Home ΚοινωνίαΠολύτεκνοι Ενημερώσεις απο την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)

Ενημερώσεις απο την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)

by ikariaki.gr
31 views

20150525_194930

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛHΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα  Κουντουρά είχαν ο Πρόεδρος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΟΠΟΤΤΕ κ.κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης και Δημήτρης Καραγεωργόπουλος αντίστοιχα. Στη συνάντηση τέθηκαν πολλά θέματα με το πιο βασικό την άρση του ηλικιακού ορίου στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης ,ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη μοριοδότηση για τα παιδιά των τρίτεκνων.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα παρακάτω:
1.      ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΉΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ
      Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. αρ. 85, τεύχος πρώτο, της 11 Απριλίου 2012 άρθρο 44 παρ. ββ του Ν. 4071/2012,  ο τρόπος απόκτησης της τριτεκνικής ιδιότητας έχει αλλάξει, μετά από κατάθεση και ψήφιση ειδικής τροπολογίας, και την αποκτούν όλοι οι γονείς και τα τέκνα αυτών, αρκεί τα τέκνα να είναι ζώντα. Έτσι, στο υπουργείο Παιδείας, δεν ισχύουν πλέον τα ηλικιακά όρια για τους τρίτεκνους και τα παιδιά τους, και δεν τίθεται ο περιορισμός όλα τα τέκνα της τρίτεκνης οικογένειας να είναι κάτω των 26 ετών. Μετά από αυτή τη ρύθμιση η εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ γίνονται χωρίς το ηλικιακό όριο, όπως και στις σχολές Αστυνομίας κ./α
     Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε  στις μελλοντικές προκηρύξεις  να ισχύσουν τα ανωτέρω,  ως προς τα  ηλικιακά όρια, (απαλοιφή 26) εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί το δικαίωμα χρήσης της τριτεκνίας σε περισσότερους τρίτεκνους υποψηφίους.
2.      ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
       Όπως γνωρίζετε  αρκετές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις στις τρίτεκνες οικογένειες π.χ. ΑΝΕΚ, ΜΙΝΟΑΝ, ΝΕΛ, σε ορισμένους προορισμούς  και θα θέλαμε να συμβάλετε με την παρέμβαση σας να ισχύσουν οι εκπτώσεις σε όλους τους προορισμούς (Βόρειο Αιγαίο, Ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Επτάνησα, Δωδεκάνησα, Σποράδες κ.α.)
θεωρούμε πως επιτέλους η πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανά της, οφείλουν να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή και στην ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των τρίτεκνων, τόσο για την προσφορά της στο δημογραφικό, όσο και στα ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
3.      ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
        Στην εγκύκλιο με αρ. πρωτ. : 505374 της 13-7-2012, περί δικαιούχων του προγράμματος <<τουρισμός για όλους>>, αναφέρεται ότι δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος κάθε έτος, είναι οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω.

          Στις δύσκολες μέρες που βιώνει σχεδόν το σύνολο των οικογενειών στη χώρα μας, δυστυχώς η τρίτεκνη οικογένεια είναι <<πρωταθλήτρια>>, μετέχοντας στις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το  40% !!!

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΠΟΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

banner

 

Συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ), Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Αχλαδιανάκης Μανόλης, ο Πρόεδρος του συλλόγου του Αλίμου Γιάννης Μαριόλης και ο τρίτεκνος Απόστολος Χατζάρας, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου ήταν ο Σύμβουλος του Στρατιωτικού Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ταξχου ε.α. κ. Χρήστου Κουτσογιαννόπουλου. Οι εκπρόσωποι της ΟΠΟΤΤΕ έθεσαν μια σειρά από επεξεργασμένες προτάσεις που αφορούν στους τρίτεκνους. Οι προτάσεις αφορούσαν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, όπως τη χορήγηση των 35 ευρώ στους στρατεύσιμους. Αξίζει να σημειωθεί η παρατήρηση του κ. Κουτσογιαννόπουλου για τις πολύ καλές και αναλυτικές προτάσεις από την πλευρά της Ομοσπονδίας.
Ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις που συζητήθηκαν:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ
1.      Οι στρατιώτες ανάλογα την οικογενειακή τους κατάσταση, λαμβάνουν 35 ευρώ ως παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Θεωρούμε πως το ποσό αυτό οφείλει η πολιτεία ως ελάχιστη προσφορά στην τρίτεκνη οικογένεια -και ως ένα πρώτο βήμα της αναγνώρισης των τρίτεκνων ως πολύτεκνων- να το χορηγεί σε τρίτεκνους γονείς  ή τέκνα τρίτεκνων που υπηρετούν τη θητεία τους. 
2.      Οι κληρωτοί οπλίτες μετά την συμπλήρωση 5 μηνών υπηρεσίας σε Μονάδες Αν. Μακεδονίας- Ν. Έβρου και νήσων όπως όλοι οι οπλίτες, να μετατίθενται σε Μονάδες του Όπλου στον τόπου διαμονής. Αν στον τόπο διαμονής δεν υπάρχει Μονάδα του όπλου να αποσπώνται ή να τοποθετούνται σε Μονάδα άλλου όπλου ή Υπηρεσίας ή Καταστήματος.
3.       Στις προσλήψεις ΟΒΑ για πρόσληψη 1 έτους με παράταση για 3 έτη ακόμα όπως προβλέπεται να  προσλαμβάνονται άνευ κληρώσεως οπλίτες τρίτεκνης οικογένειας (εναλλακτικά προτείνεται να προσλαμβάνεται ένα 20% με σύστημα μορίων μεταξύ τρίτεκνων που θα περιλαμβάνει εισόδημα οικονομικές υποχρεώσεις οικογένειας κλπ).
4.      Οι οπλίτες τρίτεκνης οικογένειας να δικαιούνται 2 ή 3 καταστάσεις επιβιβάσεως αντί 1 κατά την θητεία τους. Ενδεικτικά για μια άδεια από Αλεξανδρούπολη – Πρέβεζα και επιστροφή, το κόστος είναι περίπου 140 ευρώ.
5.      Να δίνεται στα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας που δεν έχουν σπουδάσει η επιλογή αν το επιθυμούν της ειδικότητας μάγειρα ή χειριστή μηχανημάτων προκειμένου να αποκτήσουν πτυχίο ως εφόδιο για να βοηθήσουν την οικογένεια οικονομικά.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ –ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ
1.       Να χορηγούνται 2 φορές κατά έτος κατάσταση επιβιβάσεως για όλη την οικογένεια προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά. Επιπρόσθετα θα μπορούσε να χορηγηθεί και για το αυτοκίνητο σε νησιώτικο προορισμό γιατί το κόστος μετακίνησης αυτοκινήτου με πλοίο είναι πλέον υπέρογκο.
2.      Να προβλεφθούν μόρια για τρίτεκνες οικογένειες για θέσεις εξωτερικού πχ Κύπρο προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά.
3.      Να μετατίθενται άμεσα στον τόπο συμφερόντων τους σε περίπτωση που κάποιο παιδί σπουδάζει προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα.
4.      Να δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν σε φρουρά συμφερόντων μέχρι και 10 έτη έστω και με μετακίνηση σε άλλη Μονάδα αλλά εντός φρουράς.
5.      Να δίνεται η δυνατότητα στις τρίτεκνες οικογένειες να πραγματοποιούν αγορές στα στρατιωτικά πρατήρια και στα πολυκαταστήματα ΕΚΕΜΣ.
6.      Να ισχύει κανονικά το ΦΕΚ 1400 B 30/4/2012, σύμφωνα με το οποίο «οι τρίτεκνοι στρατιωτικού μετατίθενται ως υπεράριθμοι στον τόπο επιλογής τους».
ΔΙΑΦΟΡΑ
            Να επιτρέπεται σε τέκνα τρίτεκνης οικογένειας που σπουδάζουν να σιτίζονται έναντι αντιτίμου στις στρατιωτικές Λέσχες τηρώντας την ευπρέπεια και τον σεβασμό στον χώρο.

       Η ΟΠΟΤΤΕ ως ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,  θα συνεχίσει τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της σε όλα εκείνα τα υπουργεία που έχουν θέματα που αφορούν στους τρίτεκνους. Στην προσπάθεια αυτή καλεί σε όσους έχουν προτάσεις τεκμηριωμένες, ουσιαστικές, εφαρμόσιμες να τις καταθέσουν ώστε να γίνει η επεξεργασία και η προώθησή τους όπου απαιτείται.

 

 

 

 

 

Φορολόγηση αυτοκινήτων

 

Αθήνα    28-5-2015

 

               Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών

κ.  Γιάννη Βαρουφάκη

 

Αναπληρωτές   Υπουργούς

κα   Νάντια   Βαλαβάνη

κ.     Δημήτρη  Μάρδα

 

ΘΕΜΑ : Σχετικά με τη φορολόγηση αυτοκινήτων

Αξιότιμοι   ,

 

Στην προσπάθειά  σας  για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης  των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης, ζητούμε την απαλλαγή των Τριτέκνων – Πολυτέκνων, από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τη μείωση των τελών     κυκλοφορίας  για τα αυτοκίνητα που αγοράστηκαν χωρίς δασμούς   κάτω των 2000  cc , σύμφωνα με το νόμο που αναφέρεται παρακάτω.

 

Α. Τέλος Ταξινόμησης:

Σύμφωνα με το νόμο 3454/2006,  για την ταξινόμηση αυτοκινήτων ισχύει ότι η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για τους τρίτεκνους είναι για κυλινδρισμό κινητήρα έως και 2000 κυβικών  εκατοστών.

Μετά τη ρύθμιση αυτή πολλοί τρίτεκνοι, με την παρότρυνση ουσιαστικά του κράτους και προκειμένου να πετύχουν το 100% της απαλλαγής, έσπευσαν να αγοράσουν αυτοκίνητα 2000 κυβικών εκατοστών, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση της οικογένειάς τους.

Όμως, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο, τα τέλη κυκλοφορίας αλλάζουν κλίμακα από 1925 κυβικά εκατοστά και άνω, πράγμα που είναι αναντίστοιχο με την προηγούμενη ρύθμιση, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε εξαπατημένοι από ένα ευνομούμενο δυτικοευρωπαϊκό κράτος που θα έπρεπε να έχει και συνέχεια και συνέπεια.

Θεωρούμε σημαντικό και ζητούμε, τ’ αυτοκίνητα που αγοράστηκαν χωρίς δασμούς να πληρώνουν το ίδιο ποσό από 1800 έως 2000 κυβικά εκατοστά και όχι μέχρι 1925 κυβικά εκατοστά που ισχύει σήμερα. Ο περιορισμός στα 1925κ.εκ. δείχνει μια λανθάνουσα τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κατηγορίες πολιτών που άκουσαν την πολιτεία και έσπευσαν να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων προνοιών της.

 

Β. Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης:

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων με κινητήρα από 1.929 έως 2.500 κυβικά εκατοστά πληρώνουν Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ίσο με το 5% του τεκμηρίου.  Το γεγονός αυτό κάνει δυσβάσταχτη και ασύμφορη την κατοχή αυτοκινήτου από μια τρίτεκνη οικογένεια, ενώ και στο θέμα αυτό εκλείπει παντελώς η απαιτούμενη πρόνοια του νομοθέτη για τις ειδικές ομάδες πολιτών.

Γνωρίζετε  ότι σήμερα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν σχεδόν μηδενική αγοραστική αξία ούτε να συντηρηθούν ούτε να πωληθούν μπορούν.

Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για το θέμα των αυτοκινήτων, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειές για την ελάφρυνση των τελών και των φόρων στις τρίτεκνες-πολύτεκνες οικογένειες.

 

Με την ελπίδα ότι με την παρέμβαση σας θ΄ αρθούν οι παραπάνω άστοχες ρυθμίσεις και θα χαραχθεί μια νέα τακτική στην αντιμετώπιση των Τριτέκνων.

Ζητάμε  άμεση συνάντηση  μαζί   σας προκειμένου να εκθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας επί  των   ανωτέρω θεμάτων .

Με εκτίμηση

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η      Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΜΜ. ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗΣ                   ΜΑΡΙΑ ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ

 

 

 

 

«Οικογενειακά Επιδόματα από τον ΟΓΑ»

 

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.
Δελτίο Τύπου                 Παρασκευή, 29.05.2015

Σχετικά με την πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ετών 2013 και 2014 η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
α) Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε 250 δικαιούχους , που τους επιδικάστηκαν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ περίπου.
β) Οι λοιπές εκκρεμείς αιτήσεις δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων για τα έτη 2013 και 2014, θα πληρωθούν μαζί με τα Οικογενειακά Επιδόματα του Β’ τριμήνου 2015, το δεύτερο 15θήμερο του Ιουλίου 2015 . Ο Οργανισμός σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα ποσά των δικαιούχων των εκκρεμών αιτήσεων ετών 2013 και 2014 να καταβληθούν εντός του μηνός Ιουνίου.
γ) Για την σωστή πληροφόρηση των δικαιούχων εκκρεμών αιτήσεων οικογενειακών επιδομάτων των ετών 2013 και 2014, σε ότι αφορά την ημερομηνία 28 Μαΐου 2015 , που είχε οριστεί από την προηγούμενη Διοίκηση του Οργανισμού ως ημερομηνία πληρωμής, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
«Tο Ελληνικό δημόσιο προγραμματίζει τις πληρωμές του και ειδικά όταν αυτές είναι έκτακτες και εμβόλιμες, ακολουθώντας την εξής διαδικασία: υποβολή αιτήματος για χρηματοδότηση , έγκριση του ποσού και ανακοίνωση της ημερομηνίας πληρωμής . Δυστυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν
ακολουθήθηκε η ανωτέρω διαδικασία. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η έγκριση του ποσού στις 5/05/2015 και ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ημερομηνία πληρωμής η 28η Μαΐου 2015, χωρίς να έχει εξασφαλισθεί η έγκριση του ποσού. Ο νέος Διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης, διαβεβαιώνει τους δικαιούχους όλων των παροχών του Οργανισμού ότι δεν πρόκειται να
παρουσιαστούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα δυσλειτουργίας.
Τέλος, ο Διοικητής του Οργανισμού καλεί τους δικαιούχους οικογενειακώνεπιδομάτων έτους 2015, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πληρωμή Οικογενειακών Επιδομάτων του Β’ τριμήνου 2015, να φροντίσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση Ε1 και αίτηση Α21, μέχρι 15-6-2015 .

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue