Home Κοινωνία Επιτυχημένες τακτικές και στρατηγικές στο διαδικτυακό πόκερ

Επιτυχημένες τακτικές και στρατηγικές στο διαδικτυακό πόκερ

by ikariaki.gr
31 views

Το πόκερ στο διαδίκτυο αποτελεί μία αγαπημένη δραστηριότητα της οποίας η δημοτικότητα συνεχώς αυξάνεται. Αυτό βεβαίως είναι λογικό, αφού το πόκερ αποτελεί ένα παιχνίδι που είναι διασκεδαστικό, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται πολλές εκπλήξεις και ενθουσιασμό. Επίσης, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ιντριγκάρει τους παίκτες, είναι ότι απαιτεί τακτική και στρατηγική για να μπορέσει να φτάσει κάποιος στη νίκη. Μέσα από το παρακάτω άρθρο λοιπόν, θα αναλύσουμε μερικές από τις πιο απλές αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικές τακτικές που εφαρμόζουν οι επιτυχημένοι παίκτες στο διαδικτυακό πόκερ.

Έλεγχος των συναισθημάτων

Μία από τις βασικότερες ικανότητες που πρέπει να ακονίσει κάποιος όταν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας στο διαδικτυακό πόκερ, είναι το να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να επηρεάζεται από τα συναισθήματά του. Πιο συγκεκριμένα, το πόκερ είναι ένα παιχνίδι στο οποίο είναι πολύ εύκολο να χάσει κάποιος τον έλεγχο των συναισθημάτων του και να καταλήξει να λαμβάνει μη ορθολογικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, είναι πιθανό να χάσει κάποιος μία παρτίδα που πίστευε ότι είναι σίγουρο να νικήσει. Αυτό το συμβάν μπορεί να τον επηρεάσει και να μη λαμβάνει καλές αποφάσεις στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά, το παραπάνω είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος, αφού καταλήγει να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καθαρό μυαλό. Οι επιτυχημένοι παίκτες, λοιπόν, γνωρίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο και προετοιμάζονται ψυχολογικά αναλόγως ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τη λογική τους και όχι το συναίσθημα.

Επιλογή των σωστών τραπεζιών για παιχνίδι

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει κάποιος στο νου του όταν παίζει πόκερ στο διαδίκτυο, είναι να επιλέγει με προσοχή τα τραπέζια που μπαίνει. Πιο συγκεκριμένα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες πόκερ, όπως για παράδειγμα η PokerStars, παρέχουν μεγάλο αριθμό διαθέσιμων τραπεζιών προς τους παίκτες. Οπότε, αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος όταν μπαίνει σε ένα τραπέζι, είναι αρχικά να παίζει με μικρά ποσά, ώστε να κερδίσει χρόνο για να αξιολογήσει τους αντιπάλους του. Έτσι, εάν οι παίκτες του φαίνονται πιο αδύναμοι, τότε μπορεί να μείνει στο τραπέζι αφού έτσι θα έχει το πάνω χέρι.

 

Διαχείριση του χαρτοφυλακίου

Ο καθορισμός του προϋπολογισμού και ο τρόπος διαχείρισης του κεφαλαίου, είναι δύο απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος εάν θέλει να είναι επιτυχημένος σε μακροπρόθεσμη βάση στο πόκερ. Αρχικά, ο παίκτης είναι καλό να καθορίζει πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει για να παίξει. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχει στο νου του να μη βάζει όλο το ποσό από το πρώτο buy in, αφού εάν του συμβεί μία αναποδιά θα καταλήξει να τα χάσει όλα. Επιπρόσθετα, η πλειοψηφία των επιτυχημένων παικτών δεν ποντάρει όλες τις μάρκες του από την αρχή, αλλά περιμένει να… σκανάρει πρώτα τους αντιπάλους και στη συνέχεια ποντάρει αναλόγως.

Παίζουν προσεκτικά τα χέρια τους

banner

Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πόκερ, ένας παίκτης θα κρατήσει πολλά διαφορετικά χέρια και συνδυασμούς φύλλων. Άλλα από αυτά θα είναι κακά, άλλα μέτρια και άλλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος να ποντάρει σε όλα τα φύλλα, αλλά μόνο στα καλά ή στην καλύτερη τα μέτρια αν θέλει να παίξει λίγο πιο επιθετικά. Εάν κάποιος δεν έχει καλό φύλλο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ποντάρει τις μάρκες του αφού οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Στην μόνη περίπτωση που αξίζει να μπαίνει κάποιος στο παιχνίδι με κακό φύλλο, είναι όταν είναι μεγάλο ή μικρό blind. Βέβαια μπορεί κάποιος να θέλει να μπλοφάρει, αλλά είναι καλό ακόμα και όταν κάποιος θέλει να κάνει μπλόφα, να το κάνει όταν έχει ένα σχετικά καλό χέρι.

Συμπέρασμα

Το πόκερ στο διαδίκτυο το αγαπούν πολλοί παίκτες, οι οποίοι επιλέγουν μία από τις αγαπημένες τους παραλλαγές και αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους. Μέσα από το παραπάνω άρθρο, αναλύσαμε μερικές πολύ σημαντικές στρατηγικές και τακτικές που εφαρμόζουν οι παίκτες που βγαίνουν κερδισμένοι σε βάθος χρόνου. Ενδεικτικά, οι παίκτες πρέπει να αντιστέκονται στην επιθυμία του να ποντάρουν όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Επιπλέον, οι παίκτες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους να προσπαθούν να επιλέγουν ένα τραπέζι που υπάρχουν αντίπαλοι στα μέτρα τους. Τέλος, η σωστή διαχείριση του χαρτοφυλακίου και ο ώριμος τρόπος παιχνιδιού των χεριών, παίζουν και αυτά πολύ σημαντικό ρόλο στην μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός παίκτη πόκερ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue