Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Επαρχείο Ικαρίας – Επιδότηση Δρομολογίου και επιστολή στον Πρόεδρο του Ερευν. Ινστ. για τη Μακροζωία στην Ικαρία

Επαρχείο Ικαρίας – Επιδότηση Δρομολογίου και επιστολή στον Πρόεδρο του Ερευν. Ινστ. για τη Μακροζωία στην Ικαρία

by ikariaki.gr
11 views

ΠΑΝΑΓΙΑ-ΘΕΟΤΟΚΟΣ-MSB

 

ΙΚΑΡΙΑ:11-12-2014

                                  Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

υπ’ όψιν κ. Βαρβιτσιώτη

ΘΕΜΑ: Επιδότηση δρομολογίου    

Κύριε Υπουργέ,

 

Παρακαλούμε να δώσετε λύση στο αίτημα της Ε.Π.Σ. Σάμου και των αθλητικών σωματείων της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων σχετικά με το να επιδοτηθεί το δρομολόγιο του «Παναγία Θεοτόκος».

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την τροποποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου με αφετηρία το λιμάνι Καρλοβασίου προς Φούρνους και Ικαρία. Αυτό το δρομολόγιο κ. Υπουργέ τα παρελθόντα έτη ήταν πάντοτε επιδοτούμενο.

banner

Γνωρίζετε κ. Υπουργέ τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουμε με τις συνδέσεις των νησιών μεταξύ τους.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να δοθεί το δικαίωμα της συμμετοχής και της άθλησης στους αθλητές των νησιών μας και το πρωτάθλημα να εκτελεσθεί ομαλά χωρίς προβλήματα.

 

                  Ο ΕΠΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

[divider]

590_2f72562ce31feb8ba56de0fba8f8eed9

ΙΚΑΡΙΑ:11-12-2014

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣTHN ΙΚΑΡΙΑ

 κ. Πρόεδρε,

 

        Σχετικά με το αίτημα σας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την παραχώρηση του κτηριακού χώρου του πρώην (ΚΕΓΕ) στη Σάμο μας έχω να προσθέσω τα εξής:

Είναι επόμενο ότι μετά την καταψήφιση του αιτήματος του Ινστιτούτου προς την πρώην Δημοτική Αρχή της Ικαρίας για να σας παραχωρηθεί το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή του Φυτέματος.

Η καταψήφιση που ήρθε από την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας που σήμερα Δημοκρατικά έχει εκλεγεί νέα Δημοτική Αρχή Ικαρίας  και διότι η ψηφοφορία απαιτούσε τα 2/3 της πλειοψηφίας και την καταψήφισαν.  Δεν βγήκαν τα κουκιά με την αιτιολογία ότι η ύπαρξη του Ινστιτούτου στην Ικαρία θα υποβαθμίσει τις δομές της υγείας του νησιού και ότι το οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου έχει αγοραστεί για να γίνει Δημοτικό σχολείο στο Φύτεμα.

Ιδιαίτερα με στεναχωρεί η φυγή από τον τόπο μας, το νησί της μακροζωίας,  μια τέτοια ευκαιρία, να έχουμε το κέντρο εδώ με όλα τα θετικά του, αλλά με ικανοποιεί το  ότι υπάρχει  πρόταση για την Σάμο, διπλανό μας νησί και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο κτήριο που είναι ιδιοκτησία της Περιφέρειας.

Κύριε Πρόεδρε, ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που διορατικά βλέπουν την ανάπτυξη, αντίθετα με μερικούς στην Ικαρία όπου το τελευταίο διάστημα έχουν κλείσει τα μάτια τους με παρωπίδες.

Προτείνω λοιπόν στο Ινστιτούτο και σε εσάς προσωπικά, πριν το θέμα έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ψήφιση του αιτήματος σας, να δεσμευθείτε ότι στην Ικαρία θα γίνει παράρτημα του Κέντρου, που θα αφορά την μακροζωία και στη Σάμο.  Το Ερευνητικό Ινστιτούτο, να ασχολείται με την πρόληψη ασθενειών γήρατος, επιμορφώσεις των επαγγελμάτων υγείας, πρόληψη, κ. α όπως αναφέρετε στο αίτημά σας.

Ευελπιστώ ότι θα δεχθείτε την πρόταση μου για το Κέντρο Μακροζωίας και μην ξεχνάτε ότι η Περιφέρεια έχει στην κυριότητα της, στον Άγιο Κήρυκο τον χώρο του παλαιού Κτηνιατρείου όπου στεγάζεται προσωρινά το Νηπιαγωγείο και επίσης γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί που διαθέτουν έκταση και εδώ και στην Βόρεια Ικαρία για την εγκατάσταση αφιλοκερδώς του Ινστιτούτου Μακροζωίας.

Περιμένω την απάντηση σας κ. Πρόεδρε και να γνωρίζετε ότι το αίτημα σας θα το στηρίξω και θα το ψηφίσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να γίνουν δύο δομές στην Σάμο και στην Ικαρία.

 

                                                                 Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

                                                                           ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Scan1 (2)

Scan10001 (3)

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue