Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Η ΑΔΕΔΥ Σάμου για την Απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου

Η ΑΔΕΔΥ Σάμου για την Απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου

by ikariaki.gr
4 views

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σάμος 28-09-2019

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου


ΟΧΙ στο Πολυνομοσχέδιο που τσακίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων


Η κυβέρνηση της ΝΔ καταθέτει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει νέα προκλητικά προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους μαζί με νέο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

τη δημιουργία «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών», που αποτελεί απαίτηση των εργοδοτικών ενώσεων, στις οποίες “νόμιμα” θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα

την αδειοδότηση επιχειρήσεων, με διαδικασίες εξπρές, με κατάργηση των ελάχιστων δικλείδων προστασίας του περιβάλλοντος, που είχαν απομείνει.

την κατάργηση όσων κλαδικών συμβάσεων είχαν μείνει, ύστερα από το συντριπτικό χτύπημα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η υπερίσχυση των τοπικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών θα μειώσει περισσότερο τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Μείωση, που θα συμπαρασύρει τους μισθούς και στο δημόσιο.

banner

Αποδεικνύεται ότι η «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ, όπως και η «ανάπτυξη για τους πολλούς» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ονομάζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.

Αυτό το σχεδιασμό υπηρετούν όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες της ΝΔ, από την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και τις αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι τις διακηρύξεις για ενίσχυση των «συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα» και τη σύναψη συμβολαίων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών με τις δημόσιες μονάδες υγείας, δηλαδή την επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας τους.

To «όψιμο» ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν μπορεί να κρύψει ότι η ΝΔ σχεδιάζει να συμπληρώσει τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων από τα σωματεία.

Φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα

Γι’ αυτό, προωθούν

την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των σωματείων, για να αποκόψουν τους εργαζόμενους μεταξύ μας, να μας δυσκολέψουν να συζητάμε συλλογικά και να συναποφασίζουμε τη δράση μας.

τη δημιουργία «Γενικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων», (υλοποιώντας μνημονιακή δέσμευση, που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), για το φακέλωμα των εργαζομένων και τον έλεγχο των σωματείων από την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα Σωματεία και να τα μετατρέψουμε σε «εργαλεία» του αγώνα για τα δικαιώματα μας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς επιχειρηματικών ομίλων,

κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ.

Συμμετέχουμε μαζικά στην στάση Εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 2/10/2019 , 11πμ έως την λήξη του ωραρίου.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού μας , να πάρουν αποφάσεις για συμπληρωματική – διευκολυντική στάση όπου χρειάζεται ,προκειμένου οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Παλεύουμε: να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό – αντιλαϊκό Νομοσχέδιο

  • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες όλων των υπηρεσιών με προτεραιότητα στην Υγεία και Παιδεία με μόνιμο προσωπικό , να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Μόνιμη σταθερή δουλεία για όλους

Απεργιακές συγκεντρώσεις: Σάμος 10πμ Εργατικό Κέντρο Σάμου. Ικαρία 12 το μεσημέρι στον Εύδηλο

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue