλεσμα θα έχουν την εκμετάλλευση των μαστιχοπαραγωγων από τους μεταπράτες και τα συμφέροντα τους.

Πρέπει να δώσουμε από κοινού τη μάχη να σταματήσει αυτή η καταστροφική για τη Χίο πολιτική που υπονομεύει την καλλιέργεια της πολύτιμης για την τοπική και εθνική οικονομία μαστίχας. Έχουμε το ιστορικό χρέος να στηρίξουμε τον αγώνα ζωής των παραγώγων.

17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΤ,

Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue