Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Απεργιακή Προκήρυξη 15/10

ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Απεργιακή Προκήρυξη 15/10

by ikariaki.gr
7 views

15 Οκτώβρη απεργούμε!

Όλοι στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου 11:00 π.μ.

Κάτω η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης –ολιγαρχίας- ΕΕ.

Παιδεία – Υγεία – Σταθερή Εργασία για όλους!

Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος κατακτήσεων, δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν αξιοποιεί την πανδημία ως αφορμή για την θωράκιση του ΕΣΥ –όπως ισχυρίζεται- αλλά την χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την επιβολή μιας πολιτικής σιδηράς πυγμής. Μιας πολιτικής πλατιάς τρομοκρατίας και καταστολής, με στόχο την επιβολή των αντιλαϊκών νόμων και των αντιδραστικών τους σχεδιασμών.

Τελευταία πράξη, στον αντιδημοκρατικό κατήφορο αποτέλεσε η υπουργική απόφαση, για τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία και απουσίες στους αγωνιζόμενους μαθητές. Μέτρο αυταρχικό, που αντιγράφοντας αντίστοιχα μέτρα από τις πιο σκοτεινές εποχές της ελληνικής ιστορίας, μοναδικό στόχο έχει την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και την μετατροπή των εκπαιδευτικών σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης και ρουφιάνους της. Εκεί κατέληξε η κυβέρνηση, όταν είδε πως η κατασυκοφάντηση από τα ΜΜΕ και η τρομοκρατία των γνωστών «αγανακτισμένων», των αστυνομικών και εισαγγελικών παρεμβάσεων, δεν μπορούσε να κάμψει τις καταλήψεις.

Με αυτό τον τρόπο απαντά κυβέρνηση και υπουργείο στα δίκαια αιτήματα των μαθητικών αγώνων, για κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, 15 μαθητές ανά τμήμα και λήψη πραγματικών υγειονομικών μέτρων. Και αυτό αποδεικνύει, ότι η καθημερινή κυβερνητική τρομολαγνεία για τον κορωνοϊό, δεν έχει να κάνει με την παραμικρή αγωνία για τη δημόσια υγεία. Είναι απλά ένα πρόσχημα για την επιβολή της βάρβαρης πολιτικής τους. Που ακόμη και εν μέσω πανδημίας, μοναδικό στόχο έχει την με κάθε τρόπο χρηματοδότηση καναλαρχών, κλινικαρχών, μεγαλοξενοδόχων και λοιπών κλάδων του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Και σε καμία περίπτωση την ενίσχυση ης δημόσιας υγείας, παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας, για τις οποίες ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ξανά… περικοπές!

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αυτούς τους 8 μήνες, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έλαβε κανένα πραγματικό υγειονομικό μέτρο για την αντιμετώπιση του αναμενόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του Χειμώνα. Ούτε καν αυτές τις πολυδιαφημισμένες μάσκες-που η κυβερνητική πολιτική παρουσιάζει ως το άπαν για την αντιμετώπιση του ιού-δεν κατάφερε να εξασφαλίσει στους μαθητές. Οι συνολικές προσλήψεις (4000) που έγιναν στην υγεία δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τις 4600 συνταξιοδοτήσεις και σε κάθε περίπτωση απέχουν από το να θεωρηθούν ενίσχυση του ΕΣΥ. Όλη αυτή τη περίοδο το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει η ΝΔ είναι αυτό της λήψης περιοριστικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και απέραντη αστυνομοκρατία. Όμως οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με περιπολικά και ένστολους αλλά με γιατρούς και ΜΕΘ. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πριν καλά καλά μπει ο χειμώνας το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια του. Αυτή είναι η προετοιμασία τους και αυτό είναι το μέγεθος της υποκρισίας τους

Μπαίνουμε σε μια φάση νέας όξυνσης της υγειονομικής κρίσης. Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο. Και για αυτό ευθύνονται οι πολιτικές της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή η ανεργία και η φτώχεια, απότοκα της οικονομικής κρίσης που σοβεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις. Προκειμένου να προστατέψει το μεγάλο κεφάλαιο η κυβέρνηση εξαπολύει μια νέα επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δικαιώματα, όπως η σταθερή και μόνιμη εργασία και το 8ωρο, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός όρισε ως «παρωχημένες ρυθμίσεις του περασμένου αιώνα» και που χτυπιούνται ακόμα περισσότερο με τον νέο νόμο για τα εργασιακά. Όλα αυτά μαζί με τα αυξημένα οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο λαός το επόμενο διάστημα, δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία και την διαδήλωση!

banner

Σε αυτές τις συνθήκες, και προκειμένου να προλάβει και να καταστείλει τις αναπόφευκτες κοινωνικές εκρήξεις, η κυβέρνηση επιχειρεί να παγιώσει ένα κλίμα ζόφου και να επιβάλει ένα σιδηρόφρακτο κράτος με ένα ευθύ χτύπημα στα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση. Συνεχίζοντας τα νομοθετήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει νέο ακόμα χειρότερο νόμο που αμφισβητεί τα συνδικάτα και τα καταστατικά τους και βάζει νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργιών. Με τον φασίζουσας έμπνευσης νόμο για τις διαδηλώσεις, αλλά και την απαγόρευση συναθροίσεων στο όνομα της πανδημίας -που σαφώς όμως στοχεύει και στις κοινωνικές αντιδράσεις- επιχειρεί να οχυρωθεί απέναντι σε κάθε μελλοντική αμφισβήτηση της πολιτικής της.

Ιδιαίτερο εργαλείο για τον έλεγχο των σωματείων και την χειραγώγηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποτελεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων και των μελών τους, που στο νέο συνδικαλιστικό νόμο καταγράφονται ως προϋποθέσεις για την λειτουργία των σωματείων και την ισχύ των αποφάσεων τους. Προανάκρουσμα αυτού, αποτελεί ο νέος νόμος της Κεραμέως για την διεξαγωγή των εκλογών της 2/11 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Να μην δώσουμε κανένα άλλοθι στην πολιτική που στοχεύει στο χτύπημα και τη διάλυση των σωματείων. Αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

 • Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.
 • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, και το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση.
 • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.-Όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο του νέου λυκείου
 • 15 μαθητές ανά τμήμα. Ασφαλή σχολεία για όλους τους μαθητές
 • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των ελλείψεων
 • ΟΧΙ στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών
 • Μαζικά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
 • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, για πλήρη κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολείων

Απαιτούμε

 • Θωράκιση του ΕΣΥ τώρα. Πραγματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών στο δημόσιο.
 • Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.
 • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών και κοινωνικών υπηρεσιών.
 • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue