Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Εμείς παράγουμε. Αυτοί ρίχνουν μόνο μαύρο

Εμείς παράγουμε. Αυτοί ρίχνουν μόνο μαύρο

by ikariaki.gr
17 views
εραΜετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, από την τρικομματική, τότε, συγκυβέρνηση οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να παράγουμε πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα για πάνω από 70 ημέρες. Την ίδια στιγμή η δικομματική πλέον κυβέρνηση έχει καταφέρει να εκπέμψει μόνο μια ενημερωτική εκπομπή παρωδία από τη ΔΤ (Δήθεν Τηλεόραση) και να μετατρέψει ένα δημόσιο  διαγωνισμό προσλήψεων σε φιάσκο.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Καψής με υπερβολική σιγουριά δήλωνε, πως αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο  θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις και θα γινόταν εκπομπή Δελτίου Ειδήσεων από τη ΔΤ. Αντί αυτών είδαμε να στελεχώνεται η ΔΤ με προσωπικό που δεν έχει συνάψει καμία σχέση εργασίας με το αρμόδιο υπουργείο, γεγονός το οποίο και καταγγέλθηκε. Μετά τις οθόνες η κυβέρνηση ρίχνει μαύρο και στις εργασιακές συνθήκες προμηνύοντας το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του σχεδιαζόμενου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Με το παράδειγμα της ΕΡΤ αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πως οι εργαζόμενοι (σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο στην ΕΡΤ) είναι αυτοί που πραγματικά έχουν τη δύναμη να παράγουν και να δημιουργούν. Οι κυβερνήσεις απλά αποδομούν  και ρίχνουν μαύρο παντού.    
 
Το τελευταίο η δικοματική κυβέρνηση το πραγματοποίησε ομολογουμένως με αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα.  Κατέλαβε αρκετές εγκαταστάσεις κέντρων εκπομπής και αναμετάδοσης σε όλη την επικράτεια προκειμένου να σταματήσει η εκπομπή του προγράμματος της ελεύθερης ΕΡΤ. Η μέθοδος γνωστή και εγγυημένη. Χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής, παρακάμπτοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες παράδοσης – παραλαβής και χρησιμοποιώντας παρακρατικά δεκανίκια, όπως στην περίπτωση του κέντρου εκπομπής της ΕΡΤ στον Όλυμπο Λέσβου.
Γνωστός υπόδικος για υπόθεση εκβιασμού με τη συνδρομή της αστυνομίας διέρρηξε την Παρασκευή 9 Αυγούστου τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπομπής στον Όλυμπο Λέσβου και βύθισε στο μαύρο τις συχνότητες της ΕΡΤ σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Φεύγοντας τοποθέτησε ένα νέο λουκέτο στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και πήρε τα κλειδιά μαζί του σαν να ήταν δικό του μαγαζί.  
Η αστυνομία επισήμως συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή της στο γεγονός με τον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου να δηλώνει στον Βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελλή, πως δε γνωρίζει τίποτα σχετικά με το περιστατικό. 
Άμεσα ως εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ προβήκαμε σε δημόσια καταγγελία του περιστατικού και  ενημερώσαμε την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Ζητήσαμε από την Εισαγγελέα να μεταβούμε στον Όλυμπο κατόπιν εντολής της για να διαπιστώσουμε την κατάσταση των μηχανημάτων όχι μόνο της ΕΡΤ αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως της Αεροπορίας, του Στρατού και του Ναυτικού που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο. Ταυτόχρονα είχαμε  προειδοποιήσει  πως αδυνατούσαμε να συντηρούμε πλέον τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων και  πως δε θα φέραμε καμία ευθύνη για όποια βλάβη προέκυπτε.
Δυστυχώς όμως οι φόβοι μας για βλάβες φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Συγκεκριμένα, εδώ και πολλές μέρες έχει σταματήσει να εκπέμπει ο τηλεοπτικός πομπός που εξέπεμπε αμέσως μετά την εισβολή το σήμα της  ΔΤ. Ο ίδιος πομπός ήταν σε κανονική λειτουργία μεταδίδοντας το σήμα της ΝΕΤ όλες τις ημέρες που βρισκόταν στα χέρια μας.
 Ο τωρινός διαχειριστής του κατάφερε να εκπέμψει αρχικά το σήμα της ΔΤ σύμφωνα βάσει εντολών, που λογικά είχε πάρει αλλά δεν κατάφερε να τον κρατήσει σε λειτουργία. Μάλλον δεν του φτάνουν οι γνώσεις και θα του τελείωσαν οι εντολές.  Τον συμβουλεύουμε να περιοριστεί μόνο στο να κόβει λουκέτα και να παραβιάζει πόρτες και να μην επιχειρήσει οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση σε ακριβά μηχανήματα που ο ελληνικός λαός τα έχει πληρώσει από το υστέρημα του.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ:
Δηλώνουμε πως δεν είμαστε υπεύθυνοι για το μαύρο σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Δεν είμαστε πλέον διαχειριστές των εγκαταστάσεων του Ολύμπου και προειδοποιούμε για πιθανότητα ζημιών πολλών  χιλιάδων ευρώ λόγω έλλειψης συντήρησης από ειδικευμένους τεχνικούς της ΕΡΤ.
Ζητάμε να ενημερωθούμε επίσημα από το Υπουργείο Οικονομικών (στην κατοχή του οποίου έχει περιέλθει η περιουσία της ΕΡΤ) και την Αστυνομία για το τι συνέβη στον Όλυμπο. Με ποια νόμιμη διαδικασία πραγματοποιήθηκε η εισβολή και  με ποιο νομικό καθεστώς κατέχει ένας ιδιώτης τα κλειδιά των εγκαταστάσεων. 
Απαιτούμε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις για τις οποίες πολλοί συνάδελφοί μας είναι χρεωμένοι, καταγραφή  των όποιων ζημιών έχουν υποστεί από την εισβολή, αποποιούμαστε την όποια ευθύνη για αυτές και απαιτούμε να καταλογιστούν ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους.
Διαβεβαιώνουμε όλους τους αλληλέγγυους συμπολίτες μας στον Αγώνα των Εργαζομένων στην ΕΡΤ πως δεν μας τρομάζει καμία παρακρατική πρακτική και θα συνεχίσουμε να παράγουμε ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και να συντηρούμε τον εξοπλισμό που έχει απομείνει στην κατοχή μας.   
Διαβεβαιώνουμε πως συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο μαύρο και στη φίμωση της Δημόσιας Φωνής.
 
Εργαζόμενες-οι στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue