Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ικαρία: Συνάντηση με την Ιστορία

Για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ικαρία: Συνάντηση με την Ιστορία

by ikariaki.gr
80 views

ΙΚΑΡΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Την Παρασκευή το βράδυ στον Εύδηλο της Νικαριάς καλούμαστε σε μια πολιτική συγκέντρωση! ο τόπος έχει προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια, στο χώρο του Λιμανιού, τον γνωρίζουμε (αποκλείεται να μπερδευτούμε).

Ο χρόνος ιστορικός και πραγματικός παραμένει κρίσιμο μέγεθος, εδώ έχουμε μια καίρια στιγμή διαρκείας πανέτοιμη να «γεννήσει», να δώσει εξηγήσεις και γιατί όχι να επηρεάσει πολλαπλώς τα παρόντα και τα μελλοντικά γεγονότα, να μπει στους αρμούς του κοινωνικού μας «γίγνεσθαι» για τα περαιτέρω…

Είναι η Παρασκευή της «κόψης» των ήρεμων διακοπών μας στην Ικαρία του Αιγαίου… προετοιμάζοντας τις λεπτομέρειες ώστε να είναι όλα στην θέση τους και στην ώρα τους κι ας λένε πως εμείς οι Ικαριώτες έχουμε κηρύξει πόλεμο με τα ρολόγια, δεν αληθεύει σας βεβαιώ: η εξέδρα, τα καθίσματα, τα μικρόφωνα, τα μεγάφωνα, οι αφίσες, ο ενθουσιώδης κόσμος της Αριστεράς (όπως πάντα), με το χαμόγελο, με πίστη στα μελλούμενα τούτης της ζωής, με την ελπίδα στα μάτια και την ψυχή γεμάτη όνειρα που περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά των… Αυτός είναι ο κόσμος, ο δικός μας κόσμος που θα υποδεχθεί τον Ηγέτη του έτσι όπως του πρέπει!

Είναι η Παρασκευή αυτή που θα δείξουμε πως μπορεί όλα να γίνουν κι αλλιώς!

Και για σκεφτείτε! από αυτήν εδώ την μικρή και ταπεινή αιγαιοπελαγίτικη γωνιά της χώρας μας, να ανεβεί λέει, όχι ο καημός μας αλλά το πείσμα και η σιγουριά μας αναζητώντας μια «άλλη» Ελλάδα! μια Ελλάδα δίκαιη, βαθιά ανθρώπινη, οικονομικά έντιμη, κοινωνικά όρθια! Μια Ελλάδα και μια Νικαριά μαζί, ίσα με το μπόι μας, μια Πατρίδα να μας αξίζει!

Ζώντας την σημερινή βαρβαρότητα, βάραθρο πες, που μας έχουν ρίξει και πέφτουμε, όλο πέφτουμε, μόνο πέφτουμε, ήρθε όμως κι η ώρα από κάπου να πιαστούμε για να αρχίσουμε και πάλι την ανηφοριά, ξέρουμε εμείς τα χουμε ξαναπάθει… ε! όσο να πεις κάτι μάθαμε!

Η Παρασκευή λοιπόν ετούτη ένα κλαρί είναι στον εγκρεμό, πράγμα που σημαίνει ότι εδώ ή μάλλον κι από εδώ από τον Εύδηλο ξεκινά ή συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση της μεγάλης Ανατροπής! χωρίς φανατισμούς και διχασμούς, χωρίς προλήψεις και προκαταλήψεις, όχι αμάθεια και κακογουστιά ούτε ψέματα και παθιασμένα μίση τίποτα από όλα ετούτα μόνο με τα δικά μας «όπλα», μην τρομάζεις όχι αυτά που πυροβολούν αλλά τις δικές μας αξίες, τις γνωρίζουν καλά για τούτο μας πολεμούν με τόση λύσσα!

Στην προσπάθειά τους να μας θάψουν ξέχασαν αν και πιθανολογώ πως δεν το γνώριζαν καν πώς είμαστε σπόροι που αργά ή γρήγορα θα καρπίσουμε στο έδαφος της κοινωνίας που διψά για δικαιοσύνη και ζωή! να λοιπόν έφθασε ο καιρός που οι σπόροι “λυτρωτικά” γρήγορα βλασταίνουν!

banner

Να καθαρίσουμε, αυτό θέλουμε, τον τόπο από την διαφθορά, τους διαφθορείς και τους διεφθαρμένους γιατί χωρίς διαφθορείς και διεφθαρμένους δεν υπάρχει διαφθορά αυτό υπαγορεύει η λογική κι εμείς πάνω από όλα είμαστε με την ΛΟΓΙΚΗ! Να αποκατασταθεί, αυτό θέλουμε, το κράτος δικαίου γιατί χωρίς Δικαιοσύνη πώς να σταθεί κοινωνία Ανθρώπων; και τούτο η λογική το λέει, κι εμείς είπαμε… με την ΛΟΓΙΚΗ!

Με αυτές τις σκέψεις παραμονές της συγκέντρωσης, παρακολουθούμε (με λύπη και αιδώ) τον γυμνό πλέον Βασιλέα του «Βασιλείου» να περιφέρεται παντού «γυμνός» παραδομένος στην δημόσια χλεύη και κοροϊδία υποσχόμενος αντί ψωμί παντεσπάνι, την ίδια ώρα όπου ένα ωραίο βραδινό του Ιούλη (έτσι θα είναι) θα ανταμώνουμε όλες κι όλοι στον Εύδηλο, ακριβώς εκεί που θα συναντιόμαστε και θα αναμετριόμαστε με την ΙΣΤΟΡΙΑ!

Χαρούλα Κ. Κοτσάνη

Υ.Γ./ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Εύδηλο Ικαρίας 8/07/2022

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue