Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Επιστολή Στέφανου Παφίλη για την Δημοτική Επιχείρηση των Ιαματικών Πηγών Ικαρίας

Επιστολή Στέφανου Παφίλη για την Δημοτική Επιχείρηση των Ιαματικών Πηγών Ικαρίας

by ikariaki.gr
25 views

Άγιος Κήρυκος - ΑκτήΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (Α.Δ.Ε.Α.Κ.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΕΣΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ.

 

Παμφίλης Στέφανος

Πρώην Έπαρχος Ικαρίας & Φούρνων

Νομαρχιακός Επαρχιακός Σύμβουλος

Ν. Σάμου

 

Στις 12/8/2011 έστειλα μία επιστολή στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ικαρίας κύριο Σταυρινάδη, σχετικά με την υπόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης των λουτρών ερωτώντας τον τι έγινε με την εταιρεία και ότι πολλά ακουγόταν για την διαχείρισή της: έως την ημέρα που οριστικά δεν προχώρησαν στην αλλαγή κατηγορίας βάση της νομοθεσίας όπως επανειλημμένως τους ενημέρωνε ο τότε υπουργός εσωτερικών κύριος Παυλόπουλος και επίσης ο κύριος Ραγκούσης στην συνέχεια. Δηλαδή να την μετατρέψουν από δημοτική επιχείρηση σε ανώνυμη εταιρία.

Κάθε εταιρία λοιπόν του δήμου, η Α.Ε. όταν κλείσει υπόκειται βάση του νόμου σε εκκαθάριση. Και αυτό ξεκίνησε από τον Σταυρινάδη, καλώντας τους ορκωτούς λογιστές βάση του νόμου για να γίνει η εκκαθάριση. Αλλά η γραμμή του ΚΚΕ είναι ενάντια στις ΑΕ. Όμως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την διαχείριση της Δημοτικής εταιρίας των Λουτρών, επί δημαρχίας Τέσκου, φαινόταν και μύριζε έντονα.

Στα δημοσιεύματα που έδωσαν σε τοπική εφημερίδα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου του 2006 η τότε δημοτική αρχή παρέθεσε τα εξής στοιχεία: για το 2004 τα μπάνια ήταν στα χέρια ιδιωτών. Φυσικά κατόπιν δημοπρασίας και είχαν 19.100 λούσεις, είσπραξη 77.150,00 Ευρώ δηλαδή πριν συσταθεί η εταιρία των λουτρών από την τότε δημοτική αρχή. Το 2005 έκαναν 46.514 λούσεις και είσπραξη 171.750,00 Ευρώ και το 2006 έκαναν 48.968 λούσεις και είσπραξη 180.888,00 Ευρώ δηλαδή μιλούσαν με στοιχεία που έδωσαν για μια άκρως κερδοφόρα δημοτική επιχείρηση του Δήμου. Ήταν αληθινά τα στοιχεία ή ψεύτικα, διότι αυτά που έχουν προκύψει στην συνέχεια άλλα στοιχεία δείχνουν.

Έχουμε πρώτον με αριθμό απόφασης 4/2008 και από το πρακτικό της συνεδρίασης 2/11-9-2008 του Διοικητικού συμβουλίου «της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Αγίου Κηρύκου Ικαρίας» πρόταση προς το Δημοτικό συμβούλιο να αμείβεται ο κύριος Μιχάλης Περρής ο πρώην Αντιδήμαρχος και τώρα πρόεδρος της εταιρίας με το ποσό των 6.000 Ευρώ. Τονίζοντας εδώ ότι και σαν αντιδήμαρχος έπαιρνε δύο μισθούς ο ένας από την σύνταξή του στην ΔΕΗ και ο δεύτερος σαν αντιδήμαρχος, και στην πορεία στην αλλαγή σαν πρόεδρος της εταιρίας των πηγών.

Όπως επίσης και ο έτερος αντιδήμαρχος κύριος Τσαρνάς Παναγιώτης έπαιρνε την σύνταξή του κανονικά από τον ΟΤΕ και φυσικά την αμοιβή του αντιδημάρχου διπλομισθία.

Έτσι για να γνωρίζει ο κόσμος ποιοι έπαιρναν διπλούς μισθούς και είχαν επιμελώς το στόμα τους κλειστό.

Κύριε Τέσκο, καλά τους είχατε τακτοποιήσει και έτσι εξηγείτε γιατί ο κύριος Τσαρνάς κόλλησε στο ΚΚΕ και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και καλά τον απεκάλεσα επαγγελματία Αντιδήμαρχο και επί Κρητικού Αντιδήμαρχος και επί Τέσκου με μηδενικό έργο στην πορεία του, διορισμένος φυσικά.

Ερχόμαστε στο πόρισμα λοιπόν των ορκωτών λογιστών, όπου πραγματοποιήθηκε στις 7/9/2012.

Ένα πόρισμα όπου διαπιστώνει ο ορκωτός λογιστής ότι ο Πρόεδρος της εταιρίας κύριος Μ. Περρής παρέδωσε ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού δηλαδή στις 7/9/2012 την ημέρα του ελέγχου με το ποσό των 19.191,24 Ευρώ, δηλαδή η εταιρία έκλεισε στις 31/12/2010 και την ημερομηνία που έκλεισε ο λογαριασμός έλεγε 13.814,07 Ευρώ από τότε λοιπόν φαίνεται ότι ο λογαριασμός αυτός ενώ έπρεπε να μηδενιστή επειδή κλείνει και αυτός μαζί με την εταιρία παρουσιάζει κίνηση παρεπιπτώντως με 7.387,17 Ευρώ τα οποία μπήκαν στον λογαριασμό ενώ είχε καταργηθεί η εταιρία (Μπάχαλο) ή Τσιφλίκι τους.

Και ερχόμαστε τώρα στο ρεζουμέ την 31/12/2010 το λογιστικό υπόλοιπο ήταν 102.362,73, η διαφορά σε Ευρώ ήταν 88.548,66 δηλαδή έλλειμμα για το 2010 88.548,66 Ευρώ, μόνο για το 2010.

Βάση λοιπόν των λεγόμενων του κυρίου Περρή στο πόρισμα αναφέρει «ότι δεν έχει διενεργηθεί ποτέ συμφωνία μεταξύ των λογιστικών βιβλίων και πραγματικών στοιχείων και ότι επίσης το 2011 πληρωμές προς τρίτους οι οποίες δεν προκύπτουν από επίσημα παραστατικά, και εισπράξεις που αφορούν προηγούμενες χρήσεις από το 2006 – 2010 οι οποίες δεν εμφανίζονται ως απαιτήσεις στα βιβλία».

Ζητάει λοιπόν ο ορκωτός λογιστής στην παράγραφο 7 στο Β ότι «Συνεπώς κατά την γνώμη μας πρέπει να ζητηθεί από τους αρμοδίους Δημόσιους φορείς πλήρως λογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης μέχρι την έναρξη της εκκαθάρισης, διότι προκύπτει διαφορά στα ταμιακά διαθέσιμα».

Κατόπιν όλων αυτών των καταιγιστικών στοιχείων και βάση της αρμοδιότητος και ευθύνης του Δημάρχου κυρίου Σταυρινάδη το θέμα ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο όπου η πρόταση του ΚΚΕ της αντιπολίτευσης ήταν η ίδια με την πρόταση του Γαγλία να ξαναμπούν ορκωτοί λογιστές και με μια επιτροπή διαπαραταξιακού χαρακτήρα να εξετάσουν το θέμα για να μην γίνουμε ρεζίλι και να μην καταλήξουμε στον Ρακιντζή. Αυτή τη διαφάνεια πρεσβεύετε κύριοι του ΚΚΕ. Δεν είχατε την ευαισθησία να κατεβάσετε μια δική σας πρόταση όπως σε κάθε δημοτικό συμβούλιο για ψύλλου πήδημα κατεβάζετε νέες προτάσεις. Αυτή την διαφάνεια πρεσβεύετε, της συγκάλυψης;

Ακολουθεί απόφαση κατά πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου όπου παραπέμπει τον προηγούμενο Δήμο στους ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης, για έλεγχο ακολουθεί ερώτηση στη βουλή από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κύριο Τέρενς Κουίκ προς τον υπουργό δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενημερώνετε για το πόρισμα η αποκαλούμενη διοίκηση βορείου και νοτίου Αιγαίου κατ’ αρμοδιότητα και φυσικά παρεμβαίνει το ελεγκτικό συνέδριο. Η τελευταία πληροφόρηση είναι ότι απάντησε ο υπουργός δικαιοσύνης στον κύριο Κουίκ όπου αναφέρει ρητώς ότι ο πρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου έχει παραγγείλει έκτακτο διαχειριστικό κατασταλτικό έλεγχο στην διαχείριση της αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, για το χρονικό διάστημα από την έναρξη της λειτουργίας της έως την ημερομηνία έναρξης της εκκαθάρισής της. Δηλαδή από το 2005 έως το 2010.

Κύριε πρώην δήμαρχε Τέσκο, δεν ελέγχατε την εταιρία που ιδρύσατε το 2005 στο όνομα της διαφάνειας; Υπάρχει μια διαφορά χρημάτων που λείπουν βάση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών και το ποσό είναι 102.326,73 Ευρώ χρήματα που αφορούν το 2010 όπως η εταιρία ιδρύθηκε το 2005, από το πέντε έως το εννιά τι διαφορά θα υπάρχει; Κάθε καλοπροαίρετος ερωτά.

Ή μήπως θα αρκεστούμε στην δικαιολογία ότι είναι λογιστικό λάθος; Τότε γιατί δεν το έφτιαχναν; Δηλαδή είχατε τα παραστατικά και απλώς έτσι απλά δεν τα καταχωρήσατε με το ποσό των 102.362,73 Ευρώ. Ποιους δουλεύετε; Και υπέγραψαν ο Περρής και ο λογιστής ότι αυτά που διαπίστωσε ο ορκωτός λογιστής στο πρωτόκολλο παράδοσης συμφώνησαν; Γιατί ενώ έκλεισε η εταιρία δεν παρέδωσαν κύριε πρώην δήμαρχε το βιβλιάριο καταθέσεων στην Άλφα Τράπεζα, στον νέο δήμο και συνέχισαν να προσθέτουν χρήματα στον λογαριασμό ενώ έπρεπε να είχε κλείσει το 2010, και γιατί το παραδώσατε το 2012 μετά από τρία χρόνια κοντά; Τσιφλίκι σας ήταν η εταιρία και γιατί ο υπολογιστής χειρός το ΛΑΠ ΤΟΠ παρεδόθη άδειος χωρίς στοιχεία μετά από ένα χρόνο περίπου; Τον αδειάσατε; Τι έγινε εκεί;

Ένα στοιχείο των διαπιστώσεων του ορκωτού αναφέρω ενδεικτικά ότι 31/3/2011 ο κύριος Λαρδάς ο πρώην αντιδήμαρχος αγόρασε εισιτήρια για το Φεστιβάλ Ικαρίας (άνευ παραστατικών) με το ποσό των 1500 Ευρώ και πάλι στις 31/3/2011 εξόφληση ακαταχώρητου στα βιβλία Τιμ. Αριθμ. 7790/9-9-2010 της εταιρίας Αφοί ΠΑΛΛΑ ΟΕ για αγορά αφισών συναυλίας (Φεστιβάλ Ικαρία). Τι γινόταν πάρτι χρημάτων, με τα χρήματα των πολιτών; Ερωτώ.

Τι γινόταν τελικά με την εταιρία, τι είδους διαφάνεια πρεσβεύατε, τι στοιχεία δίνατε στην δημοσιότητα περί άκρως κερδοφόρας επιχείρησης, τι λέγατε για τους προηγούμενους που νοίκιαζαν τις πηγές κατόπιν δημοπρασίας;

Πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για να στηθεί η εταιρία; Που πήγαιναν τα χρήματα των κερδών της και πως ανταποδοτικά βοηθούσατε την συντήρηση των πηγών.

Ποιοι τελικά ήταν οι παράνομοι και ποιοι οι νόμιμοι; Κύριε Τέσκο, κύριε Περρή και κύριε Λαρδά, και όλοι οι άλλοι του Διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Ας περιμένουμε λοιπόν τον έλεγχο του ελεγκτικού συνεδρίου και του κυρίου Ρακιντζή και ας ελπίζουμε ότι όλα είναι εντάξει και δεν θα καλεστεί κανένας να πληρώσει το μάρμαρο.

Αλλά εδώ αποκαλύπτετε το εξής:

Ότι πέταξαν την εταιρία στη θάλασσα, υπάρχει σκοτάδι με τα κέρδη της, θα δείξουν οι έλεγχοι που διοχετεύονταν τα χρήματα των πολιτών, που και πως και το κυριότερο όλη τη λάσπη των μεγατόνων που πετούσατε προεκλογικά τώρα τι έγινε, από αδεξιότητα θα την λουστείτε;

Τακτοποιήσατε κύριε Τέσκο τους ημετέρους τις διπλομισθίες και μέσω της εταιρίας και μέσω του Δημοτικού συμβουλίου και φυσικά το συγγενολόι. Εκτοξεύοντας ανηλεή πόλεμο σ’ αυτούς που υποτίθεται ότι ήταν απέναντι ή σας έβαλαν εμπόδια στο δήθεν αναπτυξιακό έργο που προσπαθούσατε να παρουσιάσετε ψευδώς, παραμυθιάζοντας τον κόσμο καθημερινά.

Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις, ας δούμε τώρα και την άλλη.

Και όσοι επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη στο νέο δημοτικό συμβούλιο έχω κατά την άποψή μου να πω το εξής: λειτούργησαν άψογα κατά αρμοδιότητα και ευθύνη και το κυριότερο απέναντι στον νόμο περί διαφάνειας και ακόμα κάτι ότι συγκαλύψεις και μαγειρέματα στην πλάτη του Σταυρινάδη δεν χωράνε.

 

Στέφανος Παμφίλης

 

ΤΟ ΠΡΟΣΤΗΜΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΙΑΜΑΤ. ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

 

Έτσι έκαναν πολιτική με ξένα κόλυβα και φυσικά τα Λιοντάρια χωρίς δόντια πετώντας Λάσπη σε άσχετους για να καλύψουν τις πομπές τους.

Όλοι όσοι ήταν απέναντι ήταν παράνομοι και αυτοί νόμιμοι.

Στις 10/6/2006 με έκθεση του Λιμεναρχείου Αγίου Κηρύκου διαπιστώνετε παράβαση του Δήμου Αγίου Κηρύκου με Δήμαρχο τον κύριο Τέσκο από όπου διαπιστώνετε ότι ο ανωτέρω Δήμος επέφερε μεταβολή στον Αιγιαλό στην περιοχή Λευκάδος Ικαρίας με διάνοιξη δρόμου πρόσβαση προς τις θερμές πηγές που εκβάλουν στην περιοχή τμήμα του οποίου καταλαμβάνει έκταση ζώνης αιγιαλού, και ότι έγινε χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και μελέτες των αρμοδίων αρχών. Αυτά όλα ο Δήμος τα παραδέχεται με ένορκη βεβαίωση του τότε Δημάρχου Τέσκου και ότι συνέβησαν στις 11/8/2006. Στις 10/7/2007 γίνεται έλεγχος από την κτηματική υπηρεσία και επισήμως βάση χαρτών και στοιχείων πιστοποιείτε η μεταβολή του Αιγιαλού.

Εκείνο το χρονικό διάστημα ήμουν νομαρχιακός και επαρχιακός σύμβουλος. Καλέστηκα κατ’ εντολή του Εισαγγελέως να καταθέσω τι γνώριζα για την περίπτωση. Πραγματικά δεν γνώριζα το συμβάν. Πήγα στην περιοχή είδα τι είχε συμβεί και μη γνωρίζοντας ποιος το προξένησε ενώ ήμουν στο Λιμεναρχείο Αγίου Κηρύκου πήρα τηλέφωνο τον τότε Έπαρχο κύριο Κρητικό, αν η παρέμβαση ήταν από πλευράς νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Μου απάντησε κάθετα αρνητικά, ο δεύτερος φορέας ήταν ο Δήμος γιατί μια τέτοια παρέμβαση έγινε μόνο από αυτοδιοικητικό όργανο (φορέα) και όχι από ιδιώτη.

Στην κατάθεσή μου τότε είπα ότι έχει γίνει από τον Δήμο και όχι από το Επαρχείο, δεν κατονόμασα κανέναν, δεν είδα κανέναν ούτε μηχάνημα ούτε χειριστή ούτε μηχανικό ούτε δήμαρχο ούτε εργάτες και απάντησα στο κάλεσμα του εισαγγελέα στη δικαιοσύνη μα παναληθή στοιχεία χωρίς να θίξω κανέναν ή ν α καταγγείλω ψευδώς κανέναν. Αντιθέτως ο κύριος Τέσκος όταν καλέστηκε σε απολογία παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός και επίσης κατονόμασε μια σειρά ανθρώπους μηχανικούς χειριστές κ.λ.π. Και οι δύο καταθέσεις είναι στην διάθεση οποιουδήποτε σε άμεσο χρόνο όποτε τις ζητήσει αν και κάποια στιγμή θα δημοσιευθούν.

Το Λιμεναρχείο κατ’ αρμοδιότητα επέβαλε πρόστιμο στον Δήμο Αγίου Κηρύκου το ποσό των 14.000 ευρώ έχοντας δικαίωμα προσφυγής χωρίς φυσικά να υπάρχει ανασταλτικό αποτέλεσμα του προστίμου έως την εκδίκαση της προσφυγής.

Και ερωτώ από την 1/10/2007 τον Δήμο με την ιδιότητα του Νομαρχιακού συμβούλου και επαρχιακού αν πληρώθηκε το πρόστιμο, τι έγινε τελικά και επίσης ρώτησα τον Δήμο και εγγράφως φωνή βοόντος εν τη ερήμω, ποτέ δεν απάντησαν σε τίποτα σε καμία ερώτηση σε καμία επιστολή.

Ανακαλύπτω μετά από έρευνα ετών μέσω των υπηρεσιών ότι το πρόστιμο των 14.000 ευρώ πληρώθηκε από τα χρήματα των πολιτών του Δήμου Αγίου Κηρύκου στις 5/11/2010 από τον Δήμο και Δήμαρχο τον κύριο Τέσκο και το ποσό με τις προσαυξήσεις έφτασε να πληρώσει μετά από καθυστέρηση τρία χρόνια και ένα μήνα. Το ποσό των 16.908 ευρώ δηλαδή επί πλέον 2.208,00 ευρώ. Και ερωτώ κύριε πρώην Δήμαρχε Δημοτικοί σύμβουλοι του τότε δημοσιοποιήστε την προσφυγή εντός 60 ημερών που κάνατε μήπως γλίτωνε ο Δήμος αυτό το πρόστιμο έχοντας το έννομο συμφέρον να το κάνετε. Ποτέ δεν κάνατε προσφυγή.

Γιατί δεν απαντήσατε ποτέ σε κανέναν παρά το μπαράζ ερωτήσεων; Τι έγινε με το πρόστιμο; Αλλά έκαναν το άλλο έψαχναν εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσουν τις μαγκιές τους και φυσικά η μπάλα πήρε και εμένα κατηγορώντας με νύχτα μέρα το συγκεκριμένο κονκλάβιο στα καφενεία της Ικαρίας ότι ήμουν καταπατητής Δημοτικής εκτάσεως. Άδικα λοιπόν έμπλεξε ο κύριος Τέσκος τον μηχανικό του Δήμου τον κύριο Κατσάφαρο για την Λευκάδα διότι το χρονικό διάστημα ο κύριος Κατσάφαρος ήταν εκτός Ικαρίας.

Το Εφετείο Αιγαίου τον αντάμειψε με 7 μήνες φυλακή αθώος ο Κατσάφαρος.

Και ερωτώ πόσο κόστισε η διάνοιξη κύριε πρώην Δήμαρχε; Πόσο κόστισε το πλακόστρωτο αυτό το περίεργο πράγμα που οδηγεί στο πουθενά; Πόσο κόστισαν στον Δήμο τα δικαστικά έξοδα έως την ημέρα των 7 μηνών φυλάκισης; Διότι τώρα έχουμε και την Έφεση. ΠΟΣΑ;

Έτσι λειτούργησαν καταδιώκοντας τους πολίτες, σπαταλώντας αδίκως τα χρήματά τους σε ταρζανίες μαγικές έχοντας πίσω τους το ταμείο του Δήμου. Γινόταν πάρτι με τα χρήματα των πολιτών. Αρκεί να μην είχες την κακή τύχη να είσαι απέναντι, αλίμονό σου. Αλλά η λάσπη έχει δύο όψεις την μία την είδαμε, τώρα θα δούμε και την άλλη.

Και τώρα βγαίνουν σα όσιες παρθένες και ψιθυρίζουν τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους ότι τους κυνηγάμε, ότι τους πετάμε λάσπη και διάφορα άλλα για να κλάψει ο κόσμος και να ευαισθητοποιήσουν, ποιους;

Τον διασυρμό μας κύριε πρώην Δήμαρχε με σωρεία μηνύσεων, καταγγελιών, κατηγοριών στα καφενεία και με τα ονόματα των πολιτών αυτά ποιοι τα έκαναν και στις προεκλογικές σας συγκεντρώσεις στα καφενεία;

Η εσκεμμένη αμνησία δικό σας προνόμιο ήταν και μόνο δεν σας βοηθά.

Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις και θα δούμε τώρα ποιοι πέταγαν λάσπη με πλάτη τον Δήμο κύριε Τέσκο και ιδιαίτερα το ταμείο του Δήμου καταδικάζοντας πολίτες, αιρετούς κ.α. με μια ευκολία της αλαζονείας της εξουσίας πείτε την αλήθεια στον κάθε πολίτη που θέλει την αλήθεια, να μάθει.

 

Παμφίλης Στέφανος

 


 

 

Σημείωση Ικαριακής Ραδιοφωνίας: Οι απόψεις που εκφράζονται στην κατηγορία ''Ελεύθερη Πένα'' αφορούν αποκλειστικά τον υπογραφόμενο συγγραφέα – αρθρογράφο

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue