Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Εύδηλος: Συλλαλητήριο Πέμπτη 22 Οκτώβρη

Εύδηλος: Συλλαλητήριο Πέμπτη 22 Οκτώβρη

by ikariaki.gr
36 views

αφισα2 για 22.10.15-page0001

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες

Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στους μισθούς-συντάξεις, τσακίζουν τη ζωή μας!

 Τα μέτρα που περιλαμβάνει το «πολυνομοσχέδιο», που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα! Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%!

 Δεν υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα! Όλοι στο δρόμο ξεσηκωμός, κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

banner

Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση! Συμμετέχουμε στον αγώνα, στο σωματείο, στο σύλλογο! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπιση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανένα εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα! Μας καταδικάζουν στην δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

 Είναι προκλητικοί! Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, από χρέη, από πρόστιμα και αναδρομικά! Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν τις ψευτοσυντάξεις των υπερήλικων, καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40! Το πολυνομοσχέδιο που πάει προς ψήφιση μαζί με το πόρισμα των «σοφών», αποτελούν την ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης.

 Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα και κόστος αλλά δικαίωμα! Να μην ανεχτούμε το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις. Να μην αποδεχτούμε τη δουλειά μέχρι τα 67, τη μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση. Να μη χαρίσουμε το δικαίωμα στην υγεία και στην πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο στους επιχειρηματίες της υγείας και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση!

ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα.

Με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις και τα νησιά στις 22 Οκτώβρη.

Προετοιμάζουμε Πανεργατική Πανελλαδική Aπεργία στις 12 Νοέμβρη.


Ο κατάλογος με τις πόλεις που θα πραγματοποιηθούν Συλλαλητήρια στις 22 Οκτωβρίου


 

Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. 

Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός μάχης από τους αγώνες για τη ζωή μας.

Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις.

Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.

Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Σε αυτή την κατεύθυνση οι γραμματείες ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ- ΟΓΕ καλούν όλους τους κατοίκους της Ικαρίας που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και τα αντιλαϊκά μέτρα:

Στο συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

στην πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ στις 8μ.μ.

Τ.Γ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ- ΟΓΕ Ικαρίας – Φούρνων


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 8.00μμ στον ΕΥΔΗΛΟ

Συνάδελφοι/σσες

Η συγκυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση του 3ου Μνημονίου, ετοιμάζοντας μια σειρά νομοσχέδια που θα έρθουν να πλήξουν τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας.

     Καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το έκανε πάλι το αντεργατικό θαύμα της, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη κατάργηση των Βαρέων στους εργαζόμενους των δήμων. Πρακτικά σημαίνει ότι αυτόματα στους συνάδελφους στην αποκομιδή, στη διαλογή, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαριότητας κ.λ.π. προσθέτουν 9 χρόνια τουλάχιστον παραπάνω εργασίας δρομολογώντας ταυτόχρονα και τη κατάργηση του επιδόματος των 150,00 ευρώ. Και όλα αυτά με πρόσχημα τη διάσωση των ταμείων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πεθαίνουμε στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

  •    Ετοιμάζουν και νέες απολύσεις μέσα από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών.

  •     Ετοιμάζουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας μέσα από το νέο μισθολόγιο.

  • Ετοιμάζουν και νέα κινητικότητα, αυτή τη φορά υποχρεωτική.

  • Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο εισόδημά μας, τσακίζουν τη ζωή μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η ασφάλιση δεν είναι «πελατειακές σχέσεις», ούτε εμπόρευμα και κόστος αλλά δικαίωμα!!

Να μην ανεχτούμε το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις.

Να μην αποδεχτούμε την μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση.

Να μην χαρίσουμε το δικαίωμα στην υγεία και στην πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο στους επιχειρηματίες της υγείας και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Δεν υπάρχει καμιά λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα! Όλοι στο δρόμο ,κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΙΚΑΡΙΑ 16/10/2015

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue