Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΕπαρχείο Ικαρίας-Φούρνων Επιστολή Επάρχου για το Κέντρο Μακροζωίας

Επιστολή Επάρχου για το Κέντρο Μακροζωίας

by ikariaki.gr
29 views

29-12-2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

Αυτή η επιστολή σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών που είναι ο απώτερος και ιερός σκοπός μου και επειδή ο πολίτης είναι αυτός που τελικά κρίνει, η κρίση είναι σ’ αυτόν και αναλόγως βαθμολογεί.

Το αίτημα του Χριστόδουλου Στεφανάδη ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για να του δοθεί ένα οικόπεδο στο Φύτεμα, για να κατασκευαστεί το Ινστιτούτο για την μακροζωία, το οποίο ανήκε στον τότε Δήμο Ευδήλου που αγοράστηκε για την κατασκευή Δημοτικού Σχολείου. Όταν λοιπόν το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία δεν συγκεντρώθηκαν τα 2/3 τις πλειοψηφίας διότι η Λαϊκή Συσπείρωση, κοινώς ΚΚΕ,  δεν το ψήφισε με την αιτιολογία δήθεν ότι η παρουσία ενός τέτοιου κέντρου θα υποβάθμιζε τις δομές υγείας του νησιού και εξάλλου το οικόπεδο που αγοράστηκε τότε ήταν για το σχολείο.

Μην ξεχνάτε ότι είναι ερευνητικό κέντρο δεν νοσηλεύει κόσμο, τώρα πως υποβαθμίζονται με την παρουσία του οι δομές υγείας του νησιού είναι πέρα από τη δική μας λογική και φαντασία.

Με λίγα λόγια έδιωξαν με τις πράξεις τους, αυτοί που αρνητικά ψήφισαν για την δημιουργία του ερευνητικού κέντρου μακροβιότητας στην Ικαρία. Αναλυτικότερα δεν συγκίνησαν κανέναν από αυτούς οι 100 θέσεις εργασίας; Και αυτούς που θα εξαρτιόταν από τις 100 θέσεις εργασίας δεν τους ενδιέφερε μια τέτοιου είδους επένδυση; Η κρίση σ’ εσάς.

Και ερχόμαστε στο αίτημα του κέντρου μακροζωίας ξανά προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου τον κ. Κατρακάζο, στις 19-9-2014 για την παραχώρηση του κτιρίου στη Σάμο στο Βαθύ, το πρώην ΚΕΓΕ, για να στεγαστεί το κέντρο εκεί, που ευτυχώς ο Καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, επέμεινε να το φέρει κοντύτερα στην Ικαρία, στη Σάμο μας και να αναβαθμιστεί το νησί έχοντας στη αγκαλιά του ένα μελετητικό κέντρο για τη μακροζωία. Έπρεπε λοιπόν άμεσα να ενεργήσουμε, ούτως ώστε το κομμάτι από το κέντρο το μελετητικό που αφορούσε το παράρτημα για την μακροζωία στην Ικαρία, να γίνει τελικά στο νησί της Ικαρίας. Άμεσα έκανα μια επιστολή στον Καθηγητή, εκφράζοντας την επιθυμία και των πολιτών της Ικαρίας και των Φούρνων, ούτως ώστε να δεσμευτεί ότι το συγκεκριμένο παράρτημα θα γίνει στην Ικαρία. Δεσμεύτηκε με έγγραφη απάντηση προς το πρόσωπό μου, όπου έδωσα όλες τις επιστολές στη δημοσιότητα, και μετά ήρθε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποφασίσαμε να παραχωρηθεί για την εδραίωση ενός τέτοιου παγκοσμίως αναγνωρισμένου κέντρου, το ΚΕΓΕ στην Σάμο.

Ξανά η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο κ. Κόρακας, ο κ. Δράκος και ο κ. Λομβαρδάς ψήφισαν ΟΧΙ,  να μην πάει ούτε στην Σάμο και εδώ θέτω το ερώτημα ήταν δικαιολογία όταν το θέμα αρχικά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι θα υποβαθμιστούν οι δομές υγείας του νησιού ή ότι εκεί έπρεπε να γίνει δημοτικό σχολείο για να μην ψηφίσουν; Η κρίση σ’ εσάς.

Επίσης κατά δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατρακάζου, το κτίριο χρειάζεται επισκευή περίπου 400.000,00€ , που θα γίνει από το Ινστιτούτο. Aυτά δεν θα μπουν στην τοπική οικονομία του τόπου; Οι θέσεις εργασίας δεν θα αφορούν τον νομό; Η φήμη του κέντρου και του παραρτήματος του δεν θα φέρει κέρδη και ανάταση στη τοπική οικονομία; Την στιγμή που η μακροζωία είναι ένα από τα πρώτα θέματα που ασχολείται ο κόσμος ολόκληρος, πάντα χάρη στην ανάδειξή της από τον Καθηγητή κ. Στεφανάδη παγκοσμίως, με την διεθνή του παρουσία και σεβασμό και χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και κανάλια μας επισκέπτονται.

Η κρίση σ’ εσάς.

Και κλείνοντας την οργισμένη επιστολή μου έχω να πω το εξής, οι ιδεοληψίες μερικών δεν μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη των νησιών μας, ούτε την τουριστική προβολή τους. Θα τους δείτε πάλι στους δρόμους να ομιλούν για την ανεργία, για την φτώχια, την ίδια ώρα που πολεμούν με μανία την επόμενη μέρα ή τις ευκαιρίες για τον τόπο μας, θέλουν την ανάπτυξη στα δικά τους μέτρα.

Ο τόπος θα πάει μπροστά με κάθε δυνατό μέσον, δεν μας αγγίζουν τα ψευτοσυνθήματα και τα ψευτοδιλήμματα, αυτούς και την μοναξιά τους αφορούν.

Και άλλη φορά το έχω πει, αλλά και τώρα θα το ξαναεπαναλάβω, τεχνικά εμπόδια στη ανάπτυξη του τόπου, πίσω από κομματικές γραμμές σε μένα δεν θα περάσουν ούτε στους Ικαριώτες, ας το καταλάβουν μερικοί ότι ο τόπος αυτός έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδειχθούν, όπως οι Ιαματικές μας πηγές, η Μαρίνα, τα διάφορα είδη τουρισμού, η Μακροζωία και όλα τα υπόλοιπα που καθιστούν τον δικό μας τόπο αγιασμένο.

Αυτά η Περιφέρεια και το Επαρχείο θα τα στηρίξουν και θα τα αναδείξουν με κάθε δυνατό τρόπο. O τόπος μας ενδιαφέρει εμάς, οι θέσεις εργασίας και να μείνουν τα παιδιά μας εδώ, τα κροκοδείλια δάκρυα δεν μας απασχολούν.

Και όσοι επιλέξουν την αντίπερα όχθη είναι επιλογή τους,

η κρίση σ’ εσάς.

[divider]

ΙΚΑΡΙΑ 2912-2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Το συνεργείο ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων εργαζόταν επί του Επαρχιακού δικτύου για να κλείσουν οι λακκούβες εντός του οδοστρώματος για την ασφαλή βατότητα του.

Συνάντηση είχε ο Έπαρχος με τον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη για διάφορα θέματα που αφορούν την Επαρχία όπως το παράρτημα μακροζωίας στην Ικαρία το κέντρο για την μακροζωία στην Σάμο και άλλα ζητήματα που ενδιαφέρεται και από την θέση που κατέχει να βοηθήσει προς τη λύση τους ανά την Επαρχία.

Μετά από παρέμβαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αποκατεστάθη μια αδικία που ταλάνιζε την πρωτεύουσα τον Άγιο Κήρυκο την μη προσέγγιση του πλοίου Μύκονος, έστω ένα δρομολόγιο στο κεντρικό λιμάνι ήταν ένα αίτημα των φορέων στον Έπαρχο για την συγκεκριμένη προσέγγιση. Από χθες το πλοίο Μύκονος προσεγγίζει μια φορά και το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου όπου θα ζητήσουμε την αύξηση των δρομολογίων και στα δύο λιμάνια δίκαια και αντίστοιχα.

Προς το παρόν τα δρομολόγια θα συνεχίσουν από τις 9 Ιανουαρίου έως και την 1η Μαρτίου και θα γίνονται εναλλάξ τα δρομολόγια σε Ευδηλο και Άγιο Κήρυκο.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue