Home ΚοινωνίαΠολιτική Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή με θέμα ”Καταρρέει το Δημόσιο Νοσοκομείο της Ικαρίας” και απάντηση του Υπουργείου

Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή με θέμα ”Καταρρέει το Δημόσιο Νοσοκομείο της Ικαρίας” και απάντηση του Υπουργείου

by ikariaki.gr
59 views

ΘΕΜΑ: «Καταρρέει το Δημόσιο Νοσοκομείο της Ικαρίας»


Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από εργαζομένους του Νοσοκομείου της Ικαρίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το Νοσοκομείο του νησιού τους καταρρέει. Γίναμε αποδέκτες από τους ως άνω εργαζομένους της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, όπου περιγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του νησιού τους. Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: α) σχεδόν οι μισές μέρες του μήνα δεν καλύπτονται εφημερειακά από τις αναγκαίες ειδικότητες, β) τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία υπολειτουργούν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους, γ) ζωτικής σημασίας ειδικότητες καλύπτονται όπως όπως, μέσω εμβαλωματικών προσωρινών μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία (π.χ. αναισθησιολόγος, παθολόγος), δ) το χειρουργείο υπολειτουργεί, ε) γιατροί διορίζονται στο νοσοκομείο του νησιού, αλλά μέσω άγνωστων μεθοδεύσεων μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία, στ) το τμήμα επειγόντων περιστατικών, σε μια δευτεροβάθμια δομή, όπως είναι το εν λόγω νοσοκομείο, στελεχώνεται κυρίως και κάποιες μέρες, αποκλειστικά από ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς, χωρίς την άμεση επίβλεψη ειδικευμένου γιατρού.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δηλώνουν ότι, αποδέχονται τον εμβολιασμό και επιθυμούν ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας σε όλες του τις βαθμίδες, ΟΧΙ όμως την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την εξ’ αυτής αναστολή εργασίας για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, με επακόλουθο τον καλλιεργούμενο διχασμό του προσωπικού. Τέλος, δηλώνουν ότι δεν νιώθουν ότι κινδυνεύουν από τους ανεμβολίαστους, είτε αυτοί είναι συνάδελφοί τους, είτε συμπολίτες τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 1. Προτίθεσθε να επιλύσετε τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζει το
  Νοσοκομείο της Ικαρίας και να αποκαταστήσετε τους ρυθμούς κανονικής λειτουργίας
  του;
 2. Ποια μέτρα θα λάβετε, ώστε να στελεχωθεί με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό το
  Νοσοκομείο της Ικαρίας;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Απαντώντας στην με αρ. 9453/1-10-2021 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα «Καταρρέει το Δημόσιο Νοσοκομείο της Ικαρίας», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

banner

Στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας:

 • Οι εφημερίες πραγματοποιούνται κανονικά και σύμφωνα με το νόμο (ενεργείς και ετοιμότητας). Όπου παρατηρείται κενό και υπάρχει περιστατικό, οι ιατροί καλούνται τηλεφωνικώς και πραγματοποιούν επιπρόσθετη εφημερία.

 • Τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν κανονικά, βάσει προγραμματισμένων τηλεφωνικών ραντεβού και σύμφωνα με τα μέτρα κατά της covid -19.

 • Όταν υπάρχει κενό σε κάποια ειδικότητα, ζητείται άμεσα με έγγραφο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας προς την 2η Υ.ΠΕ. κάλυψη με την αντίστοιχη ειδικότητα, και έτσι μετακινείται ιατρός που το επιθυμεί, ούτως ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργεία του νοσοκομείου.

 • Το χειρουργείο έχει μία μόνο χειρουργική τράπεζα και όπως και τα προηγούμενα χρόνια λειτουργεί κανονικά για τα έκτακτα/επείγοντα περιστατικά.

 • Τα ΤΕΠ λειτουργούν με την ύπαρξη ενός Γενικού Ιατρού, ενός Ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου πλαισιωμένα από την εφημεριακή κάλυψη ειδικευμένων ιατρών.

 • Αναφορικά με τον διορισμό-μετακίνηση ιατρού, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ Αρ. Πρωτ. Γ4α/Γ.Π. οικ. 37314/14-06-2021 «Ανακοίνωση Διορισμού», διορίστηκε Δ/ντρια Εσωτερικής Παθολογίας. Η εν λόγω ιατρός σύμφωνα με το υπ’ Αρ. Πρωτ. /ΔΑΑΔ. 47802/23-07-2021 έγγραφο της 2ης Υ.ΠΕ. αποσπάστηκε στο Π.Π.Ι. Σύμης, μετά από αίτησή της και για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του φορέα υποδοχής.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω θέμα έχει αναπτυχθεί στη Βουλή των Ελλήνων την 11-10-2021, κατά τη διάρκεια συζήτησης της αρ. 7/4-10-2021 επίκαιρης ερώτησης, από τα πρακτικά της οποίας δύναται να ενημερωθεί ο ερωτών Βουλευτής.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Ικαρίας και η απάντηση από τον Υπουργό Υγείας

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue