Home ΚοινωνίαΕλλάδα Έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο

by ikariaki.gr
18 views

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για το 90 χρόνια της ποδοσφαιρικής Προοδευτικής Νεολαίας, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής.

Πίνακας Βασίλη Διονυσόπουλου

Χαρακτηριστικό της ότι τα έργα είναι εμπνευσμένα από το ποδόσφαιρο. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 20 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ, η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 24 Φεβρουαρίου και οι ώρες επισκέψεων θα είναι από 6μμ έως 9μμ, αλλά υπάρχει μέριμνα μετά από σχετική επικοινωνία και για σχολικές επισκέψεις σε άλλες ώρες.

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση είναι η αίθουσα «Κ» του 1ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4.

 

 

 

 

 

 

 

πίνακας Π. ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

 

 

Πίνακας Βασίλη Διονυσόπουλου

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βακιρτζής Αλέξανδρος, Διονυσόπουλος Βασίλης, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Κατσιρέας Σταυριανός, Κουρσάρης Σπύρος, Οικονομίδης Νίκος, Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη Μίνα, Παπανελόπουλος Ιωάννης, Παπαϊωάννου Μαίρη, Σάμιος Παύλος.

Ο Π. Ζουμπουλάκης δήλωσε στο ert.gr: «Το ποδόσφαιρο πάντοτε μου άρεσε, έπαιζα όταν ήμουν μικρός και το θεωρώ σαν το βασιλιά των ομαδικών σπορ. Εικαστικά με ενδιέφερε η κίνηση, η ένταση, η υπερπροσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Οι πίνακές μου είναι μίας άλλης εποχής, της δικτατορίας και ήταν ένα είδος πολιτικοκοινωνικού σχολίου για το καθεστώς που επιχειρούσε να το χρησιμοποιήσει σαν όπιο του λαού, σαν αποκοιμιστικό χαρτί για να μην σκέφτεται το κοινό άλλα πράγματα. Συνεπώς δεν πρόκειται για πρόσφατα έργα. Ο πίνακας έγινε με αφορμή αγώνα της Δόξας Βύρωνα στην περιοχή του Υμηττού, στα νταμάρια».

 

Mε πλούσια ποδοσφαιρική θητεία στον Ορφέα Αιγάλεω, την Προοδευτική, τον Αίαντα Σαλαμίνας και στο Νέο Ηράκλειο, ο τερματοφύλακας τότε, Βασίλης Διονυσόπουλος μίλησε στο ert.gr και μας είπε: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο δεν επέλεγα αθλητικά θέματα για τους πίνακές μου, αυτή η επιλογή έγινε όταν σταμάτησα από την ενεργό δράση και ήταν για να αναπολήσω μέσα από τη ζωγραφική, στιγμές που είχα ζήσει, κυρίως σε ξερά γήπεδα, όπως ήταν τα περισσότερα εκείνη την εποχή. Η συμμετοχή μου στην έκθεση ζωγραφικής με αφορμή τα 90 χρόνια της Προοδευτικής είναι μία ευκαιρία να δω παλιούς συμπαίκτες μου και να πάω στα μέρη που ήμουνα παλιά».

 

 

 

 

 Ο Β. Διονυσόπουλος στον Ορφέα Αιγάλεω

                                                                                                                                  Ο Β. Διονυσόπουλος στην Προοδευτική

Όπως μας δήλωσε ο Νίκος Μάλλιαρης, γραμματέας του συλλόγου βετεράνων της Προοδευτικής: «Με αυτές τις πρωτοβουλίες επιδιώκουμε να φέρουμε τους μεγάλους ζωγράφους εκτός των παραδοσιακών τους χώρων, των γκαλερί και το συγκεκριμένο κοινό τους, να τους φέρουμε στο «πεζοδρόμιο» στα γήπεδα, να τους γνωρίσει η

                                                           

νεολαία και οι φίλαθλοι που δεν επισκέπτονται γκαλερί και να «εισπράξουν» τη μαγεία του ποδοσφαίρου από την έκφραση των μεγάλων καλλιτεχνών.

Και κατά δεύτερο να αποδείξουμε στους σνομπ που απορρίπτουν το ποδόσφαιρο, ότι μεγάλοι καλλιτέχνες τους οποίους οι ίδιοι λατρεύουν, αγαπούν το ποδόσφαιρο και τους μεγάλους ποδοσφαιριστές και εμπνέονται από αυτούς στην καλλιτεχνική τους έκφραση».

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue