Home Εκπαίδευση ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Ενημερωτική εξόρμηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Ενημερωτική εξόρμηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

by ikariaki.gr
7 views

Ενημερωτική εξόρμηση με ανάρτηση εφημερίδας τοίχου και infographics σε σημεία συγκέντρωσης κόσμου (φαρμακεία, σουπερ μάρκετ, ταχυδρομεία, κλπ) πραγματοποίησαν σήμερα 30/04/2020 ημέρα δράσης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο το ΔΣ και μέλη της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων.Συνάδελφε / Συναδέλφισσα, γονιέ, μαθητή/τρια

Εν μέσω καραντίνας και πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να φέρει σε “διαβούλευση” το αντιεκπαιδευτικό της νομοσχέδιο, που προβλέπει σημαντικές αλλαγές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Προβλέπει εκτός των άλλων:

 

 • «αξιολόγηση»που σημαίνει χειραγώγηση και επιβολή στον εκπαιδευτικό λειτουργό υπό την απειλή της μισθολογικής και βαθμολογικής τιμωρίας και της απόλυσης
 • Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο, που σημαίνει έναν εξεταστικό μαραθώνιο, κάτι σαν τοπικές πανελλαδικές εξετάσεις στις προαγωγικές εξετάσεις κάθε τάξης
 • αλλαγή του μέσου όρου προαγωγής (10) σε κάθε μάθημα και του μέσου όρου προαγωγής της τάξης (13), ώστε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη συνέχιση της φοίτησης για τους «μαθητές των τελευταίων θρανίων», αυτούς που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια και δεν την έχουν!
 • Εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στο τμήμα στα δημοτικά σχολεία! 
 • Αυστηροποιεί τα κριτήρια για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια ενώ εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο είτε αργούν πολλούς μήνες είτε δεν παίρνουν καθόλου μετεγγραφή και αποκλείονται επί της ουσίας μερικά ή ολικά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 • Με τον κόφτη του ηλικιακού ορίου αποκλείει των άνω των 17 από την εγγραφή σε ΕΠΑΛ, χαρίζοντας χιλιάδες μαθητές στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα ΚΕΚ που πουλάνε «διπλώματα» σε όποιον μπορεί να τα αγοράσει.

Παράλληλα το υπουργείο προχωρά στην παγίωση και εξάπλωση της τηλεεκπαίδευσης την ώρα που ξέρει πως δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτή (εξοπλισμός, πρόσβαση στο διαδίκτυο), άρα δεν απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, και πως παιδαγωγικά ΔΕΝ είναι αποδεκτό να υποκαταστήσει την εκπαίδευση στην τάξη με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Αποτελεί πολιτική ανηθικότητα και πρόκληση για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας  η ίδια κυβέρνηση που καλεί τον κόσμο «να δείξει υπευθυνότητα και να μένει σπίτι», επιβάλλοντας ταυτόχρονα φόβο, κοινωνικό αυτοματισμό και πρόστιμα, να επιλέγει  να πλήξει τη δημόσια δωρεάν παιδεία έχοντας απαγορεύσει την κυκλοφορία, το δικαίωμα στη διαδήλωση, το δικαίωμα μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών να συνέρχονται, να συζητούν και να αποφασίζουν συλλογικά μέσα από τις συνελεύσεις και τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

 • Να αποσυρθεί αμέσως  το αντιλαϊκό νομοσχέδιο. 
 • ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία “αξιολόγησης” σχολείου και εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις αποφάσεις δεκάδων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.
 • Όχι στο “Νεο Λύκειο” της επίτασης των ταξικών φραγμών, του εξεταστικού μαραθωνίου, της αποδόμησης των εργασιακών, δημοκρατικών, συλλογικών κατακτήσεων
 • Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών
 • Καμία μείωση μισθών
 • Τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας είναι αδιαπραγμάτευτα.

 

30/04/2020

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

 

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue