Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΕπαρχείο Ικαρίας-Φούρνων Επαρχείο Ικαρίας για έργα σε Φούρνους, Δρόμο Φάρου Ικαρίας, Επιδοτήσεις

Επαρχείο Ικαρίας για έργα σε Φούρνους, Δρόμο Φάρου Ικαρίας, Επιδοτήσεις

by ikariaki.gr
26 views

1-4-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση είχε ο Έπαρχος με τον Δήμαρχο των Φούρνων

κ. Γιάννη Μαρούση και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φούρνων κ. Δημήτριο Καρύδη.

Συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Φούρνων τα έργα, την πορεία του οδικού τμήματος που δημοπράτησε πρόσφατα η Περιφέρεια, οδικό τμήμα Θύμαινας όπου σύντομα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Για τα θέματα υγείας και των δύο νησιών και για την άμεση παρέμβαση της Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου στον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή για τα θέματα υγείας στην Επαρχία και ειδικά για παρουσία ιατρού στη Θύμαινα.

banner

Συζήτησαν για την κατασκευή μικρού σφαγείου στο νησί των Φούρνων λόγω του ότι οι Φούρνοι συγκαταλέγονται στα μικρά νησιά κάτω από 3000 κατοίκους και υπάρχει τέτοια δυνατότητα να ενταχθεί η συγκεκριμένη δράση σε πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Ο Έπαρχος ήρθε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη ο οποίος ανέλαβε το θέμα.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο Φούρνων, επισφραγίστηκε η άριστη συνεργασία του Δημάρχου με τον Έπαρχο και στο επόμενο διάστημα ο Έπαρχος θα επισκεφτεί τους Φούρνους και την Θύμαινα.

Συνάντηση είχε ο Έπαρχος με τον επικεφαλής των εθελοντών πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου συζήτησαν θέματα πυρασφάλειας, καταγραφή σημείων υδροληψίας και άλλα θέματα που αφορούν τους εθελοντές, για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης το Επαρχείο ανέλαβε την επισκευή του αναμεταδότη των εθελοντών μέσω της Πολιτικής Προστασίας για την επισκευή του που κάηκε από κεραυνό επίσης και αντικατάσταση της κεραίας.

[divider]

1-4-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ -ΦΑΡΟΣ

Λόγω της μεταφοράς των αδρανών υλικών από Φάρο προς Άγιο Κηρυκο στο έργο της Μαρίνας που εκτελείται με φορτηγά οχήματα βαρέου τύπου,

Παρακαλώ τους οδηγούς να έχουν ιδιαίτερη προσοχή, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και αυξημένη προσοχή και ετοιμότητα προς αποφυγή οποιασδήποτε δύσκολής κατάστασης.

Επίσης καλείται η εταιρία να ειδοποιήσει τους μεταφορείς και οδηγούς των φορτηγών να παραχωρούν προτεραιότητα και να διευκολύνουν την προσπέραση των άλλων οχημάτων στα επιτρεπτά όρια, λόγω του ότι από αυτό το τμήμα του Επαρχιακού δικτύου εξυπηρετείται το νησί από το Αεροδρόμιο όπου πολλές φορές η κίνηση είναι αυξημένη.

Αντιλαμβάνομαι ότι στην προοπτική ενός τέτοιου σε ένταση αναπτυξιακού έργου που γίνεται στον τόπο μας, σαν την Μαρίνα της Ικαρίας, θα δείξουμε όλοι ανοχή, υπομονή, έως ότου επιτευχθεί ο σκοπός μας διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή διέλευση των οχημάτων.

[divider]

1-4-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι Αγροτικών και Κτηνοτροφικών επιδοτήσεων της περιοχής Αγίου Κηρύκου των πρώην κοινοτήτων Χρυσοστόμου και Περδικιού,
Να προσέλθουν στο Κτηνιατρείο Αγίου Κηρύκου τμήμα του Επαρχείου για την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) του 2015.
Το χρονικό περιθώριο είναι έως τις 15 Μαΐου.
Δύο εργαζόμενοι θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις σας του κάθε ενός ξεχωριστά.
Είναι μια κρίσιμη χρονιά εφέτος για τις επιδοτήσεις διότι για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα υπάρχει το δικαίωμα επιδότησης ή ενίσχυσης.
Το Επαρχείο στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Επαρχίας διέθεσε χώρο στο Κτηνιατρείο της Επαρχίας στον Άγιο Κήρυκο όπου θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue