Home Εκπαίδευση Επιστολή του Επάρχου για το Ειδικό Σχολείο Ικαρίας

Επιστολή του Επάρχου για το Ειδικό Σχολείο Ικαρίας

by ikariaki.gr
5 views

εικονα 05ΙΚΑΡΙΑ:29-6-2015

 Προς

1. Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας &

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Βορείου Αιγαίου

2. Δ/νση α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

3. Δ/νση β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

 

 

Κύριε Διευθυντά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ένας αναβρασμός για το κλείσιμο του Ειδικού Σχολείου, είναι μια δομή άκρως απαραίτητη για τις ανάγκες της ιδιαίτερης εκπαίδευσης στην Επαρχία της Ικαρίας. Κρατήθηκε λοιπόν το σχολείο ανοιχτό έστω και παρατύπως βάση του νόμου τον οποίο τώρα επικαλείστε ότι δηλαδή η παράταση της φοίτησης μπορεί να γίνει μέχρι το δέκατο πέμπτο(15) έτος της ηλικίας των ενώ τα παιδιά είναι 17 και 22 ετών.
Άμεσα να δώσετε παράταση έστω για έναν χρόνο έως ότου συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ικαρίας να ζητήσουν την δημιουργία Δομής Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στο νησί της Επαρχίας, διότι έως τώρα και βάση του κανονισμού δεν έχουν συνεδριάσει, δεν έχουν πάρει καμιά απόφαση και τολμούν να φέρνουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του Π.Α.Μ.Ε. μόνο και μόνο για αναταραχή και τίποτα άλλο και ενώ έχουν ένα ποσοστό ευθύνης χωρίς να λέω ότι άλλοι δεν το έχουν, παραμυθιάζουν τον κόσμο.
Γνωρίζω ότι η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και απόλυτη, εδώ όμως τα πράγματα διαφέρουν είναι παιδιά με ειδικές ικανότητες και δικαιούνται εκπαίδευση, δεν ισχύει κανένας νόμος και καμιά εγκύκλιος μπροστά στην πραγματική ανθρώπινη ανάγκη, εκτός αν το σύστημα ξαφνικά διαπιστώνει με τις πράξεις του ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται καμιά τέτοιου είδους εκπαίδευση και περάσουν σε άλλο στάδιο και έπαψαν να είναι παιδιά με ειδικές ικανότητες.
Καλώ άμεσα τον Δήμο Ικαρίας να αναλάβει τις ευθύνες του, να συγκαλέσει την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να σταλεί η απόφαση για την ίδρυση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο νησί της Ικαρίας κα άμεσα κ. Διευθυντά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να δώσετε παράταση λειτουργίας διότι για να ιδρυθεί η συγκεκριμένη δομή Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. χρειάζεται περίπου 6-7 μήνες. Τι θα κάνουμε λοιπόν θα πετάξουμε τα παιδιά μας στους δρόμους και θα περιμένουμε ένα χρόνο να χτίσουμε την νέα δομή; Μερικά σοβαρά ζητήματα όπως αυτό δεν βασίζεται η λύση του σε νομοθετικές διαδικασίες, διότι εδώ θα πω ότι έπρεπε ήδη να είχε ιδρυθεί αυτή η δομή και όχι να περιμένουμε 7 χρόνια επί πλέον για να ανακαλύψετε ότι εφέτος θα λειτουργήσετε βάση του νόμου.
Καλώ όλους τους γονείς που έχουν στα σπίτια τους αυτά τα χρυσά παιδιά με τις ειδικές ικανότητες να μας τα εμπιστευτούν και στην Περιφέρεια και στους καθηγητές οι οποίοι πραγματικά κάνουν γιγαντιαίο έργο να εγγράψουν τα παιδιά στο σχολείο, κακό τους κάνουν αν τα κρατούν στο σπίτι, και το Επαρχείο άμεσα θα διαθέσει όχημα για την μεταφορά τους στο σχολείο, τα οποία θα τα παίρνουμε από το σπίτι με επαγγελματισμό και σεβασμό και θα τα επιστρέφουμε στο σπίτι με ασφάλεια.
Έχουμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας και ο κάθε ένας ξεχωριστά και σας καλώ
κ. Διευθυντά να δώσετε μια παράταση μετά από την εισήγηση του σχολικού συμβούλου ειδικής αγωγής και αν χρειαστεί και η σύμφωνη γνώμη του (Κ.Δ.Α.Υ.).
Γνωρίζω ότι διακατέχεστε με περίσσια ευαισθησία για το θέμα και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε διαπιστώνω ότι το αίτημά μου θα τύχει αποδοχής διότι αυτά τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας που είναι υποχρέωση μας και ευθύνη μας και παρακαλώ άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες ιδρύσεως Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. δευτεροβάθμιας δομής.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue