Home Αθλητισμός Γκολ ενάντια στο “μαύρο”

Γκολ ενάντια στο “μαύρο”

by ikariaki.gr
1 views
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΒραβεία στους συντελεστές της ΕΡΑ Σπορ, με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή της από τον πανελλήνιο σύνδεσμο αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την ολική επαναφορά της και τον αγώνα ενάντια στο «μαύρο» συνολικά στην ΕΡΤ, απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στα γραφεία της ελεύθερης – αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ –ertopen.
Βραβεύτηκαν επίσης φωτογράφοι, οι περιφερειακές ΕΡΑ, αλλά και δύο τραγουδιστές, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που σταθερά αγωνίζεται στο πλευρό της ΕΡΤ και δήλωσε ότι θα πάει το βραβείο στο σύλλογο Ελλήνων τραγουδιστών, σαν αναγνώριση της στήριξης που δίνουν στον αγώνα αυτό, αλλά και ο Γιάννης Σιδηράς που το τραγούδι του ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ https://www.youtube.com/watch?v=x4nNg0n6tgM εμπνεύστηκε από τον αγώνα της ΕΡΤ και έγινε σημείο αναφοράς για τους εργαζόμενους – απολυμένους.
Βραβεύτηκαν επίσης αλληλέγγυοι στον αγώνα της ΕΡΤ που συμμετέχουν στην παραγωγή προγράμματος.
 
[divider]
Ο χαιρετισμός που έκανε ο Νάσος Μπράτσος κατά την απονομή του βραβείου:
«Όταν τις Κυριακές παίρνω το «ρεπό» μου από την ιστοσελίδα της ελεύθερης ΕΡΤ και πηγαίνω στα γήπεδα για μεταδόσεις στην ΕΡΑ Σπορ, βιώνω την αλληλεγγύη του κόσμου, γιατί ανάμεσά του κάθομαι, όταν καταλαβαίνει πού δίνω τις ανταποκρίσεις. Γιατί οι φίλαθλοι είναι και εργαζόμενοι και άνεργοι και συνταξιούχοι και νεολαίοι, που βιώνουν την πολιτική του “μαύρου” σε διάφορες πτυχές της ζωής τους. 
 
Γιατί εμείς στην ελεύθερη ΕΡΤ δεν έχουμε ανάγκη από κιγκλιδώματα και αστυνομία για να μας διαχωρίζουν από τον κόσμο, γιατί μπορούμε να τον κοιτάμε στα μάτια.
 
Και αυτός ο αγώνας δεν θα τελειώσει με την επιστροφή μας στο Ραδιομέγαρο. Η ιστορία που γράφει η ελεύθερη ΕΡΤ και με τις μεταδόσεις από τα γήπεδα, αποτελεί μια πτυχή της ευρύτερης κοινωνικής αξίας του αθλητισμού στη διάρκεια του ιστορικού χρόνου και σύντομα θα αποτυπωθεί και με έντυπο τρόπο, σε βιβλίο με ευρύτερη αναφορά σε τέτοια θέματα και στο επίπεδο που  της αναλογεί, με τη συνεργασία του καλλιτεχνικού διευθυντή του κινηματογράφου «Αλκυονίδα», Βελισσάριου Κοσυβάκη, ενώ θα υποστηριχθεί και κινηματογραφικά, για να μπορούν και οι επόμενες γενιές, βλέποντας τους αγώνες αυτούς, να βγάζουν συμπεράσματα και να μην αφήσουν το «μαύρο» να μπει ποτέ σε καμιά πτυχή της ζωής τους».

Παράλληλα με τις βραβεύσεις, εγκαινιάστηκε και έκθεση φωτογραφίας από τον 18μηνο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Στιγμές συγκίνησης κυριάρχησαν στην αναφορά των 17 συναδέλφων που έφυγαν από τη ζωή στη διάρκεια του αγώνα αυτού, με όρκο τιμής να αφιερωθεί η επιστροφή στο Ραδιομέγαρο στη μνήμη τους. 

Την ώρα που καθαρά και χαμογελαστά πρόσωπα στην εκδήλωση των βραβεύσεων και της έκθεσης φωτογραφίας, δήλωναν “αντέχουμε και συνεχίζουμε”, απέναντι στο κατεχόμενο Ραδιομέγαρο, βασίλευαν τα σκοτάδια, μίζεροι, κρυμμένοι στα ενδότερα και λιγόψυχοι, έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα στους ΟΡΘΙΟΥΣ της ΕΡΤ, ζητώντας να χτίσουν γέφυρες τώρα που τα καράβι τους ακολουθεί την πορεία του Τιτανικού.

[divider]
Στοιχεία τοπικού ενδιαφέροντος:
Την παρουσίαση της τελετής βράβευσης έκανε ο Πάνος Χρυσοστόμου, μουσικός παραγωγός, για χρόνια στην ΕΡΑ και διευθυντής του Β΄ προγράμματος τη μέρα του “μαύρου” και εδώ και λίγο καιρό, μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Αττικής. Στο παρελθόν είχε θητεία σε δημοτικά ραδιόφωνα (Ράδιο-5, από κοινού με το Ν. Μπράτσο, μετά στο Ράδιo Κύκλος και το 1994 είχε περάσει για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς επέλεξε άλλο επαγγελματικό βήμα, από τον Επικοινωνία 94 FM). Στην επισυναπτόμενη φωτο o Πάνος Χρυσοστόμου με το ριγέ πουκάμισο. Eπίσης ο Π. Χρυσοστόμου πριν από χρόνια είχε επισκεφθεί την Ικαρία στα πλαίσια εκδηλώσεων του Ράδιο – Ικαρία, το 1989, που ήταν ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός που είχε ιδρυθεί στο νησί (πρόγονος της Ικαριακής Ραδιοφωνίας), με προσπάθεια να γίνει διακοινοτικός.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue