Home Εκπαίδευση Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης από την Ικαρία

Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης από την Ικαρία

by ikariaki.gr
4 views

παλαιστινη

  • Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γραφική ύλη σε κάθε σχολείο του Συλλόγου μας, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2014 και στη συνέχεια τα παραδίδουμε στο σύλλογό μας για να αποσταλούν στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.
  • Συζητάμε, ζωγραφίζουμε, μιλάμε με τους μαθητές μας για τα αίτια του άδικου πολέμου, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή, για το δικαίωμα των παιδιών της Παλαιστίνης στη ζωή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

«ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ [divider]

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα μαζική εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από το δολοφονικό χέρι του Ισραηλινού στρατού, που εφαρμόζει ουσιαστικά πολιτική γενοκτονίας, αφού δε δίστασε να βομβαρδίσει σχολεία και νοσοκομεία.

Η Γενική Συνέλευση καταγγέλλει το έγκλημα που πραγματοποιείται με τη συνέργεια της αμερικάνικης κυβέρνησης, με την ανοχή και την τήρηση πολιτικής ίσων αποστάσεων απέναντι σε θύτες και θύματα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, αλλά και με την αφωνία των αντιδραστικών αραβικών κυβερνήσεων.

Η σφαγή στη Γάζα ήταν προμελετημένο έγκλημα. Το ισραηλινό κράτος, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει το απαιτούμενο «άλλοθι», επικαλείται την παραβίαση της δήθεν εκεχειρίας που επέβαλε στραγγαλίζοντας τη λωρίδα της Γάζας. Στην ουσία, μιλάμε για τον αποκλεισμό από στεριά, θάλασσα και αέρα μιας στενής λωρίδας γης, όπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, και υπό καθεστώς εμπάργκο (τρόφιμα, ηλεκτρική ενέργεια, φάρμακα)  είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν από την πείνα.

Το έγκλημα αυτό δεν είναι «στιγμιαίο». Περισσότερο από 60 χρόνια τώρα, από το 1948, συντηρείται η πολιτική αστάθεια στην περιοχή, με την ανοχή και στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και με τον Παλαιστινιακό λαό να είναι χωρίς πατρίδα.

Το καλοκαίρι του 2014 για μια ακόμη φορά ο στρατός του Ισραήλ επιτέθηκε στην πολύπαθη Γάζα. Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι της Γάζας νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, η καταστροφή του παραγωγικού ιστού (ό,τι είχε απομείνει από τις προηγούμενες επιθέσεις των ισραηλινών). Τα σχολικά κτήρια αποτέλεσαν και αυτά στόχους της επίθεσης. Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και εκατόν είκοσι πέντε σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στα σχολεία. Τα σχολεία στη Γάζα άνοιξαν τις πόρτες τους με καθυστέρηση δύο εβδομάδων για να υποδεχθούν μαθητές, εκτός από αυτά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου τα σχολικά κτίρια συνεχίζουν να λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους πολίτες.

banner

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στηρίζει την πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα». Την πρωτοβουλία στήριξαν δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία αλλά και εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα. Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών της προηγούμενης ισραηλινής επίθεσης, το 2009, αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τη Γάζα (Ιούνιος 2010), δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο λαό και παρέδωσε ένα μέρος του χρηματικού ποσού που είχε συγκεντρωθεί, με σκοπό να συμβάλει στο χτίσιμο ενός κατεστραμμένου σχολείου στην πόλη Μπέιτ Χανούν. Η καμπάνια συνεχίστηκε και κορυφώθηκε τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται νέα επίσκεψη.

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει τη συμμετοχή του Συλλόγου και στην καμπάνια αλληλεγγύης «Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη» στην οποία ήδη συμμετέχουν πολλοί Σύλλογοι Π. Ε. και ΕΛΜΕ. Η ανταπόκριση των συναδέλφων στα σχολεία και των γονιών είναι μεγάλη και συγκινητική! Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αντίδραση των μαθητών, που αντιλαμβάνονται αμέσως την ανάγκη και με μεγάλη προθυμία φέρνουν ένα τετράδιο ή ένα στυλό, βγάζοντας ένα-δύο ευρώ απ’ το χαρτζιλίκι τους.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων:

  • να μετατρέψουν κάθε σχολείο, κάθε χωριό, σε ορμητήριο αλληλεγγύης για τα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης.

  • να ανταποκριθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

  • Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο του Συλλόγου μας, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2014 και στη συνέχεια τα παραδίδουμε στο σύλλογό μας ώστε να αποσταλούν στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

  • Συζητάμε, ζωγραφίζουμε μιλάμε με τους μαθητές μας για τα αίτια του άδικου πολέμου, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή, για το δικαίωμα των παιδιών της Παλαιστίνης στη ζωή.

Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στα παιδιά της Παλαιστίνης να συντονίσουν τη δράση τους.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue