Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Επιστολή-Σχόλιο Χ.Κοτσάνη για την Διακήρυξη Νίκου Καλαμπόγια

Επιστολή-Σχόλιο Χ.Κοτσάνη για την Διακήρυξη Νίκου Καλαμπόγια

by ikariaki.gr
11 views

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – διευκρίνηση εκ μέρους πρώην συνεργατών, φίλων και μη εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της πάλαι ποτέ «Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής»

Δεν θα υπήρχε λόγος για αυτή την ανακοίνωση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στην διακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Καλαμπόκια στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: “αποδεχόμενος την πρόταση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, συνεργατών και φίλων της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής, ετέθην επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου”.

Παρατήρηση 1η: Από τα συμφραζόμενα είναι προφανές ότι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Νίκος Καλαμπόγιας.

Παρατήρηση 2η: Στην πάλαι ποτέ «Πανικαριακή Ενότητα» συνυπήρχαν και άλλοι φίλοι, συνεργάτες και μη εκλεγμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι είτε δεν ερωτήθηκαν, είτε δεν συμφώνησαν με αυτή την υποψηφιότητα και αναγκάζονται να απαντήσουν δια της παρούσης μη αποδεχόμενοι το ” τσουβάλιασμα” διαφωνούντων και συμφωνούντων.

Παρατήρηση 3η: Σεβόμαστε την αγωνία και την προσπάθεια του επικεφαλής υποψηφίου να συγκροτήσει “μια ομάδα πολιτών διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών καταβολών”, πλην όμως πιστεύουμε ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είχαν σκοπό να αποκλείσουν τους διαφωνούντες, με αποτέλεσμα η πάλαι ποτέ «Πανικαριακή Ενότητα» να μετατραπεί από πολυσυλλεκτικό – πολυκομματικό ψηφοδέλτιο σε δικομματικό συνασπισμό με προφανή πολιτική στόχευση.

Ο δημόσιος λόγος μας πρέπει να είναι καθαρός και κατανοητός, για τούτο θα θέλαμε να διαχωρίσουμε την θέση μας από διακηρύξεις, διαγγέλματα και παρουσίες που εμπεριέχουν διαφορετικές πολιτικές ή και κομματικές στοχεύσεις .

Εμείς που το 2010 και 2015 συμπαραταχθήκαμε ενεργά με την Π.Ε.Α. στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ικαρίας, όχι μόνο οι εκλεγμένοι αλλά και οι μη εκλεγμένοι, με την ελπίδα να δώσουμε ένα καινούριο όραμα στην νησιωτική κοινωνία μας, δηλώνουμε ότι η Π.Ε.Α. δεν υπάρχει πια, εφόσον έχει αλλάξει όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναδύθηκε.

Κάνουν σοβαρό λάθος όσοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν με διαδικασίες «άνωθεν εντολών» να μας καθοδηγήσουν στις δικές τους επιδιώξεις.

Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με αυτούς τους τρόπους, το νέο δεν έρχεται με αυτές τις διαδικασίες, οι ευκαιριακές, πολιτικές και κομματικές φιλοδοξίες ορισμένων βλάπτουν σοβαρά τον τόπο μας.

Για μας ο μεγάλος μας αντίπαλος παραμένουν τα άλυτα και οξυμένα προβλήματα της Νικαριάς. Για μας οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορεί να είναι καλλιστεία ούτε πεδίο άγονης κομματικής αντιπαράθεσης αλλά μια δυναμική που θα αναδείξει νέες δυνάμεις με προοπτική και όραμα, με συγκεκριμένες προτάσεις και ιεράρχηση των προβλημάτων, όλα τα άλλα δεν μας αφορούν!

banner

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!

Εκ μέρους όλων εκείνων που εκφράζονται από το παραπάνω κείμενο

Χαρούλα Κ. Κοτσάνη

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue