Home Εκπαίδευση Ενημέρωση από την έκτακτη επείγουσα Γ.Συνέλευση Εκπαιδευτικών Ικαρίας

Ενημέρωση από την έκτακτη επείγουσα Γ.Συνέλευση Εκπαιδευτικών Ικαρίας

by ikariaki.gr
3 views

σχολείοΣήμερα, 15 Μαΐου 2013, 25 συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για έκτακτη επείγουσα Γενική Συνέλευση με θέμα την απεργιακή συμπόρευση με τους συναδέλφους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πριν τη συζήτηση του θέματος, μετά από αίτημα της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία», ομόφωνα αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση συνδυασμών υποψηφίων ή μεμονωμένων υποψηφιοτήτων για την εκλογή Δ.Σ., Ε.Ε. και αντιπροσώπου του Συλλόγου στη Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που θα γίνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Μαΐου, μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι, οπότε και θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου στο Ειδικό Σχολείο. Η συζήτηση για την κινητοποίηση πήρε τη μορφή διευρυμένης συνεδρίασης Δ.Σ., εφόσον δεν υπήρχε απαρτία. Συζητήθηκαν πολλές πτυχές του ζητήματος και ομόφωνα ψηφίστηκε το παρακάτω κείμενο απόφασης.

Για μια μάχη που είναι και δική μας

Φοβούνται τον ουρανό που κοιτάζουμε, φοβούνται το πεζούλι που ακουμπάμε, φοβούνται το αδράχτι της μητέρας μας και το αλφαβητάρι του παιδιού μας. Φοβούνται τα λόγια που λέμε οι δυο μας με φωνή χαμηλωμένη, φοβούνται τα λόγια που θα λέμε αύριο όλοι μαζί.”

Οι καθηγητές ετοιμάζονται να δώσουν μια μεγαλειώδη μάχη. Όχι για «δυο ωρίτσες παραπάνω» αλλά για τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων μας!

Η τρόικα εσωτερικού τύπωσε 85 χιλιάδες φύλλα πορείας για την επιστράτευσή τους. Μετά την επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, σήμερα, η τρικομματική κυβέρνηση κατρακυλά πιο κάτω στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει: απαγορεύει μια απεργία πριν καν γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις, πριν καν αποφασιστεί, πριν καν προκηρυχθεί!

Θυμάται άραγε ο κύριος Αντώνης Σαμαράς την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, όταν χαρακτήριζε τις επιστρατεύσεις εργαζομένων από την προηγούμενη κυβέρνηση χουντικές μεθόδους; Πώς θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτηρίσει κάποιος σήμερα την κυβέρνησή του, που ποινικοποιεί και την ίδια τη σκέψη για απεργία;

Βοούν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Οι γνωστοί ακριβοπληρωμένοι χρυσοκάνθαροι των καναλιών και των εφημερίδων έχουν από μέρες ξεκινήσει το παιχνίδι που ξέρουν καλά να παίζουν, αυτό της συκοφάντησης και της διαπόμπευσης κάθε κλάδου και κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι. «Κοπρόσκυλα οι καθηγητές», κραυγάζουν εξαργυρώνοντας τα αργύρια.

«Όμηροι οι μαθητές!» Όχι φυσικά από αυτούς που έχουν καταδικάσει τους γονείς και τα αδέρφια τους στην ανεργία. Όχι φυσικά από αυτούς που τους έχουν καταδικάσει σε ένα σχολείο εξεταστικό κάτεργο. Όχι φυσικά από αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας. Αλλά από τους καθηγητές τους!

Κι όμως, δεν πρόκειται για «δυο ωρίτσες παραπάνω».

Πρόκειται για επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και μας αφορά όλους.

banner

H μάχη θα δοθεί:

·         Για τους 10.000 αναπληρωτές που θα απολυθούν τώρα, δε θα προσληφθούν ξανά και θα προστεθούν και αυτοί στο 62,4% των νέων ανέργων.

·         Για τις δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις που θα χαθούν σε όλη τη χώρα, και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

·         Για τους αμέτρητους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που θα διαλύσουν οικογένειες, σπίτια, σχέσεις και σχέδια επειδή θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις πανελλαδικής εμβέλειας.

·         Για τα χιλιάδες σχολεία που έκλεισαν, θα κλείσουν και θα υποβαθμιστούν σε πόλεις, χωριά, νησιά και γειτονιές, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, για επαναπροσδιορισμό της οργανικότητας των σχολείων με βάση το 1/25.

·         Για τους μαθητές που θα «πετύχουν» στις εξετάσεις για να προσμετρηθούν κι αυτοί στο 64,2% της ανεργίας. Για τους φοιτητές και τους αποφοίτους των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών που δε θα περάσουν ποτέ την πόρτα του σχολείου για να γίνουν αυτό που ονειρεύτηκαν, αφού δεν θα γίνονται διορισμοί μονίμων αλλά ούτε και αναπληρωτών.

·         Για την «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα απολύσει όποιον εκπαιδευτικό «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!».

·         Για να μπορούμε να έχουμε όλοι μια αξιοπρεπή ζωή με μια αξιοπρεπή δουλειά και έναν αξιοπρεπή μισθό.

 

Υλοποιούμε την απόφαση της ΔΟΕ για

απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ και καλύπτουμε, αν χρειαστεί, το έμπρακτο σπάσιμο της επιστράτευσης με στάση εργασίας 8-11 την Παρασκευή 17/5.

 

Συγκροτούμε ανοιχτή απεργιακή επιτροπή, κοινή με την ΕΛΜΕ Ικαρίας και συμμετέχουμε στην αποψινή συνεδρίαση.

 

Καλούμε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, έστω και την ύστατη ώρα, να κηρύξουν γενική απεργία την Παρασκευή 17/5.

 

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τα Εργατικά Κέντρα, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τα σωματεία του νησιού να συμβάλλουν έμπρακτα στο σπάσιμο της επιστράτευσης, κηρύσσοντας απεργία την Παρασκευή 17/5.

 

Είμαστε μαζί με τους συναδέλφους μας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα συμπορευτούμε και θα συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις που θα αποφασίσουν.

 

Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

εκπαιδευτικοί α'βαθμιας ικαριας


Διαβάστε ακόμα όλες τις ανακοινώσεις-άρθρα σχετικά με την Απεργία των Εκπαιδευτικών πατώντας στην κατηγορία της Ικαριακής Ραδιοφωνίας ''Εκπαίδευση''

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue