Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Η ΑΔΕΔΥ Σάμου για τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 13 Οκτώβρη για την Υγεία

Η ΑΔΕΔΥ Σάμου για τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 13 Οκτώβρη για την Υγεία

by ikariaki.gr
3 views

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ!

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ : ΣΑΜΟΣ: 6.30 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΙΚΑΡΙΑ: 7.30 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων για οργάνωση της δράσης στα σωματεία και τους συλλόγους τους και συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, για να μην μείνει κανείς χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά, για να σταματήσουμε τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά τους σχέδια, για να ναι ο λαός μας ασφαλής και υγιής, για να μην κόψουν σε κανένα λαϊκό σπίτι ρεύμα και τηλέφωνο, να μην απειληθεί κανείς από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, για να έχουμε όλοι πρόσβαση σε πλήρως στελεχωμένες δημόσιες δομές υγείας.

banner

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί ενώ είχε 6 μήνες για να προετοιμάσει το δημόσιο σύστημα υγείας και τις δομές του για το δεύτερο και αναμενόμενο κύμα της πανδημίας δεν έκανε τίποτα: Ούτε μαζικές προσλήψεις με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό έκανε, στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά ιατρεία ούτε και απαραίτητες προμήθειες υλικών. Δεν νοιάζεται για την υγεία του λαού!

Έχει ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κ.Υ.Τ. στη Σάμο όπου στοιβάζει εγκλωβισμένους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλιες συνθήκες διαμονής και υγιεινής. Για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, και τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ίδιων καθώς και του ντόπιου πληθυσμού. Για το ότι δεν στελεχώνει πλήρως ιατρείο στο ΚΥΤ. Για το ότι δεν είναι σε κατάλληλο μέρος όσοι νοσούν. Για το ότι εξακολουθεί να στηρίζει και να εφαρμόζει την πολιτική της Ε.Ε. και τη συμφωνία της Ε.Ε.-Τουρκίας η οποία τους κρατά εγκλωβισμένους στο νησί και τη χώρα. Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και δημιουργεί στρατόπεδα-φυλακές στα νησιά μας. Έχει ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Παιδεία. Δεν έκανε τμήματα με 15 μαθητές, δεν κάλυψε τα κενά εκπαιδευτικών, δεν προσέλαβε περισσότερους στην καθαριότητα για να έχουμε σχολεία καθαρά και ασφαλή. Δεν ανοίγει το Πανεπιστήμιο, με καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των φοιτητών. Δεν πυκνώνει τα δρομολόγια των λεωφορείων για να μην συνωστίζονται οι μαθητές. ΤΩΡΑ να εξασφαλίσει υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για ουσιαστικό και με ασφάλεια μάθημα. Επαρκή τεστ για τον κορονοϊό ώστε να γίνονται προληπτικά σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους υγειονομικούς, στο ΚΥΤ, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, μαθητές, εκπαιδευτικούς κλπ.

Αυτές τις ευθύνες προσπαθεί να κρύψει και να μετατοπίσει σε μας, μιλώντας για «ατομική ευθύνη». «Ατομική ευθύνη» μας όμως είναι ο αγώνας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι και ΠΝΠ – Χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας-πρόνοιας με δωρεάν πρόσβαση σε όλους – Εξασφάλιση εισοδήματος και δουλειάς με δικαιώματα για όλους – Ουσιαστική στήριξη των ανέργων – Κάλυψη αναγκών για την Παιδεία- Κανένας πλειστηριασμός, κατάσχεση, διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  1. Για την πραγματική ενίσχυση της δημόσιας υγείας και κάλυψη όλων των κενών. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους , όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Προστασία των ευπαθών ομάδων.Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού χωρίς αφαίρεσης της κανονικής αδείας.

  2. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών.

  3. Επέκταση του θεσμού των βαρέων – ανθυγιεινών στο δημόσιο, να μην περικοπεί σε κανέναν εργαζόμενο το επίδομα της επικίνδυνης αδείας που το λαμβάνει σήμερα.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗς ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue