Home ΠερίθαλψηΓηροκομείο Επιστολή της Ομογένειας προς τον Αρχιεπίσκοπο για το Γηροκομείο Ικαρίας

Επιστολή της Ομογένειας προς τον Αρχιεπίσκοπο για το Γηροκομείο Ικαρίας

by ikariaki.gr
96 views

Γηροκομείο Ικαρίας - Ghrokomeio IkariasΜακαριότατε,

Θα επιθυμούσαμε να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας για το χρόνο που μας διαθέσατε στην πρόσφατη επίσκεψή μας, μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Ικαρίας, γεγονός που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για την τύχη του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ικαρίας «Η Στέγη της Παναγίας». Οι σκέψεις που ανταλλάξαμε πιστεύω ότι συνέβαλλαν στο να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του μοναδικού προνοιακού ιδρύματος στο νησί. Εσείς Μακαριότατε, με την προσωπική σας στάση συντρέξατε αρωγός στο πρόβλημα και συμβάλατε, με τη σοφία που σας διακρίνει και την προσωπικότητά σας, στη δρομολόγηση μιας κάποιας λύσης, συμβατής και με τον προορισμό της εκκλησίας και συνάδουσας απόλυτα με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ικαριακής κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας του γηροκομείου και την παραμονή των ηλικιωμένων στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Ως εκπρόσωπος της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής και του Panicarian Foundation of America θα ήθελα να σας υπομνήσω και πάλι την ειλημμένη απόφασή μας περί στήριξης, με κάθε μέσο, της λειτουργίας του γηροκομείου και της απευθείας χρηματοδότησης του ιδρύματος, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης όσων διαμείφθηκαν στη μεταξύ μας συνάντηση.

Επιβεβαιώνοντας, λοιπόν, με την παρούσα όσα συζητήσαμε και καταρχήν συμφωνήσαμε αναφέρουμε τα κάτωθι

1.   Παρά το γεγονός, ότι η δική μας έντονη επιθυμία ήταν και παραμένει, όπως σας τονίσαμε, η παραχώρηση της κυριότητας του γηροκομείου, στην κατάσταση που είναι και βρίσκεται, στη Δημοτική Αρχή Ικαρίας, δεχόμαστε ωστόσο την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για παραχώρηση μόνο της χρήσης του γηροκομείου. Όπως συμφωνήσαμε αυτή θα υλοποιηθεί με τη μίσθωσή του σε μια εταιρεία λαϊκής βάσης (συνεταιριστική επιχείρηση κοινωνικής φροντίδας), με σκοπό την επίλυση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η παραχώρηση αυτή θα πρέπει να είναι οριστική και άνευ όρων οι οποίοι την αναιρούν, όπως, εν προκειμένω, η απαίτησή σας για προηγούμενη έκδοση διοικητικών αδειών λειτουργίας κλπ. Περαιτέρω, εννοείται, ότι η παραχώρηση θα πρέπει να είναι μακροχρόνια, μέσω των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing και lease back) και με συμβολικό αντίτιμο μίσθωσης.

2.   Από την πλευρά μας, αποδεχόμαστε βεβαίως τον όρο σας για καταγγελία της παραχώρησης, σε περίπτωση που, εντός ευλόγου χρόνου, που δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε χρόνια, δεν αποκαταστήσουμε το κτίριο και δεν λειτουργήσουμε το γηροκομείο.

3.   Εξυπακούεται, ότι κατόπιν αυτών θα παύσουν όλες οι μεταξύ μας αντιδικίες και θα αρθούν όλα, τα εναντίον μας, ένδικα μέσα.

Πιστεύοντας, ότι είναι και δική σας επιθυμία οι απόμαχοι της ζωής, που για κάποιους λόγους, δεν βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά να αράξουν, να έχουν τουλάχιστον τη στήριξη της εκκλησία και των συμπατριωτών τους που θα τους απαλύνει την αίσθηση μοναξιάς και θα τους γλυκάνει την πονεμένη ζωή τους. Σας επαναεπιβεβαιώνουμε ότι εμείς, τουλάχιστον, δεν θα τους εγκαταλείψουμε ποτέ.

Μ’ αυτές τις σκέψεις σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά και σας ευχόμαστε ολόψυχα ο θεός να σας χαρίζει καλή υγεία και μακροημέρευση, για να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας.

Με βαθύτατο σεβασμό
Για:
– Την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής και
– Το “Panicarian Foundation of America”

banner

Κωνσταντίνος Γιάκας
Πρόεδρος

 

28-7-2012

Κοινοποίηση:
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας κ. Ευσέβιο
κ. Χ. Σταυρινάδη Δήμαρχο Ικαρίας
κ. Α. Σκάρο
κ. Γ. Κρητικό
κα Μ. Μπινίκου
κ. Ζ. Κεσσέ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue