Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Επίσημη παρουσίαση των νέων ακτοπλοϊκών δρομολογίων για το Βόρειο Αιγαίο

Επίσημη παρουσίαση των νέων ακτοπλοϊκών δρομολογίων για το Βόρειο Αιγαίο

by ikariaki.gr
2 views

PrintΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 23 Απριλίου 2015

Παρουσίαση νέων δρομολογίων για το Βόρειο Αιγαίο

Την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας Σάμου ενώπιον των θρησκευτικών, πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επαγγελματικών αρχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η παρουσίαση των νέων δρομολογίων που θα εξυπηρετούν τα νησιά της περιφέρειας και θα ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με τον Πειραιά και την Βόρειο Ελλάδα.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσίαση όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το πλήθος και την συχνότητα των δρομολογίων που θα ενισχύσουν την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

banner

Σημειώνεται ότι τα νέα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από 15.06.2015 και θα διαρκέσουν έως 06.09.2015 όπως αναφέρεται και στη σχετική πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, αναμένοντας την έγκριση για την έναρξη υλοποίησής τους.

Τα νέα δρομολόγια ανά πλοίο:

Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Ρόδος”

  • Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Ικαρία-Σάμος

  • Άγ.Κήρυκος-Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα

Ε/Γ-Ο/Γ “Αριάδνη”

  • Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη- Λήμνος-Καβάλα

Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Μύκονος”

  • Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ικαρία – Φούρνοι-Σάμος

Τα οφέλη που προκύπτουν:

  • Συνδέεται η Ικαρία και η Σάμος με το Β. Αιγαίο και την Πάτμο

  • Διπλασιάζεται η χωρητικότητα σε επιβάτες και τριπλασιάζεται για οχήματα και μοτοσυκλέτες

  • Εκτελούνται 2 προσεγγίσεις την εβδομάδα στην Πάτμο. Έτσι για πρώτη φορά συνδέεται η Μύκονος με την Πάτμο και το Β. Αιγαίο.

  • Συνδέεται η Σύρος, η Μύκονος, ο Αγ. Κήρυκος και το Βαθύ της Σάμου με το Β. Αιγαίο.

  • Εκτελούνται 5 προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Βαθύ της Σάμου, 7 προσεγγίσεις στον Εύδηλο Ικαρίας, 2 προσεγγίσεις στους Φούρνους και στο Καρλόβασι με δυνατότητα οι προσεγγίσεις να γίνουν 3 εβδομαδιαίως.

  • Συνδέεται η Πάρος και η Νάξος με την Ικαρία και την Σάμο.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο πλέγμα δρομολογίων με νέες μοναδικές δυνατότητες συνδυασμού προορισμών που θα τονώσουν το τουριστικό ενδιαφέρον και την κίνηση των επιβατών, δημιουργώντας επιπλέον προοπτικές ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν τη νέα αυξανόμενη δυναμική της Hellenic Seaways που με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, στηρίζει την τουριστική δραστηριότητα και τη νησιωτική πολιτική καθώς τα σύγχρονα και υψηλών προδιαγραφών πλοία της αποτελούν την εγγύηση για τις θαλάσσιες μετακινήσεις των επιβατών, ενώ έχουν κατακτήσει την εμπιστοσύνη, αλλά και την πρώτη θέση στην προτίμησή τους.

Στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων δρομολογίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε σχετικά:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ και παρουσιάζουμε τα νέα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν την ευαίσθητη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, υπηρετώντας έναν εθνικό σκοπό. Την έμπρακτη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και του τουρισμού αλλά και τη διασύνδεσή τους, η οποία αποτελεί ζωογόνο στοιχείο της καθημερινότητάς τους. Η Hellenic Seaways αυξάνει προοδευτικά τον κύκλο εργασιών και περνά στη νέα εποχή διεκδικώντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση των νησιωτικών κοινωνιών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Κατρακάζος δήλωσε σχετικά:

«Η προσπάθεια μας για συνεχή ποιοτική αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας φέρνει πλέον σοβαρά αποτελέσματα. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι δεδομένης της έναρξης της τουριστικής περιόδου τα δρομολόγια αυτά πρέπει να εγκριθούν άμεσα από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς καμία καθυστέρηση, ώστε τα νησιά μας να μην είναι αποκλεισμένα από τις επιλογές των επισκεπτών της θερινής περιόδου. Τη θέση αυτή εξουσιοδοτηθήκαμε να τη μεταφέρουμε τόσο εγώ, ως Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Βουλευτής του νομού άμεσα στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Η Hellenic Seaways είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και φορτίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο. Η εταιρεία διαθέτει στόλο με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία, και προσεγγίζει περισσότερους από 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας στους επιβάτες της ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες εν πλω.

Η Hellenic Seaways είναι πιστοποιημένη από το 2000 σύμφωνα τα διεθνή πρότυπα ναυσιπλοΐας μεριμνώντας για την τακτική συντήρηση του στόλου της, και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων της εν πλω, αλλά και την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία δέσμευση διαρκείας που διέπει την εταιρική κουλτούρα της Hellenic Seaways και κατευθύνει τόσο τη λειτουργία της όσο και τη σχέση της με τους συνεργάτες και το επιβατικό κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.hsw.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue