Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Το ert.gr παρουσιάζει την acta – Θεατρικό Εργαστήριο Κω

Το ert.gr παρουσιάζει την acta – Θεατρικό Εργαστήριο Κω

by ikariaki.gr
5 views

KOS1-1021x576

Αρκετά χρόνια δημιουργικής πορείας έχει διανύσει η acta – Θεατρικό Εργαστήριο Κω και σύντομα θα δείξει και πάλι τις θεατρικές δυνατότητες που έχει, αφού συμμετέχει  στο Θεατρικό Φεστιβάλ που θα γίνει 3-7 Ιουλίουστην Ικαρία στο στέκι της θεατρικής ομάδας DUENDE.

Το ert.gr στα πλαίσια στήριξης των ερασιτεχνικών προσπαθειών στο χώρο του πολιτισμού, παρουσιάζει τμηματικά όλες τις θεατρικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στις θεατρικές εκδηλώσεις της Ικαρίας.

H acTa παρουσιάζει το βιογραφικό της

KOS2Η acta είναι η μετεξέλιξη του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Κω, του οποίου η ιστορία αρχίζει πίσω στο 1994 με εμπνευστή και εμψυχωτή τον εκλιπόντα Βασίλη Παναγιώτου, ο οποίος υπήρξε σκηνοθέτης της ομάδας ως το 2005. To 1998 το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κω γίνεται μέλος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου. Το 1999 συμμετέχει για πρώτη φορά στην 17η Συνάντηση Ερασιτεχνών που γίνεται στην Πάτμο.

KOS3Το Φθινόπωρο του 2006, η ομάδα επανεκκινείται με υπεύθυνη τηνΔιονυσία Κασίου. Οι περισσότερες από τις παραστάσεις ανεβαίνουν με την στήριξη και την χρηματική υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ Κω.

Η ομάδα ξεκίνησε από μια παρέα παθιασμένων ερασιτεχνών που συνεχίζουν με την ίδια θέρμη να εκφράζονται μέσα από το θέατρο. Συν τω χρόνω, η ομάδα λογίζεται ένα είδος οικογένειας από όλους μας, λόγω των δεσμών φιλίας και αγάπης που μας συνδέουν αλλά και του κοινού μας οράματος. Έχει διαπιστωθεί έμπρακτα στην ομάδα, ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αγάπης, φροντίδας και κατανόησης, η ομαδική δουλειά αποκτά την καλύτερη προοπτική της.

KOS4Κάνουμε θέατρο γιατί κατά βάθος μας κατατρέχουν τα ίδια θηρία, έχουμε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ανάγκες.

Παλεύουμε να αντισταθούμε στη μιζέρια και τη μισαλλοδοξία και ανακαλύπτουμε τρόπους να αντέχουμε την πραγματικότητα.

Επιμένουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και συμμετοχικά σε όλες τις διαδικασίες της ομάδας . Πιστεύουμε βαθιά στην δυναμική της συλλογικής δημιουργίας, ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτή φαντάζει ουτοπική. Παρόλα αυτά, η οργάνωση και η καλλιτεχνική κατεύθυνση του κάθε θεατρικού μας εγχειρήματος, αφήνεται αποκλειστικά στην έμπνευση και στην ευθύνη της σκηνοθέτιδας .

banner

KOS5Σημαντική έγνοια μας αποτελεί η εξέλιξη και η πρόοδος τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ιδεών, μας ενδιαφέρουν οι κάθε είδους ωσμώσεις τόσο στο εσωτερικό της ομάδας, όσο και σε σχέση με την κοινωνία, ο εμπλουτισμός, η καινούρια θεατρική εμπειρία. Προσπαθούμε να ευθυγραμμιζόμαστε με αυτή την κατεύθυνση μέσω της αγωνιώδους αναζήτησης νέων ερεθισμάτων, εμπνεύσεων, της μελέτης θεατρικών κειμένων, σεμιναρίων και συζητήσεων με ανθρώπους του χώρου, της επικοινωνίας με άλλες ομάδες, της παρακολούθησης παραστάσεων.

Θεατρική-συνάντηση-φιλίας-duendeΓια όλους αυτούς τους λόγους θέλουμε να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές, την κρίση και την δημιουργικότητα μας σε εγρήγορση .Το θέατρο εξάλλου είναι ένα ζωντανό εργαστήριο. Ένα σταυροδρόμι διάφορων εμπειριών και τεχνών.

Ανάμεσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στο σύγχρονο θεατρικό γίγνεσθαι , η ανάπτυξη των τεχνολογικών μέσων, η ανάγκη για αφαίρεση, το αφηγηματικό και το σωματικό θέατρο μας κεντρίζουν κάπως περισσότερο και μας καλούν να τα ανακαλύψουμε.

 

 

KOS6Οι παραστάσεις που έδωσε στη Β’ κύκλο λειτουργίας του:

-2007 «Ο ΑΜΛΕΤ Ο Β’ « (Σαμ Μπόμπρικ), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου.

-2008 «ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ» (Μ. Ντάουνινγκ), σκηνοθεσία Διονυσίας Κασίου

-2009: «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ» (Γ. Καλαβριανού), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2010: «ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ» (Ξένιας Καλογεροπούλου), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2011: «ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ» (Σέρτζι Μπελμπέλ), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2012: «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» (Αρκά), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2012: «ILLUSIONS” (Ιβάν Βιριπάγιεφ), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2013: «ΕΛΙΖΑ» (Ξένια Καλογεροπούλου), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2013: «Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ» (Φωτεινή Θραμπουλίδου), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2014: «ΧΑΡΟΛΝΤ & ΜΩΝΤ» (Κόλιν Χίγγινς), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2014: «ΣΦΑΓΕΙΟ» (Ιλάν Χατσόρ), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2015: «ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ» (Βασίλη Μαυρογεωργίου), σκηνοθεσία Διονυσία Κασίου

-2016: «ΧΑΡΟΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ», (σύνθεση – σκηνοθεσία acTa)

-2016: «ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΫ Η΄ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ» (Β. Κατσικονούρη), σκηνοθεσία: Διονυσία Κασίου, Χρήστος Χατζηλάου

 

Επιμέλεια – οργάνωση αφιερώματος: Νάσος Μπράτσος

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue