Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Επιστολή Δημάρχου Ικαρίας στον Υπ.Υγείας για την Συγχώνευση

Επιστολή Δημάρχου Ικαρίας στον Υπ.Υγείας για την Συγχώνευση

by ikariaki.gr
7 views

ΣταυρινάδηςΘΕΜΑ: Συγχώνευση του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας με το ΓΝ Σάμου

Η απόφαση συγχώνευσης του ΓΝ-ΚΥ(Γενικό Νοσοκομείο –Κέντρο Υγείας) Ικαρίας με το ΓΝ Σάμου, η οποία εκδόθηκε στις 31.12.2012(ΦΕΚ(3486 τ. Β΄) αποτελεί μία απαράδεκτη κίνηση υποβάθμισης των δομών υγείας στο νησί.

Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι η συνένωση δεν επιφέρει κανένα οικονομικό όφελος, αντιθέτως βάζει σε περιπέτειες την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας και τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας .

Ένα νοσοκομείο νοικοκυρεμένο, που σε καιρούς δύσκολους βρισκόταν σε ανοδική πορεία, έχει αρχίσει να μπαίνει σε μια πρωτοφανή περιπέτεια: Δεν μπορούν να γίνουν προμήθειες σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία του. Να γίνει προμήθεια για να κινηθούν τα ασθενοφόρα, η γεννήτρια, τρόφιμα για τους ασθενείς του Νοσοκομείου.Oι συνθήκες είναι τέτοιες με το πάγωμα των προσλήψεων που θα είναι αναπόφευκτη η μετακίνηση προσωπικού προς το μεγαλύτερο νοσοκομείο, εφόσον θα υπάρχουν πλέον κοινές υπηρεσίες. Έτσι αφενός η υποστελέχωση και αφετέρου η υποχρηματοδότηση θα οδηγήσουν σε κλείσιμο ολόκληρων τμημάτων και υπηρεσιών του νοσοκομείου μας.

Η απώλεια της διοικητικής και επιστημονικής αυτοτέλειας του θα επιφέρει σίγουρη αποδυνάμωση στον τομέα των εφημεριών.

Αναρωτιόμαστε εύλογα: Πώς είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψη η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα, η προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σάμο, με αποκλεισμό του νησιού τουλάχιστον 2,5 μήνες τον χρόνο λόγω καιρικών συνθηκών στο Ικάριο πέλαγος όπως βεβαιώνουν οι λιμενικές αρχές;

Πόσα χρήματα προβλέπεται να εξοικονομηθούν και με ποιο συγκεκριμένο μηχανισμό; Τι νομικά θέματα θα προκύψουν καθώς το ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας περιλαμβάνει δωρεές, ενώ τώρα αλλάζει το καθεστώς ιδιοκτησίας;

Ακόμα και αν υπήρχε η ελάχιστη ωφέλεια από τη συγχώνευση (που δεν υπάρχει) είναι δυνατόν να ισοσταθμίζει την ανασφάλεια και τους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, σε θέματα υγείας που αντιμετωπίζονται σήμερα στο νησί;

Ο Δήμος Ικαρίας, έχοντας συναίσθηση των ευθυνών του στο θέμα της υγείας των δημοτών της Ικαρίας και των Φούρνων καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών του ιαματικού και μαζικού τουρισμού κατά την θερινή περίοδο, στη 2η συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου (30/1/2013) και με την υπ’ αριθμ. 3/2013 απόφασή του :

  1. Απαιτεί την επανεξέταση του θέματος της συγχώνευσης του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας με αυτό της Σάμου και επιμένει να συμπεριληφθεί στις εξαιρέσεις του άρθρου 2 παράγραφος 11 του νόμου 4052/1-3-12 και να παραμείνει αυτοτελές ΝΠΔΔ.

  2. Αποφάσισε να υποβάλλει στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης απόφασης και αν δεν δικαιωθεί, να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

  3. Συμμετέχει αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις για την υγεία με το κλείσιμο των υπηρεσιών του στις 31-1-13 από τις 12-3 το μεσημέρι.

  4. Συμμετέχει δυναμικά στην Πανικάρια εκδήλωση στο θέμα της υγείας στις 8-2-13 τιμώντας τα θύματα της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το Φεβρουάριο του 2003, καλώντας τη Σάμο και τη Λήμνο, αλλά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου να συμμετάσχουν, ώστε να διατρανώσουμε την απόφασή μας ότι δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στη υγεία και οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας πρέπει να αντιμετωπίζουν με ασφάλεια στον τόπο τους το θέμα της υγείας .

  5. Συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή αγώνα για το νοσοκομείο

  6. Απαιτεί δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

banner

 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ

 

Διαβάστε ακόμα

Ρεπορταζ και Βίντεο απο τις κινητοποιήσεις για την Υγεία στην Ικαρία

και στην Αθήνα

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue