Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΕπαρχείο Ικαρίας-Φούρνων Επιστολή Επάρχου στον Δήμαρχο για την καθίζηση οδοστρώματος στον Άγιο Κήρυκο

Επιστολή Επάρχου στον Δήμαρχο για την καθίζηση οδοστρώματος στον Άγιο Κήρυκο

by ikariaki.gr
14 views

kathizisi

 

ΘΕΜΑ :Καθίζηση οδοστρώματος    

        

Κύριε Δήμαρχε,

 

Σχετικά με το θέμα της καθίζησης στο χώρο του βενζινάδικου του Γλαρού για άλλη μια φορά έχω να σας πω τα εξής:

Σκοπίμως και κάθε φορά όταν οποιοσδήποτε σύμβουλος φέρει θέμα ενημέρωσης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκλητικά και εσκεμμένα παραπληροφορείται το σώμα χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στους σύμβουλους, τους δικούς σας και της αντιπολίτευσης.

Σας ενημέρωσε η Αντιπεριφέρεια δια μέσου του Αντιπεριφερειάρχη με επιστολή κατόπιν εκθέσεως των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον Δήμο, είναι εντός οικισμού, εντός σχεδίου πόλεως και αναρωτιέται η Αντιπεριφέρεια ότι μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν γίνεται αντιληπτή η χωρική αρμοδιότητα ευθύνης και συντήρησης του οδικού δικτύου που σας ανήκει επιστολή 29-12-2014 αρ. πρωτ. 64593/5292.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταυρινάδης εκπόνησε μελέτη όπου συνυπόγραψε ο κ. Κατσάφαρος αριθμός μελέτης 22/2013, ονομαζόμενη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΚΑΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Γ. ΓΛΑΡΟΥ» προϋπολογισμού 11.914,23€ όπου ανετέθη η εργολαβία και αντικατεστάθη η πλάκα σε ένα σημείο στον συγκεκριμένο χώρο.

banner

Στις 4-10-2013 το δημοτικό συμβούλιο επί δημαρχίας Σταυρινάδη στο θέμα αριθμ 8 εγκρίνει τη μελέτη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΚΑΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ Γ.ΓΛΑΡΟΥ». Ο Τέσκος τότε ψήφισε έκανε μάλιστα και πρόταση και για τα άλλα κόμματα, ήταν τότε Επαρχιακό το δίκτυο;

Στην με αρ. 14/2013/16-10-2013  απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του πρώην Δήμου, εγκρίνεται η ανάθεση και πίστωση στον εργολάβο κ Καλιμμογιάννη την κατασκευή της πλάκας, μας ρώτησε κανένας τότε εμάς;

Στις 4-12-2013 έχουμε έλεγχο της νομιμότητας της ανωτέρω απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και πέρασε, εγκρίθηκε.

Έως τώρα κ. Δήμαρχε ανακατεύτηκε πουθενά η Περιφέρεια ή το Επαρχείο στα εντός οικισμού; Όταν επί Δημαρχίας Τέσκου στην δεύτερη φάση της ανάπλασης του Σεβδαλή όταν ο τότε Δήμαρχος κ. Τέσκος  σχεδίαζαν την κατασκευή των πεζοδρομίων μπροστά στο κρεοπωλείο Παμφίλη και κατάστημα Καμίτση ρώτησαν την Περιφέρεια ή πήραν άδεια από το Επαρχείο; Φυσικά όχι τότε ήταν δικό σας; Μετά επιχειρήσατε να το φορτώσετε στην Περιφέρεια ή ανεύθυνα λέτε πράγματα που δεν στέκουν.

Ο Νόμος 3155 τις 11/14-3-1955 αναφέρει χαρακτηρισμός δημοτικών και κοινοτικών οδών άρθρο 4. «Δημοτικαί και Κοινοτικαί οδοί είναι αι οδοί αι εξυπηρετούσαι τας πάσης φύσεως ανάγκας ενός Δήμου ή μιας Κοινότητας εντός των διοικητικών ορίων αυτού», ούτε αυτό το ξέρατε κ. Δήμαρχε;

Εκτός αν το βενζινάδικο Γλαρού που για να αδειοδοτηθεί κατασκευαστικά παρουσίασε στην οικοδομική του άδεια, έμπροσθεν δημοτικής οδού στις 24/10/90 ή επίσης και ο κ. Παμφίλης Ιωάννης έμπροσθεν και εκείνος του σπασμένου τμήματος πλακός της οδού στην οικοδομική του άδεια που εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου του 2010 αρ. αδείας 26/5-3-2010 παρουσιάζει φάτσα εντός του δημοτικού δρόμου όπως αναφέρεται στο τοπογραφικό του και στο στέλεχος της άδειας 5 μέτρα και 70.

Είναι παράνομες οι εκδοθείσες οικοδομικές άδειες που οι συγκεκριμένες οικοδομές είναι εντός οικισμού και εντός σχεδίου πόλεως που έγινε το 1955 εγκρίθηκε και εφαρμόστηκε. Αν είναι παράνομη έχοντας την  ευθύνη της πολεοδομίας ανακαλέστε όλες τις οικοδομικές άδειες παραπλεύρως του οδικού τμήματος, είναι το σούπερ- μάρκετ «proton», η οικοδομή Μούγιαννη και πάει λέγοντας και εδραιώστε τον ατυχή ισχυρισμό σας ότι το οδικό τμήμα εκεί είναι Επαρχιακό δίκτυο.

ΦΕΚ αριθμός φύλλου 1888/14-9-2007 στην παράγραφο 4 αναφέρει ρητώς «Από την αρμοδιότητα των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων για την συντήρηση των παραπάνω οδών εξαιρούνται τα τμήματα των Επαρχιακών οδών που διέρχονται μέσα από οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923 χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως και εφαρμοσμένο».Τι δουλεία έχει η Περιφερειακή αρχή εντός οικισμού, αλλάξτε νομικό σύμβουλο κ. Δήμαρχε να κατανοείτε την νομοθεσία καλύτερα όχι όπως σας συμφέρει ή σας εξυπηρετεί διότι εδώ εντοπίζεται το πρόβλημά σας.

Στις 29-12-2014 με αρ. πρωτ. 1426/2014 ο κ. Τέσκος Αντιδήμαρχος σήμερα και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κατσάφαρος έστειλαν επιστολή στον Εισαγγελέα εγκαλώντας την Περιφέρεια ότι λόγω αρμοδιότητας δεν προχωρά στην αποκατάσταση του τμήματος επικαλούμενοι το ΦΕΚ 188/14-9-2007 το οποίο αδυνατούν να αναγνώσουν και να το κατανοήσουν, βλέπετε μας προέκυψαν και νομικοί και μηχανικοί.

Στις 9-10-2014 ο κ. Τέσκος έστειλε επιστολή στην Περιφερειάρχη, στον Αντιπεριφερειάρχη και σε εμένα προσωπικά όπου παραδέχεται ότι ο Δήμος έκανε αποκατάσταση της πλάκας στο δρόμο και ερχόσαστε τώρα να πείτε ότι αυτό ανήκει στην Περιφέρεια, ντροπή στα ψέματα και στην συκοφαντική τακτική σας εναντίον στην Περιφέρεια.

Επανέρχεστε με νεότερο έγγραφο αρ. πρωτ. 2486/ 17-4-2015, δεν το κοινοποιείτε στο Επαρχείο για τους γνωστούς σας λόγους, και το ξαναστέλνετε πάλι στον Εισαγγελέα προσπαθώντας να φορτώσετε την ανικανότητά σας στην Περιφέρεια και χαρακτηρίζοντάς με ότι έχω ένα γνωστό αρνητικό ύφος σαν εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην Ικαρία. Για άλλη μια φορά σας ενημερώνω ότι είμαι Έπαρχος της Ικαρίας και των Φούρνων κ. Δήμαρχε χωνέψτε το και κάποια στιγμή θα σας στείλω τα στοιχεία του Γεωγραφικού παραλλήλου που βρίσκεται το Επαρχείο.

Ναι  κ. Δήμαρχε, επειδή δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Επαρχείου και επειδή αυτού του είδους τα γκεμπελίστικα κόλπα σας δεν περνάνε, το αντιλαμβάνομαι την συνεργασία την αποζητάτε μέσω του Εισαγγελέα, επιλογή σας δημοκρατική εις βάρος του τόπου συνεχίστε, ο πολίτης αυτή τη φορά θα σας ανταμείψει δεόντως εσάς και την παρέα σας.

Δεν ανταποκρινόσαστε στο έργο που οι πολίτες σας ανέθεσαν, τον ρόλο του γραφειοκράτη εκτελείτε, κομματικές γραμμές βγάζετε, διαμαρτυρίες κομματικού χαρακτήρα, εχθρική στάση απέναντι στην Περιφέρεια και στο Επαρχείο και εγκατάλειψη από πολλές πλευρές του τόπου. Χάνετε το παιχνίδι κάθε μέρα και ευκαιρίες που αφορούν τον τόπο μέσω των αρμοδιοτήτων σας χάνονται στις κολλημένες αντιλήψεις σας.

Εμείς δεν σας ακολουθούμε στον κατήφορο όμως θεσμικά αυτά, δεν έχετε το δικαίωμα, ο πολίτης δεν σας ψήφισε γιατί όλοι ανήκουν στην πολιτική σας παράταξη, λειτουργήστε σαν Δήμαρχος όλων των Ικαριωτών, μέσω συνεργασιών, αποκαταστήστε την σχέση σας με το Επαρχείο και την Περιφέρεια διότι ο τόπος και ο πολίτης αυτά δεν τα συγχωράει.

Αλλιώς κατεβάστε κουρτίνες, παραδώστε τα κλειδιά μιας και κάθε φορά επικαλείστε έλλειψη χρημάτων από την Κυβέρνηση προς τον Δήμο ή εσκεμμένα τα λέτε για να μην κάνετε τίποτα όπως φαίνεται απ’ αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Κακοί σύμβουλοι σας οδηγούν σε ανεπανόρθωτες γκάφες διότι έχουν προβλήματα από το παρελθόν με τους πολίτες και τους αιρετούς.

Θα επανέλθω κ. Δήμαρχε ποιο αναλυτικά γι’ αυτά που δεν έχετε κάνει και για την παντελή ανυπαρξία ειλικρινούς διεκδίκησης κονδυλίων για τον Δήμο από την κεντρική εξουσία έτσι για να καλλιεργείται κλίμα μιζέριας.

 

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue