Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Εργατικό Κέντρο Σάμου για την συγκέντρωση της Ικαρίας για το έγκλημα στα Τέμπη

Εργατικό Κέντρο Σάμου για την συγκέντρωση της Ικαρίας για το έγκλημα στα Τέμπη

by ikariaki.gr
83 views

6/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την συγκέντρωση της Ικαρίας για το έγκλημα στα Τέμπη

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 8 Μάρτη

«Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή». Αυτό το μήνυμα στάλθηκε προς τους πραγματικούς ενόχους για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη από πλήθος εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολουμένων, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, υγειονομικών, συνταξιούχων, νεολαίων και γονιών με τα παιδιά τους, από κάθε γωνιά του νησιού, στην πανικάρια συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου, στις 6/3.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, συλλόγων, σωματείων, φορέων ήταν τέτοια μεγάλη και συγκινητική η συμμετοχή που μόνο με την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί να συγκριθεί.

Κύριο χαρακτηριστικό των χαιρετισμών και των ομιλιών, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα με αιχμή δόρατος τους φοιτητές και μαθητές, ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα, να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι, δηλαδή το κράτος, οι κυβερνήσεις και η εταιρεία, που για τα κέρδη θυσιάστηκαν τόσες ζωές νέων ανθρώπων και να παρθούν μέτρα για ασφαλείς συγκοινωνίες.

Στην συγκέντρωση τοποθετήθηκαν:

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων η Αθηνά Γλαρού.

banner

Από την Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας, ο Νίκος Κοτσαμπάς.

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας ο Σωτήρης Δρούλιας, με γενικό κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ικαρίας την Τρίτη 7/3, ώρα 10 π.μ ,ενάντια στην μετακίνηση της παιδιάτρου προς Σάμο.

Από το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ η Βαγγελιώ Λάκκα.

Από την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων ο Χρήστος Δάμαλος.

Η κεντρική ομιλία από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου νομού Σάμου έγινε από την Κατερίνα Χατζηαργυρίου.

Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας και τον Φανούρη Καρούτσο ανακοινώθηκε η απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 8/3.

Ενδιάμεσα των ομιλιών προβλήθηκαν video: το ποίημα του Γ.Ρίτσου «τα νεκρά παιδιά», όλα τα «βραβεία πούλιτζερ» που αξίζει η ελληνική δημοσιογραφία μετά το έγκλημα στα Τέμπη καθώς και το ντοκιμαντέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών «Εκτροχιάστε τις ιδιωτικοποιήσεις», σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηρόδρομων.

Δεν σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε! Καλούμε τον εργαζόμενους να μην ανεχθούν άλλο να παίζεται η ζωή τους κορόνα γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών. Να μπουν στην μάχη με τα συνδικάτα τους και τον λαό ώστε να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες της ασφάλειας της ζωής μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας που εγκληματεί εναντίον μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο δρόμο και καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της Ικαρίας, τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές, τον εργατόκοσμο, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 12 το μεσημ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Ξεσηκωνόμαστε και απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue