Home Εκπαίδευση ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

by ikariaki.gr
156 views

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. »

 Αυτή την στιγμή γύρω από την μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, τη λωρίδα της Γάζας,  έχει στηθεί ένας γιγαντιαίος, δολοφονικός κλοιός. 300.000 στρατιώτες του κράτους του Ισραήλ, με τα πιο σύγχρονα όπλα, με άρματα μάχης, πυροβολικό, πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πυραύλους κάθε είδους, εξοντώνουν τον παλαιστινιακό λαό. Προς ενίσχυση του σιωνιστικού τέρατος σπεύδουν δύο στόλοι με πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα των γνωστών ¨φιλειρηνιστών¨ Βρετανών, ενώ από κοντά και οι, πάντα ¨με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας¨,  Έλληνες κυβερνώντες, σπεύδουν να εμπλέξουν τη χώρα μας σε αυτό το  έγκλημα, προσθέτοντας στην νατοϊκή δύναμη τη φρεγάτα «Ψαρά».

Απέναντι τους έχουν 2,3 εκατομμύρια φυλακισμένους, στην πλειοψηφία τους παιδιά. Εκτοπισμένους από άλλες περιοχές της Παλαιστίνης που τώρα απολαμβάνουν ελεύθερα οι έποικοι. Εξαθλιωμένους από έναν απάνθρωπο 17ετή αποκλεισμό. Πεινασμένους και διψασμένους από τα εγκληματικά μέτρα στέρησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος που επέβαλε το Ισραήλ εδώ και 7 μέρες. Στέρησης ρεύματος, νερού, τροφίμων, φάρμακων και κάθε άλλου αναγκαίου πόρου για την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής. Μέτρα για τα οποία κατηγορείται από τον ΟΗΕ και τους παρατηρητές κάθε ανεξάρτητης αρχής,  αλλά συνεχίζει προτάσσοντας το ¨δικαίωμα στην αυτοάμυνα¨.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την από αέρος, στεριάς και θάλασσας ισοπέδωση της Γάζας, κηρύσσοντας κατάσταση πολέμου και προετοιμάζοντας χερσαία επέμβαση, προαναγγέλλοντας έτσι νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Στη Γάζα έχουν πραγματοποιηθεί με βόμβες και πυραύλους πάνω από 6000 χτυπήματα. Σε μια μικρή έκταση (100 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεγαλύτερη από την  Ικαρία) με στοιβαγμένους 2,3 εκ. κατατρεγμένους, εξαθλιωμένους ανθρώπους, εξαϋλώνουν σπίτια, διαλύουν υποδομές και υποτυπώδη δίκτυα, συγκοινωνιών, επικοινωνιών, ηλεκτρισμού, ύδρευσης, ακόμη και… αποχέτευσης. Με βάση τις δυτικές πηγές έχουν βομβαρδιστεί (μέχρι 11/10) 8 νοσοκομεία και 51 σχολεία. Ο στόχος; Αναλύθηκε από τον αρμόδιο υπουργό του Ισραήλ όλο καμάρι και αλαζονεία από την πρώτη ημέρα: Μια ¨τελική λύση¨, Παλαιστίνη χωρίς Παλαιστίνιους, αφού θα τους εκτοπίσουν από τα γκρεμισμένα σπίτια τους και όσους απομείνουν θα τους σφάξουν μέχρις ενός σαν τρομοκράτες!

Και όσο τα διεθνή ΜΜΕ «αγωνιούν» υποτίθεται για την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης, τόσο σφυρίζουν αμέριμνα για την ισοπέδωση της Γάζας με ανηλεείς βομβαρδισμούς. Τα ¨ρεπορτάζ¨ των δυτικών μέσων είναι τα δελτία τύπου που τους μοιράζει απευθείας ο Ισραηλινός στρατός! Κανείς δημοσιογράφος δε μπορεί να πλησιάσει για να μεταφέρει από πρώτο χέρι αυτό που βλέπει γιατί δεν τους επιτρέπεται η διέλευση από τα σημεία ελέγχου. Συνεχείς και οι καταγγελίες από διεθνή μέσα ( Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters, Al-Jazeera, πρακτορείο Anadolou, συνδικάτο των δημοσιογράφων της Γάζας ) για συστηματική κακοποίηση και στοχοποίηση δημοσιογράφων, ενώ στους 10 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί δημοσιογράφοι αυτή την εβδομάδα στην περιοχή. Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ μιλάει για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα και δηλώνει πως η παρακράτηση νερού, τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων που συμβαίνει λόγω του αποκλεισμού ¨αναμφίβολα θα κοστίσει ζωές αμάχων και συνιστά συλλογική τιμωρία¨ .

Η σύγκρουση αυτή δεν ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο, ξεκίνησε 75 χρόνια πριν με την Nakba (καταστροφή) και συνεχίζεται αδιάλειπτα με συνεχή επέκταση της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, εκτοπίσεις και εποικισμούς. Εγκλήματα όπως τον πόλεμο των 6 ημερών του 1967, που καταδίκασε ακόμη και ο ΟΗΕ και που με απόφαση του «υποτίθεται» απαιτεί από το Ισραήλ την απελευθέρωση αυτών των εδαφών και τον επανακαθορισμό των συνόρων στα όρια πριν το 1967. Στη γη της Παλαιστίνης υπάρχει το δίκιο και το άδικο. Υπάρχουν οι κατακτητές και κατακτημένοι. Οι φυλακισμένοι στην ίδια τους την πατρίδα και οι Ισραηλινοί έποικοι. Στη γη της Παλαιστίνης υπάρχουν οι Παλαιστίνιοι που παλεύουν για την πατρίδα και την ελευθερία τους και οι σιωνιστές κατακτητές που θέλουν να τους εξαφανίσουν.

Δεν απαντάμε στα ψευτοδιλήμματα Χαμάς ή Ισραηλινός στρατός, νεκρά παιδιά Παλαιστινίων ή νεκρά παιδιά Ισραηλινών.

Καταδικάζουμε την εγκληματική βαρβαρότητα του ισραηλινού καθεστώτος και τασσόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία. Ζητάμε τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ που απαιτεί από το Ισραήλ την απελευθέρωση αυτών των εδαφών.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη και το λαό της!

 

banner

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                       Η Γ. Γραμματέας         

Δάμαλος Χρήστος                                                                              Τζίνη Ολυμπία

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue