Ανάρτηση της Γενικής Γραμματέας Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου σχετικά με την ανάρτηση του επιστημονικού περιοδικού Frontiers, στην οποία εκθειάζεται η ποιότητα του Μελιού Ικαρίας ”Άναμα” που προέρχεται από τα άνθη του θάμνου Ερείκη ή Ρείκι (Erica Manipuliflora) που ανθίζει το Φθινόπωρο στην Ικαρία.
δείτε την ανάρτηση στον παρακάτω σύνδεσμο (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fchem.2022.924881/full?fbclid=IwAR0FpxBDLizYI-caEKm7fj20syDr0k1USQjtxekT6kCskNMOiX7HQyauzas)
Το Αναματόμελο Ικαρίας αναμένεται να συμπεριληφθεί στον κατάλογο ΠΟΠ προϊόντων.
Μια από τις δημοφιλέστερες ανοιχτές επιστημονικές πλατφόρμες παγκοσμίως, η Frontiersin, κάνει εκτενή αναφορά στο μέλι Ικαρίας «Άναμα».
Αναφέρεται στην εξαιρετική ποιότητα και υψηλή διατροφική του αξία. Το Μέλι «Άναμα» παράγεται από τον θάμνο ερείκι και έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της εμπεριστατωμένης μελέτης του.
Ήδη η σύνταξη του φακέλου ολοκληρώνεται και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η κατάθεσή του για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ΠΟΠ προϊόντων.
Οι προσπάθειες όλων μας, που ξεκίνησαν με τη συνεργασία με τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκο Χαρουτουνιάν από το 2016, επιβραβεύονται και το Ικαριώτικο μέλι αποκτά την προστιθέμενη αξία και τη διεθνή φήμη που του αξίζει.