Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΕπαρχείο Ικαρίας-Φούρνων Επαρχείο Ικαρίας – Αστυνόμευση παραλιών από ελεύθερους κατασκηνωτές

Επαρχείο Ικαρίας – Αστυνόμευση παραλιών από ελεύθερους κατασκηνωτές

by ikariaki.gr
5 views

cool-camp-ikaria-2

 

 

εθνοσημο

 

banner

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Ικαρία  17  Ιουνίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ                       Αριθ. Πρωτ.: 545

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Άγιος Κήρυκος                               ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εσωτερικών και

Ταχ. Κώδ.:83 300                                                            Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Πληροφορίες:                                                                   Αναπληρωτή Υπουργό

Τηλέφωνο:22753 51325                                                  Προστασίας του Πολίτη

FAX:22753 51330                                                           κ. Γιάννη Πανούση

Ε-mail:[email protected]

ΚΟΙΝ.:1.Γενική Αστυνομική Δ/νση Αττικής

κ.. Τσακνάκη

2.Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος

κ. Αθανασόπουλο

3.Πυροσβεστικό Σώμα

κ. Παπαγεωργίου

  1. Μ.Μ.Ε.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Αστυνόμευση παραλιών από ελεύθερους κατασκηνωτές.

 

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

 

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στη Σάμο δεν κατέστη δυνατόν να έχουμε μια συνάντηση μαζί για να σας γνωστοποιήσω ορισμένα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Επαρχία της Ικαρίας και των Φούρνων.

Όπως γνωρίζετε η Ικαρία το καλοκαίρι κατακλύζεται από αρκετό τουρισμό όπου έρχονται να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες, τα ήθη και τα έθιμα, τις πεντακάθαρες θάλασσές μας ,τις παραλίες και την ατελείωτη φιλοξενία των Ικαριωτών, επιστρέφουν οι ομογενείς μας από τα πέρατα της γης για να αφιερώσουν λίγο χρόνο στη γενέτειρα τους και να απολαύσουν το νησί και τη θάλασσα.

Όμως κοντά σ’ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη και ακατανόητη κατάσταση με τους ελεύθερους κατασκηνωτές οι οποίοι στο όνομα του φτηνού τουρισμού κατασκηνώνουν σε διάφορες παραλίες πολυσύχναστες και ειδικά του Αρμενιστή, του Γιαλισκαρίου και του Να, ακόμα μέσα στην περιοχή της ρεματιάς του αρχαιολογικού χώρου του Να.

Όπου διαμένουν χωρίς χώρους υγιεινής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οξύτατα προβλήματα καθαριότητας και απειλές ασθενειών, μολύνσεων των υδάτων από την προκλητική τους παρουσία και φυσικά με τον τρόπο που έχουν επιλέξει να κάνουν διακοπές.

Ένας τρόπος ο οποίος δεν είναι αποδεκτός από τις τοπικές κοινωνίες, προσβάλει κάθε έναν μας ξεχωριστά και φυσικά κανένας από όλους αυτούς με την ανοχή της Ικαριώτικης φιλοξενίας, δεν θα εκμεταλλεύεται σ’ αυτόν το βαθμό την παρουσία μας στο νησί.

Θέλω να γνωρίζετε ότι στο νησί δεν υπάρχουν οργανωμένοι χώροι για κατασκηνωτές (κάμπινγκ), ο μόνος τρόπος ο οποίος  επιθυμώ άμεσα να δρομολογηθεί είναι ο τρόπος εφαρμογής του νόμου περί ελεύθερης κατασκήνωσης.

Χρειαζόμαστε άμεση αστυνόμευση, δεν μπορούμε να οδηγήσουμε τους πολίτες οι οποίοι είναι στα πρόθυρα της εκρήξεως  σε ακραίες καταστάσεις.

Ζητώ άμεσα την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου και του Αστυνομικού Σταθμού Ευδήλου όπου υπηρετεί ένας αστυνομικός καλύπτοντας τον  πρώην Δήμο Ευδήλου και τον πρώην Δήμο Ραχών απαράδεκτο αυτό κ. Υπουργέ. Και δεν μπορούμε να τοποθετούμε τους πολίτες τον έναν ενάντια στον άλλον γεγονός το οποίο, γι’ αυτό το θέμα, είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν και είχαμε άσχημα αποτελέσματα.

Και επίσης να διαθέσετε τις ειδικές δυνάμεις να επιβάλουν τον νόμο, η επιβολή του νόμου είναι στα χέρια της πολιτείας και όχι των πολιτών.

Επίσης η παρουσία του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής είναι αναγκαία για να βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας.

Δεν μπορούν να κοιμούνται σε αυτούς χώρους μέσα σε αντίσκηνα, με σκύλους δίπλα στις οικογένειες που χαίρονται τις παραλίες, τα σκυλιά να κολυμπούν με τους ανθρώπους, οι παραλίες να είναι χώρος σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων επικίνδυνων για την δημόσια υγεία και συν τοις άλλοις να προκαλούν τους πολίτες.

Ζητώ την άμεση παρέμβαση της πολιτείας τέτοια φαινόμενα δεν αρμόζουν στην ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα των κατοίκων της Ικαρίας, δεν τα βάζουμε με κανέναν προσωπικά να μάθουν να σέβονται όπως οι κάτοικοι τους σέβονται έως τώρα και να πειθαρχούν στη νομοθεσία η ανοχή μας είναι μηδενική, το νησί δεν είναι χώρος παρκαρίσματος ξέμπαρκων ή άνομων προσώπων ούτε είναι ξέφραγο αμπέλι γι’ αυτήν την ομάδα και μόνο αυτούς που με την υπέρ- καλλιεργημένη θολοκουλτούρα της απελευθερωμένης αντίληψης μας δημιουργούν προβλήματα χωρίς λόγο και αιτία προσβάλλοντάς μας.

Κλείνοντας την επιστολή μου κ. Υπουργέ ζητώ την άμεση παρέμβασή σας η Ικαρία είναι ένας ιερός και πανέμορφος τόπος όπου έχει δικαίωμα ο κάθε ένας να τον χαίρεται δεν είναι μονοπώλιο καμιάς ομάδας, Γκρούβαλων όπως τους ονομάζει η τοπική κοινωνία ή ελεύθερων κατασκηνωτών.

Είμαστε όλοι αποφασισμένοι, γεγονότα τέτοια να μην ξανασυμβούν στην Ικαρία και ζητώ την ομπρέλα του κράτους και την άμεση παρέμβαση σας για να αστυνομεύονται οι συγκεκριμένοι χώροι, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα τέτοια που έχουμε ξαναζήσει έως σήμερα.

Οι παραλίες μας είναι πεντακάθαρες λόγω των εθελοντών μας και όλου του κόσμου που επεμβαίνει σ’ αυτό το έργο, σεβόμαστε την ομορφιά της φύσης και την καθαρότητα της θάλασσάς μας  και δεν θα αφήσουμε κανέναν να αλλάξει ή να χαρακτηρίσει την Ικαρία μας σαν έναν παρεξηγημένο τόπο, έναν ειδικά απελευθερωμένο προορισμό χωρίς καμιά έννοια σεβασμού.

Αναμένω για τις άμεσες ενέργειές σας.

 

 

 

 

 

Με τιμή

Ο   ΕΠΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue