Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Α.Γ.Σ. Διαγόρας : Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Π.Ο.

Α.Γ.Σ. Διαγόρας : Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Π.Ο.

by ikariaki.gr
1 views

4e288131092532c89edb3c397971b1d9_XL

διαγορας

Α.Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ                                          Ράχες Ικαρίας 1-4-2016

ΙΚΑΡΙΑ

ΠΡΟΣ

 

                                                                    Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.  Σάμου.

                                                                                     

    Θέμα : Αλλαγές από την ΕΠΟ στα δελτία αθλητών στα ερασιτεχνικά σωματεία

  

banner

 Σχετ. 171/18-03-2016 έγγραφό σας. Και το 9014/2016 έγγραφο της ΕΠΟ.

 

Κύριε Πρόεδρε, αφορμή για την επιστολή αυτή την οποία κοινοποιούμε και στα μέσα ενημέρωσης, μας έδωσε το έγγραφο που μας στείλατε και αφορά τις διαγραφές των  αλλοδαπών αθλητών, καθώς και η «πρόταση» της ΕΠΟ που είδε το φως της δημοσιότητας για τις αλλαγές στη σχέση συλλόγων και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Μάλιστα κάποιοι δημοσιογράφοι, χαρακτήρισαν το θέμα σαν «απελευθέρωση» των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από «τα δεσμά» των συλλόγων. Είναι έτσι όμως ???

Κατ αρχή να δηλώσουμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τις σχέσεις της σημερινής ηγεσίας της ΕΠΟ με την ΕΠΣ Σάμου, η οποία είναι η μοναδική που στάθηκε όρθια, κυρίως στο θέμα των οικονομικών και κατέθεσε με υπευθυνότητα (και εγγράφως)  την διαφορετική άποψη, σχετικά με τα οικονομικά της ΕΠΟ.

Για μας η ιστορία ξεκινά από πολύ παλιά, από την εποχή που ακόμη και οι μετακινήσεις των συλλόγων για τους αγώνες γίνονταν δωρεάν (με ναυλοσύμφωνο της ΕΠΟ), εκτός από τις ετήσιες τακτικές οικονομικές ενισχύσεις, τόσο προς όλες τις ΕΠΣ, όσο και για κάθε σύλλογο χωριστά, σε όλη την Ελλάδα. Αυτά σε καιρούς δύσκολους για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που δεν υπήρχαν χρήματα, ούτε επενδυτές (χορηγοί) σε ομάδες ακόμη και της Β΄ Εθνικής επαγγελματικής κατηγορίας. Μετά την κατάκτηση του EURO το 2004, και παρά του ότι από πριν είχαμε εντοπίσει την αλλαγή στάσης τόσο της ελληνικής πολιτείας, όσο και της ΕΠΟ προς τους ερασιτεχνικούς συλλόγους, όλοι ελπίσαμε ότι ένα μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν στα ταμεία της ΕΠΟ, από την μεγάλη αυτή επιτυχία (και ήταν πράγματι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ), θα δίνονταν στους μικρούς συλλόγους, στα πραγματικά φυτώρια αθλητών-ποδοσφαιριστών. Αντίθετα σε αυτό που όλοι περιμέναμε, οι επιχορηγήσεις, τόσο από το κράτος, όσο και (κυρίως) από την ΕΠΟ, μηδενίστηκαν. Μάλιστα υπάρχουν σύλλογοι, όπως ο δικός μας, που μία ανακοίνωση έκτακτης χρηματοδότησης (της ΓΓΑ) των 1.080 €, από ένα πρόγραμμα του υπουργού τότε Λιάνη, ανακλήθηκε (δηλαδή την πήρε πίσω), ο επόμενος υπουργός Ιωαννίδης. Για τους δύσπιστους κρατήσαμε τα σχετικά έγγραφα…. Από την ΕΠΟ φυσικά ούτε γράμμα…Και σήμερα μετά από 12 χρόνια περίπου ακόμη αναρωτιόμαστε. Τι έγιναν όλα αυτά τα χρήματα ??? Γήπεδα? Υποδομές ? Βοήθεια σε συλλόγους ?? Σε ποιους ??? Πώς ???

Τώρα η ΕΠΟ (που δεν έχει φυσικά χρήματα) έστειλε στις Ενώσεις αυτό το έγγραφο που ουσιαστικά ζητά επί πλέον (τα ρέστα σε όσα μας έδωσε) με την αυστηρή υπόδειξη, να διαγράψουμε μέχρι το τέλος Μάη, όλους τους υπεράριθμους (πάνω από 5 σε κάθε σύλλογο)  αλλοδαπούς αθλητές, με το διόλου ευκαταφρόνητο (παράβολο) ποσό των 200 € ανά σύλλογο. Σύνολο για τη Σάμο(με 20 συλλόγους) 4.000 € περίπου…Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις φημολογούμενες αλλαγές στα δελτία κάθε αθλητή 30 € η πενταετία μέχρι  70 € η ετήσια συμμετοχή του, βγάλτε μόνοι σας το συμπέρασμα…. Για το σύλλογό μας με  15 αθλητές στις υποδομές, 30 στο αντρικό και 30 στο γυναικείο σύνολο 75, με μέσο όρο 50 ευρώ  ανά αθλητή, σύνολο 3.750 ευρουλάκια για την κυρία ΕΠΟ, που κατά τα άλλα στηρίζει τον ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εδώ πάει αυτό που λέγεται ότι……μας πήρανε το βόδι ήλθανε και για το σχοινί…;; Για τις διαγραφές των αλλοδαπών, εκτός των άλλων, είναι προφανές ότι πρόκειται για καθαρά ρατσιστικό μέτρο, αφού πολλά παιδιά αλλοδαπών, ζουν ανάμεσά μας, πηγαίνουν στα ελληνικά σχολεία και είναι κανονικά μέλη της κοινωνίας μας. Πρέπει τώρα να τους πούμε ότι δεν κάνουν (κάποιοι) για την ομάδα μας.

Είναι αυτονόητο ότι με αυτές τις συνθήκες, τα έξοδα μετακινήσεων, τα έξοδα διαιτησίας,  και τους απίστευτους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί για την επιβολή προστίμων σε κάθε παράβαση, θα αναγκαστούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να διακόψουμε όχι μόνο την συμμετοχή μας στα πρωταθλήματα, αλλά ακόμη και να σταματήσουμε τα τμήματα ποδοσφαίρου.

                                         Για το Δ.Σ. του συλλόγου

 

     Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γραμματέας

Κόχιλας Ανδρέας                                                                        Παπαϊωάννου Γιώργος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue