Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Έργα: ”Συναγερμός” στις υπηρεσίες του Δήμου Ικαρίας

Έργα: ”Συναγερμός” στις υπηρεσίες του Δήμου Ικαρίας

Συνέντευξη του Δημάρχου Ικαρίας στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

by ikariaki.gr
3,7K views

Στο θέμα που έχει προκύψει και αφορά την έλλειψη καυσίμου στον Δήμο Ικαρίας μίλησε ο Δήμαρχος Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου και στους δημοσιογράφους Γιώργο Βιτσαρά και Αναστασία Σπυριδάκη, ένα θέμα πολύ σημαντικό αφού όπως διαβάσαμε και σε σχετική ενημέρωση από τον Δήμο στις αρχές του Φεβρουαρίου και την υπογραφή με δεύτερη ανάθεση (απευθείας – εφόσον η πρώτη είχε κηρυχθεί άγονη).

Επίσης στην συνέντευξη έγινε αναφορά για τα έργα, ύψους 6 εκκατομυριών ευρώ που θα έπρεπε να είχαν δημοπρατηθεί μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου και τον κίνδυνο να χαθούν για την Ικαρία.

Καύσιμα: Η απερχόμενη δημοτική αρχή άφησε μια εκπνέουσα σύμβαση

Δημιουργήθηκε μια πολύ πιεστική κατάσταση για τον Δήμο αφού μετά βίας μπορούμε να κινούμε τα απορριμματοφόρα, και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα μηχανήματα έργου, οι συμβάσεις για την προμήθεια καυσίμων εξέπνευσαν με το τέλος του 2023, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή άφησε μια εκπνέουσα σύμβαση ενώ οι ανάγκες ήταν και είναι πολύ μεγάλες, αναφέρει ο Δήμαρχος Ικαρίας

Από το διάστημα από όταν αναλάβαμε μέχρι τώρα είναι στον αέρα δύο διαγωνισμοί – ΄’άρρωστη” η διαδικασία πληρωμής

Συνεχίζοντας ο κ.Καρούτσος: Έχει προγραμματιστεί η υπογραφή της σύμβασης για την παροχή καυσίμων, Προσήλθε ενδιαφερόμενος πρατηριούχος μόνο για την περιοχή του Ευδήλου και των Ραχών, στην ίδια σύμβαση θα εξυπηρετηθούν και οι περιοχές του Αγίου Κηρύκου.

Υπεγράφη η ανάθεση σε πρατηριούχους για την παροχή καυσίμου προς τον Δήμο Ικαρίας

Η διστακτικότητα και η έλλειψη ενδιαφέροντος συμμετοχής στους διαγωνισμούς προέρχεται από την καθυστέρηση πληρωμής τους, η διαδικασία πληρωμής των πρατηριούχων την χαρακτήρισε ”άρρωστη” ο Δήμαρχος Ικαρίας.

Έχουμε βρει τον βηματισμό μας ως νέα δημοτική αρχή αλλά ”σκοντάφτουμε” σε καινούρια πράγματα που δεν τα είχαμε υπόψιν

Σε ζητήματα και υποχρεώσεις που δεν τα είχαμε αξιολογήσει τόσο όσο ήταν το μέγεθος τους, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος στην συνέχεια όπως επίσης και σε υποχρεώσεις που είχε ο Δήμος απέναντι στους προμηθευτές του, και θα γίνει σε συνεννόηση με την απερχόμενη διοίκηση.

Δήμος Ικαρίας: Μικρό χρονικό των πρώτων ημερών

Έργα του Αντώνης Τρίτσης – Επιδιώκουμε μια συνάντηση με τον κ.Λιβάνιο

Τα έργα δημοπράτησης του προγράμματος χρηματοδότησης Αντώνης Τρίτσης, μόλις αναλάβαμε ήρθαμε αντιμέτωποι με μια πιεστική ημερομηνία μέχρι τις 9 του Φλεβάρη που αν δεν είχαν δημοπρατηθεί θα βρίσκονταν εκτός χρηματοδότησης τα έργα αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος επιδιώκει μια συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για να διευθετηθεί το θέμα και να πάρουμε μια παράταση για τα έργα στα οποία οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ”αγγίξει” όλα τα έργα.

Σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες του Δήμου για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα έργα

Θα είναι ήττα να χαθεί έστω και ένα ευρώ. Τα έργα είναι της τάξεως των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Φτάσαμε στο σημείο να μας βάζει η πολιτεία το μαχαίρι στο λαιμό και αυτό είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου δεν άγγιξε το θέμα να δημοπρατηθούν τα έργα, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Ικαρίας.

Ακούστε όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο κανάλι της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue