Home Εκπαίδευση Eλμε Ικαρίας – Φούρνων: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την Υγεία

Eλμε Ικαρίας – Φούρνων: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την Υγεία

by ikariaki.gr
8 views

σχολείο

Την Παρασκευή 30/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

για να μην συγχωνευθεί το Νοσοκομείο της Ικαρίας,

ενάντια σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει την υγεία και τις ζωές μας,

ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ.

Πίσω από τη καθημερινή επανάληψη των φράσεων για τον «εξορθολογισμό των δαπανών» και το «περιορισμό της σπατάλης», που αποτελούν την επωδό των απολογητών της μνημονιακής πολιτικής, κρύβεται η επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας Υγείας και της Παιδείας καθώς και η εξάλειψη κάθε κοινωνικής παροχής.

Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινείται και η πολιτική των «συγχωνεύσεων» που τελευταία κατακλύζει όλους τους τομείς του λεγόμενου κοινωνικού κράτους και που παρά τα ευχολόγια των κυβερνητικών κειμένων που τη συνοδεύουν, στοχεύει στην υπονόμευση, την υποβάθμιση και την κατάργηση χιλιάδων οργανισμών και υποδομών στην υγεία, την παιδεία και τη πρόνοια.

Το Νοσοκομείο της Ικαρίας για όλους εμάς, που παρά την πολιτική ερήμωσης που ακολουθείται, επιμένουμε να μένουμε στο νησί, δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά στοιχειώδη προϋπόθεση ύπαρξης. Οι ανάγκες που καλύπτει το νοσοκομείο στο τόπο μας δεν γίνεται να καλυφθούν με κανένα άλλο «εναλλακτικό σχέδιο» που κατά καιρούς προτείνεται από αρμόδια χείλη, δεν πρόκειται να απαντηθούν με κανενός είδους «ισοδύναμα μέτρα».

Γνωρίζουμε καλά ότι η συγχώνευση του νοσοκομείου μας με αυτό της Σάμου, στοχεύει στην άμεση υποβάθμιση του, όπως ακριβώς συμβαίνει με το κύμα των χιλιάδων συγχωνεύσεων που προωθείται στη χώρα. Όσες όμορφες λέξεις και αν χρησιμοποιήσουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας προκειμένου να μας πείσουν για το αντίθετο, δεν μπορούν να «κουκουλώσουν» τους διακηρυγμένους στόχους της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

banner

Γνωρίζουμε καλά ότι οι κοινωνικές υποδομές σε τόπους σαν το δικό μας, όπου λιγοστές χιλιάδες κατοίκων συνεχίζουν να επιβιώνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, για τις πολυσέλιδες οικονομικές εκθέσεις της τρόικα δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά σπατάλες. Έχουμε καταλάβει καλά, ότι η διατήρηση των στοιχειωδών υποδομών που απαιτεί η ζωή σε ένα μικρό νησί του ανατολικού Αιγαίου, δεν χωράει στην «ανταγωνιστική οικονομία» που σχεδιάζουν.

Γνωρίζουμε ακόμη καλύτερα, ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να ζήσουμε στο τόπο μας, είναι αυτός του αδιάλλακτου και παρατεταμένου αγώνα. Αυτό ορίζει το χρέος μας, απέναντι στους προγόνους μας που έχτισαν αυτό το νοσοκομείο, απέναντι στους εαυτούς μας και πάνω από όλα, απέναντι στους απογόνους μας, που εξακολουθούν να σχεδιάζουν και να ονειρεύονται τη ζωή τους στο νησί.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των μονάδων υγείας.

Διεκδικούμε πλήρη υγειονομική κάλυψη όλων των κατοίκων του νησιού.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ.

– Στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στη 1:00 μ.μ.

– Στη κατάληψη του ταμείου και των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου 8:30-14:00

 

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue