Home Εκπαίδευση ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Φτάνει η κοροϊδία με τα voucher, οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε επαίτες!

ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Φτάνει η κοροϊδία με τα voucher, οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε επαίτες!

by ikariaki.gr
40 views

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                    Εύδηλος 13 /05/2022

 

Θέμα:  «Φτάνει η κοροϊδία με τα voucher, οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε επαίτες!»

 

Έχουμε και λέμε:

Οι τιμές στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, εκτοξεύονται καθημερινά, το ψωμί έχει ξεπεράσει τα 2€ και στα νησιά μας έχει φτάσει τα 2,80€.

Το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο έχουν φτάσει σε απελπιστικά ύψη σπάζοντας ρεκόρ κάθε μέρα. Το κόστος μετάβασης κι επιστροφής στην εργασία μας έχει πολλαπλασιαστεί αφού η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2,40€.  Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, με τον πρωθυπουργό να μας  λέει με περίσσιο θράσος σε διάγγελμα του πως  «..το πιο φθηνό ρεύμα είναι αυτό που δεν κάψαμε ποτέ…», παροτρύνοντας μας να κάνουμε κι άλλη οικονομία!

Ζούμε εδώ και 12 χρόνια με μισθούς πετσοκομένους κατά 40% λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων που θα νοικοκύρευαν τον τόπο και τα οικονομικά μας βάζοντας μαχαίρι στις σπατάλες.. δηλαδή τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Για να μειώσουν ένα χρέος που τον Απρίλιο του 2010 έφτανε στο 127% του Α.Ε.Π. , μας φτωχοποίησαν, μας αφαίμαξαν, κατέστρεψαν τις υποδομές και τον παραγωγικό ιστό της χώρας, ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία , για να φτάσει τελικά το χρέος στα 229,6% και να έχει ξεπεράσει τα 380 δις € πηγαίνοντας με φόρα προς τα 400 δις € (στοιχεία ΥΠ.ΟΙΚ. Μάρτιος 2021)

Μόλις προ ολίγων μηνών και εν μέσω κυβερνητικών πανηγυρισμών, η κυβέρνηση της ΝΔ μας χρέωσε με 11 δις ευρώ, στοκάροντας στρατιωτικό εξοπλισμό (Rafale κλπ) για λογαριασμό των Γάλλων ιμπεριαλιστών και της στρατιωτικής τους βιομηχανίας!

banner

Μέσα σε αυτή την περίοδο, κι ενώ οι εκλογές είναι προ  των πυλών, η κα Κεραμέως αποφασίζει τη χορήγηση επιδόματος 200€ για να μας στηρίξει λέει, για την μετάβαση μας στην ψηφιακή εποχή, επίδομα που είχε προαναγγελθεί εδώ και τέσσερις μήνες! Το εξωφρενικό είναι πως ονομάζεται «ψηφιακή μέριμνα» και εμείς, οι φτωχοποιημένοι , υπερφορολογημένοι και καθημαγμένοι ονομαζόμαστε «ωφελούμενοι»! Και βέβαια, φροντίζει η «ευεργέτης» μας να ξεκαθαρίσει πως «..Με τη συμμετοχή τους οι δικαιούχοι δεσμεύονται να αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό για τον επιδιωκόμενο σκοπό της ψηφιακής εκπαίδευσης..» καθώς και πως «…Καθ’ όλο το διάστημα ισχύος της διετούς εγγύησης, υποχρεούνται να διατηρούν τον εξοπλισμό έτοιμο προς επίδειξη σε τυχόν ελέγχους που θα διενεργηθούν…». Με άλλα λόγια, το «δώρο» το παίρνεις για να κάνεις τηλεκπαίδευση και υποχρεούσαι να το διατηρείς σε άψογη κατάσταση και να το επιδεικνύεις όταν σου το ζητάνε, μη τυχόν και πάει χαράμι το 200αρι…

Να ενημερώσουμε όλους αυτούς που ποσά σαν τα 200€ τα δίνουν χαρτζηλίκι στα παιδιά τους, πως δεν είμαστε ούτε επαίτες ούτε ηλίθιοι ούτε βεβαίως «ωφελούμενοι».

Εμείς οι εκπαιδευτικοί , όπως βέβαια και οι γονείς των μαθητών μας, σε όλη την περίοδο του lockdown αναγκαστήκαμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούμε εξοπλισμό για να μπορέσουμε στοιχειωδώς να κάνουμε τη δουλειά μας. Συνεχίζουμε να πασχίζουμε μόνοι μας σε σχολεία υποχρηματοδοτούμενα ,με εξοπλισμό που έχει να ανανεωθεί χρόνια, και κάνουμε μάθημα σε μαθητές και μαθήτριες με αντίστοιχα, αν όχι μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα. 

Δεν αναγνωρίζουμε στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καμία αγωνία να μας στηρίξει. Το έχουν αποδείξει άλλωστε αμέτρητες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Η κυβερνητική επιχείρηση «voucher 200€» σαν μοναδικό στόχο έχει να «μεριμνήσει» ώστε  ξανά ζεστό χρήμα και νέα κέρδη να χαριστούν από τα λεφτά των φόρων μας σε μεγάλες εταιρίες της πληροφορικής. Λεφτά που θα προέλθουν και από τα άμεσα εισοδήματα των εκπαιδευτικών, αφού τα 200 ευρώ δεν φθάνουν για έναν σύγχρονο υπολογιστή και άρα θα πρέπει να δώσουμε τουλάχιστον δυο φορές άλλα τόσα αν θέλουμε να προμηθευτούμε εξοπλισμό της προκοπής. 

Το ίδιο κάνει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο ρεύμα που αντί να βάλει φρένο στις υπέρογκες τιμές «επιδοτεί» τους λογαριασμούς, στην πράξη πληρώνοντας τους παραγωγούς ενέργειας με δημόσιο χρήμα από τα λεφτά των φόρων μας. Το ίδιο κάνει και με τα καύσιμα όπου, αντί να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που μας παίρνει για κάθε λίτρο, μας «επιδοτεί» με 13€ το μήνα για ένα τρίμηνο (σύνολο 45) ενώ πληρώνονται κανονικά οι αυξημένες τιμές των πετρελαιάδων των διυλιστηρίων ! Έτσι, για να αισθανόμαστε και «ωφελούμενοι» από πάνω…

Δε θέλουμε ψευτο-χορηγίες, επιδοτήσεις και voucher.

  • Θέλουμε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Θέλουμε να δοθούν τα κονδύλια των «voucher» για την ενίσχυση των Δημόσιων Σχολείων!
  • Θέλουμε να εξοπλιστούν όλα τα σχολεία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με την ευθύνη του κράτους! 
  • Θέλουμε να αυξηθούν εδώ και τώρα οι μισθοί μας! 
  • Θέλουμε να επανέλθει αμέσως ο 13ος και 14ος μισθός που μας τα κόψατε ως σπατάλες! Να επανέλθει το διδακτικό μας ωράριο στα προ του 2013 επίπεδα. 
  • Θέλουμε να μπει τέλος στο καθεστώς της φτώχειας για όλους, εμάς και τις οικογένειες των μαθητών μας! 

Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό και την εργασία μας!

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                            Η Γ. Γραμματέας

 

Δάμαλος Χρήστος                        Τζίνη Ολυμπία

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue