Home Εκπαίδευση Επιστολή για αξιολόγηση, διαμαρτυρία για πειθαρχικές διώξεις, αίτημα για συνάντηση με Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Επιστολή για αξιολόγηση, διαμαρτυρία για πειθαρχικές διώξεις, αίτημα για συνάντηση με Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

by ikariaki.gr
2 views

Θέμα: Πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τους Εκπαιδευτικούς Π.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση και ζητούμε την άμεση και μαζική ανταπόκρισή σας. Το κείμενο που έχετε στα χέρια σας και η συγκέντρωση των υπογραφών από το σύνολο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. αποτελεί μια από τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Δ.Ο.Ε. προκειμένου να αποτρέψει την προωθούμενη αυτοαξιολόγηση και στη συνέχεια την αξιολόγηση – χειραγώγηση.

Είναι, θεωρούμε, πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί η ομοθυμία των εκπαιδευτικών στην απόρριψη της αξιολόγησης που επιχειρεί να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας αγνοώντας τις απόψεις και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.

Παρακαλούμε να αποστείλετε στην Ομοσπονδία τις υπογραφές που θα συγκεντρώσετε, μέσω του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου σας, το αργότερο μέχρι Πέμπτη 19/12/2013.

Ζητούμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

 

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

banner

Θέμα: Διαμαρτυρία για συνεχείς και άδικες πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών

 

Κύριοι Υπουργοί,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες συνάδελφοί μας δέχονται άδικα πειθαρχικές διώξεις. Η αναλγησία που πηγάζει από τους «μνημονιακούς» νόμους 4024/2011 και 4093/2012 δημιουργεί τεράστια προβλήματα και μεγάλες αδικίες σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με το παραμικρό δεχόμαστε την καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας, τον περιορισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Τα παρακμιακά φαινόμενα διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και προκαλούν οργή και εύλογα ερωτηματικά.

Πρόσφατα, συνδικαλιστικά στελέχη και άλλοι συνάδελφοί μας βρέθηκαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γενικόλογη κατηγορία για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» και κινδυνεύουν να υποστούν άδικα τις σκληρές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συμπαραστέκεται στους συναδέλφους μας που βρίσκονται υπό διωγμό και ζητά την αλλαγή των νόμων που δυναμιτίζουν την εκπαίδευση και μας παραπέμπουν σε μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες


Προς

Τον Υπουργό Διοικητικής

Μεταρρύθμισης

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα: Αίτημα για συνάντηση εργασίας.

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Επανερχόμαστε στο αίτημα που διατυπώσαμε με το από 16/10/2013 έγγραφό μας με αρ. πρωτοκόλλου 277 και ζητάμε συνάντηση εργασίας μαζί σας για τα ζητήματα που αφορούν στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι νόμοι 4024/11 και 4093/12 έχουν δημιουργήσει τεράστιες αδικίες και μεγάλα προβλήματα στους Δημοσίους Υπαλλήλους και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ιδιαιτέρως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα διογκώνονται και διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και θίγεται η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών. Την ώρα που η απονομή της δικαιοσύνης καθυστερεί και τα Πειθαρχικά Συμβούλια αδυνατούν να συνεδριάσουν εμπρόθεσμα και να πάρουν αποφάσεις – λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς- πολλοί συνάδελφοί μας αφενός τίθενται (άδικα τις περισσότερες φορές) σε αργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου οι αδικίες που πηγάζουν από τους παραπάνω νόμους δημιουργούν μεγάλα προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Επανερχόμαστε και ζητάμε συνάντηση μαζί σας και αναμένουμε άμεσα την ικανοποίηση του αιτήματός μας.

ΔΣ δοε

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue