Home Εκπαίδευση Για την υγειονομική κινητοποίηση στις 16/2

Για την υγειονομική κινητοποίηση στις 16/2

by ikariaki.gr
5 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

 Στηρίζουμε τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των υγειονομικών που με υπεράνθρωπη δύναμη παλεύουν έως τώρα, όχι μόνο ενάντια στην πανδημία, αλλά και κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η αιτία για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δεν είναι η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, ούτε η ανικανότητα των κυβερνητικών στελεχών. Πρόκειται για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας «κόστος» για το κράτος και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.                           

  Επιλέγουν να μην καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις, τόσο στο νησί μας όσο και στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα η δημόσια υγεία δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αντί να προσλαμβάνουν προσωπικό για τα νοσοκομεία, δημιουργούν οργανικές θέσεις για αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια. Αντί να παίρνουν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων πετάνε εκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό.  Δεν προχωρούν σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και έχουν μετατρέψει όλο το σύστημα υγείας σε σύστημα «μίας νόσου» με τραγικά αποτελέσματα στην υγεία των μη covid-19 ασθενών. Βαφτίζουν εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας χωρίς να τα στελεχώνουν με επιπλέον προσωπικό και έχουν και το θράσος να διοργανώνουν φιέστες για τα εγκαίνια τους. 

  Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση  που θα καλύπτει  τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις, καθώς και τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας.

  

Απαιτούμε:

 

·         Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πρόσληψη πνευμονολόγων ιατρών στο νοσοκομείο, δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.

banner

·         Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.

·         Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους (κατοίκους και εργαζόμενους), όπως και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.

·         Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·         Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

·         Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.

 

·         Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

 

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου καλούμε   τους συναδέλφους ,  τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της   δημόσιας   υγείας  (μάσκες,   αποστάσεις)     στην   πλατεία   Αγίου   Κηρύκου, στις 12:00, στην απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών. Το Δ.Σ. του συλλόγου κηρύττει διευκολυντική στάση -1 έως 3 ώρες στο πρωινό και το απογευματινό ωράριο- για όσους θέλουν να  παραστούν στη συγκέντρωση.

12/2/2021

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue