Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Ενημέρωση για το διαβήτη και μετρήσεις εν πλω στο Νήσος Μύκονος

Ενημέρωση για το διαβήτη και μετρήσεις εν πλω στο Νήσος Μύκονος

by ikariaki.gr
7 views

nissos-mykonos-864x400_c

λογο χελλενικ

Ενημέρωση για το διαβήτη και μετρήσεις εν πλω στο Νήσος Μύκονος

 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Πάμε Αιγαίο για να αλλάξουμε το διαβήτη»

 

 

Η Hellenic Seaways, αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθητοποίηση της για τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες, υλοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενημερωτική πρωτοβουλία για το διαβήτη καθώς και σχετικές μετρήσεις εν πλω.

Σε αυτό το πλαίσιο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη, το τριήμερο 14-16/10 περισσότεροι από 300 επιβάτες που ταξίδευαν με το πλοίο Νήσος Μύκονος είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου ενώ πολλαπλάσιος αριθμός ατόμων ενημερώθηκε για την πρόληψη του διαβήτη και έλαβε απαντήσεις σε σχετικά ζητήματα. Σημειώνεται ότι το Νήσος Μύκονος εκτελούσε τον δρομολόγιο Πειραιάς – Καβάλα, με ενδιάμεσους σταθμούς, την Σύρο, τη Μύκονο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη και την Λήμνο.

Η Δράση με σύνθημα «Πάμε Αιγαίο για να αλλάξουμε το διαβήτη», που πραγματοποιούν η  Hellenic Seaways σε συνεργασία με την Novo Nordisk Hellas και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ταξιδεύοντας στο Αιγαίο με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού και στόχο την πρόληψη κατά του σακχαρώδους διαβήτη.

banner

Φέτος, οι δύο εταιρείες, αποδεχόμενες πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, επεξέτειναν τη δράση στο Βαθύ της Σάμου, όπου  σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στο Βαθύ, πολλοί κάτοικοι του νησιού έκαναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, ενημερώθηκαν για τον διαβήτη και συζήτησαν με τους ειδικούς για τους τρόπους πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και ορθής διαχείρισης της νόσου.

Οι μετρήσεις σακχάρου αίματος κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία της Aid Plus Care και της Ascensia Diabetes care.

Σημειώνεται ότι η Novo Nordisk Hellas και η Hellenic Seaways κατέκτησαν φέτος το χάλκινο βραβείο στα «Healthcare Business Awards “ για την δράση «Πάμε Αιγαίο!… για να αλλάξουμε το διαβήτη».

 

Σχετικά με την HELLENIC SEAWAYS

Η Hellenic Seaways είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και φορτίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο. Η εταιρεία διαθέτει στόλο με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει περισσότερους από 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Στόχος της είναι να προσφέρει στους επιβάτες της πρωτοποριακές υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και ασφάλεια πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ταξίδι τους. Παράλληλα, στηρίζει ενεργά την ελληνική οικονομία, μετασκευάζοντας και επισκευάζοντας πλοία της στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και προσφέροντας δωρεάν εισιτήρια σε Μ.Κ.Ο. και τοπικούς φορείς.

 

Η φιλοσοφία της Hellenic Seaways επικεντρώνεται στο σεβασμό των επιβατών, των συνεργατών, του στόλου και του περιβάλλοντος. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από το 2000 σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ναυσιπλοΐας μεριμνώντας για την τακτική συντήρηση του στόλου της και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων της, αλλά και την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος. Σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της στους τομείς αυτούς η Hellenic Seaways έχει πιστοποιηθεί και βραβευθεί από ελληνικούς και Διεθνείς φορείς και οργανισμούς όπως Lloyd’s Register, ISO και RINA.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.hsw.gr ή στείλτε mail στο [email protected].

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue