Home Εκπαίδευση ΕΛΜΕ & Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας Φούρνων : Απεργιακή εκδήλωση στις 12-11-15 στον Εύδηλο

ΕΛΜΕ & Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας Φούρνων : Απεργιακή εκδήλωση στις 12-11-15 στον Εύδηλο

by ikariaki.gr
0 views

Χωρίς τίτλο (2)

Χωρίς τίτλο1 (2)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

Είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο των εκβιασμών και των διλλημάτων. Η δόση και η υποδόση της κάθε δόσης, παρουσιάζονται σαν πακέτα σωτηρίας που προϋποθέτουν όμως νέα μέτρα τα οποία με «λύπη» αλλά και «με αίσθημα ευθύνης» ψηφίζουν από κοινού, παλιοί και νέοι μνημονιακοί σωτήρες.Μέτρα τα οποία επιβάλλονται πάνω στα προηγούμενα μέτρα και που ανοίγουν το δρόμο για τα επόμενα.

Είμαστε αντιμέτωποι με το έργο που παίζεται 5 χρόνια τώρα στις πλάτες ενός καθημαγμένου λαού και ενός λεηλατημένου τόπου. Το τρίτο μνημόνιο που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσιάζει ως «διέξοδο» και ξεδιάντροπα αποκαλεί μνημόνιο «ανάπτυξης και εθνικής ανεξαρτησίας» επιβάλλεται με τα ίδια ακριβώς προπαγανδιστικά ευφυολογήματα που χρησιμοποίησαν οι προκάτοχοι τους για τα δύο προηγούμενα.

Είμαστε αντιμέτωποι με όλα τα εφιαλτικά μέτρα και σενάρια που έχουν υφάνει οι ιμπεριαλιστές δυνάστες και όλες οι υποτελείς κυβερνήσεις εδώ και πέντε χρόνια. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ασφαλιστικό με την ίδια πάντα συνταγή της μείωσης των συντάξεων,  της περικοπής των παροχών και της αύξησης των εισφορών. Το νέο μισθολόγιο είναι εδώ, μαζί με τις νέες περικοπές σε υγεία, παιδεία πρόνοια, τη στιγμή μάλιστα που σχολεία και νοσοκομεία υπολειτουργούν κάτω από το βάρος των δεκάδων χιλιάδων κενών σε προσωπικό. Ο ΕΝΦΙΑ όπως και δεκάδες ακόμη φόροι, αλλά και νέα εκβιαστικά χαράτσια που οι νεόκοποι μνημονιακοί καθημερινά επινοούν έρχονται να λεηλατήσουν ότι απέμεινε από το εισόδημα των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Είμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική παραχώρησης του δημόσιου πλούτου της χώρας, σε συνθήκες νεοαποικιακού ελέγχου. Η ΔΕΗ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια τα κοιτάσματα και ότι άλλο μπορεί να θεωρηθεί δημόσιος πλούτος αυτής της χώρας βρίσκονται σε μια λίστα εκποίησης πάντα προς όφελος των τοκογλύφων και των δυναστών της χώρας. Αυτών που απαιτούν ακόμη και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, αυτών που απαιτούν γη και ύδωρ…

Είμαστε αναγκασμένοι να αναμετρηθούμε με αυτή τη θλιβερή συμμορία που υπονομεύει το παρόν και το μέλλον μας. Γιατί οι εξελίξεις, η ίδια η πραγματικότητα, έχει διαλύσει κάθε αυταπάτη  που ήθελε την αλλαγή της αρνητικής πορείας των πραγμάτων, χωρίς εμάς τους ίδιους. Γιατί ο δικός μας μονόδρομος είναι αυτός που περνάει μέσα από την συσπείρωση στα σωματεία και τις συλλογικότητες μας, μέσα από την οικοδόμηση των αναγκαίων αγώνων. Των αγώνων που κέρδισαν και υπερασπίστηκαν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ότι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα.

Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε  τους σχεδιασμούς των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που προγραμματίζουν και οργανώνουν τις απεργίες με τρόπο που στοχεύειστην υπονόμευση της πάλης των εργαζομένων. Η 24ωρη πανελλαδική απεργία της   12ης Νοέμβρη, μπορεί και πρέπει να φύγει από τα χέρια και τους σχεδιασμούς των ηγεσιών των ομοσπονδιών και με την συμμετοχή μας να  αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν στα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να απαντήσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε στην κοινωνία της φτώχιας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Θα αντισταθούμε. Θα τολμήσουμε να νικήσουμε!

 

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

 

 

 

 

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων  πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία, να συμμετέχει στην απεργιακή εκδήλωση-συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη, 12 Νοέμβρη, στο παλιό δημαρχείο Ευδήλου, στις 11 π.μ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue